Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Další ovečka co se umí zařadit. Víra v levici a pravici je zbytečná. Zločinci drží spolu napříč celým spektrem a v ODS09 jich je nejvíce :) jinak "Úsvit" mladej

1 1
možnosti
Foto

Úsměvné. Takže až se bude chodit do důchodu v 75-ti, pak starý třeba 70-ti letý personál na Finančním úřadě v žádném případě nebude blokovat pracovní místa mladých vystudovaných ekonomů, kteří jsou evidováni  na Úřadu práce. Pan Procházka jim to vysvětlí a oni to zajisté pochopí.

1 1
možnosti
ZM

A pro jakou (určitě prestižní) firmu jste se stal po studiu vy? Samozřejmě nemusíte jmenovat, abyste mě nenařknul z kádrování, stačí obor a vaše ujištění o jejím významu.

0 1
možnosti
ZM

vypadlo mi "významnou posilou"

0 0
možnosti
PK

Nevím, že by Sobotka kázal, že důchodci berou práci mladým. Tak hloupý snad není i kdyby to byla pravda. To je stejný blud, jako že socdem natahaly muslimy do Evropy. Přitom spíš opak je pravdou - na dovozu lidí se nechá dobře vydělávat. Minimálně jednu generaci a následné problémy už kapitál neřeší, zůstanou státu.

Důchodci a práce - to je samozřejmě individuální. Přesto si myslím, že při vysokém klientelismu u nás se různé klany podrží a nemusí jít o přínosné seniory. Řada lidí, ne všichni, už ztrácí inovativní schopnosti a chce přežít či dožít v rutině.  Takže nějaký univerzální recept podle mne neexistuje. Prezidentským finalistům bylo v průměru přes 70, ale v Italii se blíží Napolitanovi 90.

1 0
možnosti
PK

P94a72v22e69l 69K68u34r69a86l

12. 10. 2013 11:11

Pokud univerzální recept neexistuje je jediná další možnost co dělat- vůbec nic- nevyvíjet žádnou vlastní aktivitu a sledovat vývoj a nechat ho přirozeně bez zásahů probíhat.

0 0
možnosti
Foto

8-o no...blud to je...ale pochybuji, že vznikl nalevo...nebo napravo...

2 0
možnosti
JL

Proč by inteligentní a kvalifikovaný starý člověk nemohl vydělávat peníze, když mu je někdo platí za jeho schopnosti? Vím o lidech, kteří třeba v 70, jsou tak dobří, že je platí Akademie věd, ne na celý úvazek, ale něco tam dělají atd atd. Dobrý odborník může pracovat i doma jako OSVČ, když sežene ve svém oboru zakázky, jak to souvisí se zabíráním míst mladým? A´t mladí studují, učí se, jsou lepší, jdou do světa, naučí se jazyky a poctivosti, a určitě něco vytvoří, za co budou placeni.

3 0
možnosti
ZK

Z54d83e52n94a 93K72o31č57í

13. 10. 2013 14:56

Máte naprostou pravdu, že někteří skorodemdesátníci jsou ještě celkem čiperní a mají znalosti  a schopnosti, které by mohl závidět kdejaký absolvent dnešní VŠ.

Nicméně když vidím ty přehršle důchodců na našich ministerstvech, kteří neumí ani práci s PC, natož excel a word, tak mi to často hlava nebere, co vlastně na těěch referentských postech dělají. 

V privátní firmě, či OSVČ  si svoji pozici musí zaměstnanci zákonitě obhájit, ale u těch státních institucí a firem je to asi nějak jinak.;-)

1 0
možnosti
MK

Dole k těm řečem o mzdě apod. 

Jako stavební rozpočtář jsem měl před dvěma lety plat kolem 40 tisíc. Jak přišla krize, tak můj plat šel dolu a nakonec jsme u firmy skončil k 31.12 2012. 

Takže jsem začal dělat na živnost a dělám pro několik projekčních kanceláří. 

Vzhledem k tomu, že všichni všechno chtějí mít za co nejnižší ceny, tak se snižují ceny projektových dokumentací a s tím i ceny za rozpočty. 

Zatímco dříve cena rozpočtu na rodinný domek  (2 mil) byla někde kolem 2 500,- tak dnes je to na polovině. Práce na rozpočtu na tento domek cca 16 hodin. Jenže mně kompletní program od RTS pro moji práci stojí skoro sto tisíc korun a to nepočítám energie a režie v podobě ježdění s autem a telefon, plus připojení na internet. 

Můj kamarád co má zámečnickou výrobu měl sazbu za práci s materiálem kolem 85 korun za kilo železa. Dnes, aby dostal zakázku tak jde na 65 korun , jak se říká ve stavařině , jde na krev a navíc musel propusti pět zaměstnanců. Takže dnes hodně věcí řeší tak, že příjme důchodce  na poloviční úvazek, který dělá lehčí a neodborné věci, které jsou ale potřeba.  I přesto je jeho příjem ....vylej nalej Co to znamená?  Menší zisk znamení menší daně. Nižší mzda znamená nižší odvody do důchodového a sociálního systému, což vede k tomu, že důchody nelze zvyšovat a to vede k tomu, že důchodce, aby si užíval , tak hledá přívydělek. Za to nemůže Kalousek, ale sociální stát a představa blahobytu pro všechny.

6 1
možnosti
MK

Socialisté slibují blahobyt pro všechny a zvýšení daní pro podnikatele. OK....ale například ten mou zmíněný kamarád je rozhodnutý přesunout svojí dílnu a podnikání do Polska a není sám. 

Nedávno byl prezident v Nošovicích, kde si pochrochtával, ale tady je veřejným tajemstvím, že Hyundai v případě zvýšení daní je rozhodnuta přesunout svojí výrobu také do Polska. Je to velmi jednoduché si to spočítat. Náklady na postavení nové výrobní haly  a přesunutí výroby o pár kilometrů jsou nižší než co by ta společnost musela zaplatit na zvýšených daních

6 0
možnosti
ZO

a jinak z těch bezmála 3 mega důchodců jich pracuje tak bratru 140 000?takže to máme asi přibližně cca 9%.Nezaměstnost mladejch je řekl bych řádově daleko vyšší.a určitě mladí nechtějí pracovat za ty prachy co berou důchodci.už je vidím jak se hrnou do práce za třebas 12 000 hrubýho.A to možná....kolik že mladí požadují nástupní plat?něco kolem 30 000?;-Dnic neumí, nic nedělali, nikdy neřídili větší kolektivy, znalosti pouze školní...a hlavně se nechtějí učit...:-P.ne všichni mladí jsou takoví.drtivá většina však ano...

6 0
možnosti
JD

on je totiž rozdíl, dostat 12ku v práci a k tomu 10ku duchodu, anebo mít jen tu 12ku

1 0
možnosti
JK

J29o81s34e39f 17K25r50u34m

11. 10. 2013 12:32

dalo by se to nazvat: spočítej, kolikrát je v článku použito slovo levičák a kolikrát z toho pejorativně :-)

volím Karla, volím pravici ... protože Karel i Mirek říkají, že jsou poslední bašta pravice v ČR ;-D

2 0
možnosti
MK

Ano je to blud. Můj otec, když měl odejít do důchodu, byl požádán zaměstnavatelem , aby ještě zůstal s tím, že mu přidá na platu. V té době měl táta plat kolem 24 tisíc a když se rozhodl zůstat, tak měl 26 tisíc. 

A ty řeči dole v diskusi, že buď mzdu anebo důchod jsou nesmyslné. Na důchod vzniká člověku nárok po odpracování určitých let a dosažení důchodového věku a je jen na tom člověku, jestli bude chtít dál pracovat anebo odejít do důchodu.

8 0
možnosti
Foto

a dodám, že je řada firem, kterým vyloženě svědčí kombinovat průbojnost mladých se znalostí nových technologií a zkušenosti starších. Takový pracovní kolektiv (smí se vůbec ještě používat dnes "pracovní kolektiv"?;-)) netrpí ani zbrklostí, nepřiměřeným riskováním a chybami z neznalosti na straně jedné, ale ani zkostnatělostí, přehnaným konzervatismem a vyhýbání se riziku tam, kde je víc než vyváženo adekvátními přínosy.R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007