Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vzpomínáte, Martine, jak jste se sekl v tom, zda je ekonomie věda společenská nebo exaktní? Tam jsou i kořeny Vašich fatálních chyb, pokud začnete uvažovat o zdravotnictví apod. Ostatně stejnou, naprosto stejnou chybku dělají Svobodní.

Stejně tak ti, kdož jsou vzděláni jen v ekonomii, tak či onak a ignorují ostatní vědecké disciplíny (vůbec to nemá co do činění s leviví či pravicí), dělají také jednu fatální chybku. Člověk se jim smrskl jen na ekonomickou veličinu, ekonomickou kategorii. Neuvědomují si, že už ani zvíře dle zákonů není jen ekonomickou hodnotou. Pokud by se k vedení státu dostali Svobodní, spolehlivě by český stát doslova dodělali.

1 0
možnosti
MP

Plně souhlasím. Svobodní mají v programu odpovědnost politiků, i za nepřekročení rozpočtu.

0 0
možnosti
VH

No jo. Jakého rozpočtu? Kdo ho vypracuje?  Jak bude ona odpovědnost vypadat?  Zvažte, co může být trestným činem.

0 0
možnosti
MP

Ředitel nemocnice musí být zkušený ekonom, který úspěšně vedl velkou firmu, kolos s 2500 pracovníky a tisícem pacientů nemůže řídit kdokoli.

0 0
možnosti
JN

J69a10n 11N50o10v18á74k

20. 10. 2013 23:24

To je nesmysl. Ideálně by ředitelé měli být dva - zkušený manažer a špičkový lékař. Jejich rozhodnutí by pak měla vycházet na základě shody obou jmenovaných.

3 0
možnosti
MP

Která strana zdravotnictví politizuje a dělá v něm populistické kroky, takové straně vůbec nezáleží na lidech, ale na tom, aby jí málo přemýšliví lidé dali hlas. Jde jí ve skutečnosti jen a jen o koryto!!! Proč ČSSD nebojuje proti placení u zubaře, týkající se hlavně důchodců? Je to opravdu sociální strana? Skutečná sociální strana by se přímo rvala, aby poplatky u zubaře byly zrušené!!!

2 0
možnosti
VH

V ý b o r n ě!   A kdo  bude platit? (Ono za každou práci /která dobro plodí/ je třeba zaplatit.)   Jo že by stát?  On má ručičky, aby si vydělal?

0 0
možnosti
Foto

ano, po roce 89 začali ekonomiku řídit účetní a cifršpióni. Oni vůbec netuší, čím se firma zabývá, jak zisk  vůbec vzniká. Oni si myslí, že když spočítají výsledek, tak že ty peníze tím výpočtem vlastně vytvořili a mají nárok na největší odměny. Nutno tyto hlupáky vrátit na zem a vzít jim řízení ekonomiky, a také nemocnic z rukou. Jedině tak lze dosáhnout kvalitní zdravotní péče, na kterou si nebudou moci otvírat zobáky.

0 4
možnosti

To je zajímavý nápad - řídit ekonomiku bez účetních. 

No, asi tak rok by to mohlo běžet. ;-D  

- - - 

Na zdravotní péči můžeme dát nejvýše tolik, kolik lidé zaplatí zdravotním pojišťovnám. Bez ohledu na to, co by pacienti nebo lékaři rádi.

3 0
možnosti
JN

J51a37n 59N91o21v35á63k

20. 10. 2013 22:49

Tak jsem se hecnul a našel jsem si nějaká mezinárodní srovnání zdravotní péče. Třeba http://www.bloomberg.com/visual-data/best-and-worst/most-efficient-health-care-countries nebo http://en.wikipedia.org/wiki/World_Health_Organization_ranking_of_health_systems

I to naše neefektivní a rozkrádané zdravotnictví má výrazně lepší výkon než třeba zdravotnictví v USA, které se autorovu ideálu blíží asi nejvíce.

Proč nemůžou být našimi vzory třeba podobné státy, které jsou na žebříčku vysoko, třeba Izreal nebo Chile?

0 0
možnosti
MP

Sám dokazujete, že reforma je skutečně akutní, ale chybí schopný ministr. O jedné straně jsem se už zmínil. Lepší řešení jsem u žádné strany nenašel.

1 0
možnosti
MP

To nebyl dobrý reformátor, dělal všechno hlemýždím tempem. Nejsem si jistý, ale myslel jsem si, že je z TOP, asi jsem se spletl. V zdravotnictví je akutní radikální reforma- chybí motivace, je špatné směrování peněz, chybí kontrola. Rušit poplatky je populistické šílenství, líbící se méně přemýšlivým lidem. Citát- Ani ta polévka není zadarmo....

1 0
možnosti
MP

Pane Novák, realitu jsem viděl na vlastní oči přes deset let!!! Nemám žádný důvod si vymýšlet. Každý den jsem slyšel i názory pacientů, cizinci chválili úroven našeho zdravotnictví.

1 0
možnosti
MP

Na vlastní oči jsem viděl celých deset let, jak se hospodařilo, např. stále nějaký nový nábytek pro úředníky atd., v poslední době se šetřilo i na vytištěných papírech a prádle, na poměrně malých částkách. Bylo velmi nápadné, že nemocnice je na tom moc a moc špatně,. Mimochodem, naposledy se platy ve zdravotnictví, kromě lékařů, zvyšovaly před šesti lety, od té doby byly platy stejné!

0 0
možnosti
VH

Fakt?  Akce zaplaťte nebo chcípněte nepřinesla výsledky?  Já slyšel, že si lékaři ztěžují, že dostaly jen o něco málo víc, než polovinu za slíbených 10 %.

  Kde se, prosím, zvedly platy v posledních pěti letech o 6 %?

1 0
možnosti
MP

Cikán nepojištěný byl na ARU asi deset dní. Celková částka na léčení, zhruba v průměru sedm milionů. Stačí? Za nepojištěné pojištovna nemocnici nic neproplatí. V ústavě je, že každý má nárok na nezbytnou zdravotní péči.

2 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007