Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jenom poznámka, Martine. Ani netušíte, jak jste zase jednou prokázal, jak plavete v právu. Co bylo nakradeno .... A ten hlas lidu, ten přece jen trochu podceňujete.

1 3
možnosti
Foto

J44o21s23e42f 43K17o22u80b13a

21. 10. 2013 21:21

Píšete mj: "nakradený majetek si stát ponechá" je prostě protiprávní.   

Co je na tom protiprávního když jej církev "vydolovala" z kapes těch nejchudších, a v minulosti bohatla i zabavováním majetku. Právě naopak. 

Měl by zůstat v držení státu, a ne několika farářů.

 Nakradený  a podvodně získaný majetek  za posledních 24 let  by měl lid

zabavit. 

Od "sametové" řádili v Čechách různé strany, jako černá ruka, tak nechme  "levičáky" řádit toto volební období. Potom se uvidí, kdo ten náš státeček umí vést nejlépe. V. Klaus: Nikdy nemohou být spokojeni všichni, pokud se tak stane, bude konec světa.

2 2
možnosti

Hezké, ale první republika podle ústavy z r. 1918 umožňovala i vyvlastnění bez náhrady, takže ten církevní majetek byl vyvlastněn, nikoliv ukraden, a to podle zemědělských zákonů z podzimu 1947 schválených Ústavodárným shromážděním.

Konec konců Nejvyšší správní soud úsneseními v r. 1924 a 1925 povolil církevní majetek používat pouze k výživě církevních prelátů, a nikoliv ho zneužívat na charitu atd.

3 0
možnosti
MC

R^Souhlasím s Vámi. Po přímé demokracii většinou volají hlasy nebezpečných totalitních lídrů, kteří se zaštiťují tím, že občané jsou po všech stránkách chytří a vzdělaní. Mnohdy je ovšem pravda zcela odlišná, pokrytecká. Doufají, že právě občanská hloupost pro ně může být výtahem k moci, na kterou nedosáhnou přirozenou odbornou soutěží.

2 0
možnosti
DD

Co jste to, proboha, za člověka? Vy neuznáváte výsledek voleb, předem prohlašujete, že nebudete uznávat rozhodnutí většiny. Kde se ve vás bere ta příšerná arogance, to pohrdání lidmi, kteří mají jiný názor, ne vy sám? Co chcete tady nastolit? Fašizmus, nacizmus?

3 3
možnosti
MP

Na to jste přišel jak? Já nechci nikomu nic nastolovat, pouze požaduji, aby se nikdo neopovažoval nastolovat něco mě!;-)

3 1
možnosti
Foto

To je pořád:"práva! práva!"

Ale co povinnosti? Co zodpovědnost? Kam ty se nám ztratily???

.

Hlasem lidu se s nadšením ohánějí všechny strany, když se jim to právě hodí. I ty levicové velmi dobře vědí, že je to jen klišé.

3 1
možnosti
MC

Pokud vím tak se hlasem lidu zaštiťují pouze levicové partaje. A jejich zodpovědnost je v mínusových hodnotách.

1 0
možnosti
PK

Já nechápu, jak vysokoškolsky vzdělaný člověk, který se snaží být i "ekonomickým teoretikem", možná vědcem - může používat slovník 5.cenové skupiny o debilních kecech. Prosazuje své "názory" údernou silou, kam se na něj hrabou komunisté. Nedivím se, že tam "debilní levičačka" jako třeba Švihlíková, nemohla vydržet. Prožil jsem studijní léta na VŠE v bouřlivých 60.letech, ale to byla jiná atmosféra diskuse. Bohužel, taková je doba ....

4 2
možnosti
MP

Chápu, že nechápete tuto nadsázku, asi nepatříte do generace, která sjíždí na youtube Debilní kecy holek, kluků, učitelek či psů z dílny Viral Brothers. Najděte si, třeba se pobavíte ;)

2 2
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007