Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Kdyby byla jedna dan, nemohly by být odvody s topným  olejem ani s alkoholem jako loni!!! Čím víc daní, tím víc podvodů, úniků a o to menší výběr daní! Při jednotné dani není kam uniknout!!!

1 0
možnosti
JH

J46a32n 28H77á57l67a

9. 12. 2013 13:27

Osobně bych byl pro jednu sazbu DPH, protože jakmile jich bude více, nastane specificky český problém, totiž že vzájemně lehce zaměnitelné komodity budou v různé sazbě jen díky svému konečnému určení - což k podvodům přímo vybízí.

2 0
možnosti
RK

To mát pravdu. Občas se stane že si lidé snadno zamění kapky na kašel třeba s ředidlem,  nebo mouku s pytlem cementu:-P   Teda vy ale plácáte kraviny.

0 2
možnosti
PK

Nežijeme v Evropě sami, hranice prakticky neexistují, takže bych osobně byl pro sazby dvě. Nižší sazba na potraviny pomáhá zlepšit životní úroveň nižších vrstev, které jsou v každé společnosti a u nichž např. potraviny tvoří podstatně větší díl spotřebního kolláče než u bohatých. Nejsem nějaký laciný fanda chudých, ale chci aby společnost jakž takž fungovala.

1 1
možnosti
RK

Přesně totéž jsem říkal, když soudruh bratr Kalousek z Národní fronty zvedal sazby DPH. A nikdo mi náklady spojené s přeceňováním, se vzděláváním, s účetním programem, nezaplatil. Rv Jenže nikdo mě nevyslyšel. Stát potřebuje penízky a ty získá ode mě. Prožral jsem si budoucnost, tak musím platit.

2 1
možnosti
DK

Předbíháte dobu....nejnižší sazba má být na léky a ty soukromník (kromě lékárníka nepotřebuje)...ve střední asi knihy a potraviny a to není obyčejně problém....Víte, já nechápu, že milovaný stat při svém minulém zvšení DPH jaksi nedomyslel, že vlastně ukrade peníze nemocnicím a obdobným zařízením...to se to pak rozhazuje a kecá....!!

3 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007