Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

nadpis dementní, obrázek úchylný a text o ničem

0 0
možnosti
KN

K59a10r44e73l 85N63o57v76á24k

23. 10. 2013 9:19

Jenom mi nesedí myšlenková nekonzistence autora.

Brojí proti levici ale volí levicovou TOP09.

To se dá těžko strávit a brát vážně.

Nejlépe to snad popisuje pojem "doublethink" z románu 1984.

0 2
možnosti
MF

Hezky napsáno. Stát se nemá starat o lidi, neb není mateřská školka. Stát se má starat o prostředí a podmínky, ve kterých žijeme.

3 1
možnosti
DD

Vy jste, studente, ostříhán pořádně. TOPka vás vzala dočista dočista. Až pod kůži.

0 4
možnosti
JP

J44o53s61e64f 58P35o79t63r

22. 10. 2013 20:28

V reálném socialismu jsem prožil přes 40 let, pracoval jsem jako vedoucí hospodářský pracovník.

Tak mě dobře poslouchejte.

Aby reálný socialismu učinil zadost svému jménu, masivně dotovat bydlení a základní potraviny. Z čeho to dotoval ? Z hospodářských výsledků ziskových podniků.  A co na to tyto podniky ?  Neodnovovalo se strojní zařízení, neopravovaly se budovy, pracovalo se na strojích z Rak. -  Uherska a z první republiky.

Chcete důkaz ?  Vezměti si Rudé právo z toho období a každý třetí článek byl o nutnosti nahradit extenzivní rozvoj intenzivním - přeloženo do češtiny, vybavit výrobní sféru moderními, lidskou práci nahrazující, stroji. To se nikdy nepodařilo a důsledek byl katastrofální nedostatek pracovních sil. Takže nejen, že každý měl práci, ale dokonce každý musel pracovat, jinak šel  do vězení. A další důsledek bylo obrovské vnitřní zadlužení .

Z dnešní perspektivy nevím, zda ten extenzivní vývoj  byl úmysl, aby byla zachována zaměstnanost, nebo to byla neschopnost vládnoucí garnitury. 

Že ČSSR v 1989 byla na huntě, obrovsky vnitřně zadlužená,  dokazuje ta skutečnost , že KSČ se dobrovolně a urychleně vzdala moci ve prospěch lidí kolem V. Havla

7 2
možnosti
Foto

Vy se mýlíte soudruhu vedoucí. Socialistický stát inveswtoval, a to poměrně masivně R^

0 7
možnosti
Foto

Vida, takže pravicoví teoretikové již neprojektují jen rezervní pracovní armádu, jimiž jsou nezaměstnaní, ale také rezervní nebydlící armádu, čili chronické bezdomovce. Má to něco do sebe, ekonomika prakticky přestává fungovat a je nutno zvýšit disciplínu nájemníků, aby domácím řádně platili nájem.

0 6
možnosti
Foto

genitální připomínka

2 0
možnosti
JH

Kde jenom ti komunisti na tak nákladné dotace všeho - od školství, bydlení a zdravotnictví jenom brali peníze, navíc když 30 procent lidí bylo přezaměstnaných a obrovské výdaje šly na naši bdělou armádu? Nyní státní dluh roste do astronomických hodnot, a to přitom stát oproti minulosti skoro nic nevlastní, neplatí a nemá peníze ani na údržbu zbudovaného. Asi je v těch Vašich počtech nějaká systémová chybička. Mimochodem Váš headline Debilní kecy si můžete klidně dát i pod fotografii.;-)

4 5
možnosti
Foto

viděl jste tenkrát ty byty???

3 1
možnosti

To už jsme přeci měli, za komunistů měl každý práci a bydlení. A kde byla po těch 40 letech jistot naše životní úroveň oproti demokratickému západu? 

V každém případě platí,že naše životní úroveň převyšovala ten demokratický západ, pokud za její kritérium uznáme všeobecnou dostupnost práce a bydlení.

Jinak řečeno, kdyby jeden český občan měl nebetyčnou životní úroveň, respektive příjem třiapůlbilionů korun, a ostatní čeští občani existenční minimum, o jaké životní úrovni bychom měli mluvit? Řekl bych, že o velmi mizerné.

0 5
možnosti
MT

Pokud si vhodně nadefinujeme kritéria, nelze je nesplnit. Nebo je nelze splnit. Nebo cokoli co se nám zamane. Tentokrát jste se do těch konstrukcí zamotal až moc:)

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007