Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Daňové přiznání je zcela běžný standardní instrument. Jmenuje se "přiznání" právě proto, že poplatník něco přiznává, tedy deklaruje. Od toho se odvíjejí další děje, kontroly, pokuty a podobně. To nelze ničím nahradit - je to velmi efektivní proces, který umožňuje šlapat poplatníkům na krk. To nelze nahradit nějakých šťáráním aemády úředníků. Státní správa musí být štíhlá a levná, jako za komunistů.

0 0
možnosti
LH

Toho zákona o prokázání majetku se nikdo nemusí bát protože se bude prokazovat majetek nabytý až po schválení tohoto zákona čili nejdřív od r.2015. Čo bolo, to bolo, terazky som majorom;-D;-D;-D

1 0
možnosti

Pokud platí, že  stát všechny informace, které by mu měl občan poníženě dodat v majetkových přiznáních, má ve svých registrech, pak přece vůbec o nic nejde.

Pak ten daňový formulář, obshující jedinou otázku? Máte ještě nějaký majetek, který není uveden v registrech.

Občan se zamyslí, přeškrtne všechny kolonky a podepíše.

Tak o co vlastně jde?

0 0
možnosti
SD

Ale to je křiku když by se mělo něco kontrolovat nebo dokládat tak se budete ohánět demokracií a presumpcí neviny. Na to jste demokratičtí dost, přitom respektovat odlišný názor na to vám ta demokratičnost schází to jsou prostě jen debilní kecy a nejlíp všechny komouše pozavírat a stranu zrušit. Přitom by mělo být samozřejmostí, že veškerý svůj majetek dokážu doložit. A ještě poznámku k vašemu popisu jak jako volič TOP09 můžete být odpůrce přerozdělování vždyť váš polobůh Kalousek z našich daní přerozděloval víc než dost a to hlavně do kapes svých kamarádů.

1 1
možnosti
LK

L19u89b49o12š 84K95r14i59m87l

21. 10. 2013 15:41

Vážený pane Doležale, Bohužel Váš názor, že veškerý Váš majetek můžete doložit, je založen na zcela chybné premise. Drobný exkurz do normálního života. Jeden můj spolužák byl na základní škole vášnivým filatelistou (45 let zpět) a dnes jeho vnuk zjistil, že mezi známkami, které mu dal je několik rarit v souhrné ceně cca 1 milion Kč. Jak by jste dokazoval nabytí tohoto majetku, resp. peněz z případného prodeje ? Velmi těžko že ? stejné to může být v případě jakéhokoli umělěckého díla, starého nábytku, hodin apod. V dědickém řízení se neprovádí žádné posudky pravosti a hodnoty.

3 0
možnosti

No s ohledem na to, komu dáváte svou podporu, se člověk zas až tak divit nemůže. Pusťte si telefonát Kalouska jistému policistovi.

Nepochybně máte na mysli profesionalizaci státní správy v duchu Kalouskovy TOP a Nečasovy ODS. Asi jste zapomněl na jejich slavné výroky stran policie a státního zastupitelství.

A co se týká majetkových přiznání? Je to totéž jako s odposlechy. Jsou-li dobře nastavena pravidla - prostě fungují.

2 4
možnosti

Koncentrační tábory, mají-li správně nastavena pravidla, také dobře fungují

5 2
možnosti
MT

opravdu zajímavý názor, se kterým souhlasímR^

bohužel málo kdo z těch lidí, na které působí kampaň přátel prezidenta je tak otevřený, aby o něčem takovém zapřemýšlel. stačí že ví, že zastavili Kalouska a teď zabaví nakradený majetekRv

4 1
možnosti
JZ

J63a18n 67Z60i53e60g98l14e91r

21. 10. 2013 12:30

Výborně Martine, jen tak dále. Velká karma.:-)R^

2 3
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007