Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

obrázek úchylný a text o ničem

0 0
možnosti
Foto

Dělejte jen, o vás baví, ale nedivte se, když vám za to nikdo nezaplatí (následkem čehož zemřete hlady).

1 1
možnosti
ZM

Už nadpisem tohoto "článku" dáváte velmi zřetelně najevo, k jaké "inteligenci" patříte.

3 1
možnosti
MS

Zeman se zase předvedl. Tento "moudrý ekonom" neakceptuje jeden ze základů tržní ekonomiky. Počet kosmetiček totiž nezávisí na jeho názoru na potřebnost této služby, ale jen a jen na tom, zda po ní existuje  poptávka. A pokud ta bude trvat, ať si je kosmetička na každém rohu. :-/

3 0
možnosti
ZO

a myslíte si že existuje?;-Dspíše je to pro ty středně studované/dis, bc a někdy i mgr/ východisko z nouze...sehnat dobráho pokrývače, zedníka atd je kumšt.a nejde jen cenu práce.jde o kvalitu odvedené práce.a ta je mnohdy více než tragická...

0 0
možnosti
Foto

K23a89r78e71l 15R63a14d22a

2. 10. 2013 2:20

Inteligence máme opravdu nedostatek. Zato máme nadbytek nositelů akademických titulů. Což se zdá jako paradox, ale tak už to zařídila neviditelná ruka trhu. Přiznávám, že mě těší, když mě u pokladny v Lídlu obslouží MgR v oboru politologie či sdružených uměnověd. Rozhodně je příjemná výměna odborných názorů, než mi vrátí drobné. A že nemohu sehnat instalatéra či elektrikáře mi tolik nevadí. Tyhle profese jsem se naučil už za bolševíka. Už tehdy se špatně sháněli.

Že inteligence a tituly nejdou ruku v ruce potvrzuje i fotka autora. ;-D

13 3
možnosti
DD

Tak to je. A k té inteligenci autora - fotka může být i zavádějící, ale to výrazivo! To bych odhadl na s obtížemi zvládnutou základní školu.;-):-)

4 2
možnosti
ZH

Inteligence není nikdy dost, ale žádná vláda jí nevytvoří sebelepším nařízením. Myslím, že naše školství nabralo velmi špatný směr. A jelikož mám v rodině opravdu hodně kantorů a vychovatelů, tak si snad můžu udělat obrázek. Před pár lety jsem viděl učně jednoho ročníku na obor zedník pro Pardubický kraj. Bylo jich 5, a jak mi mistr důvěrně zdělil, 3 byli synkové majitelů stavebních firem, absolutně bez zájmu o řemeslo, dutý jako bambus. Můj otec musel učit na stavebním učilišti do 73 let. Prostě nebyl nikdo, kdo by učil technologii, topenářství atd. Po něm to převzal snad nějakej matikář. Školství jako celek, bylo snad to jedinné co za bolševika rozumně fungovalo. Odmyslíme li si politické exscesy, tak učňovské školství bylo na špičkové úrovni. Momentálně mám na triku druhého plavčíka, němce. A když to srovnám, tak moje učení bylo mnohem lepší a lépe organizované. Jinak stačí se podívat, jaké problémy mají právě němci. Mají hromady bakalářů, ale chybějí elektrikáři, truhláři, soustružníci atd. S diplomem inženýra tu nemusíte práci vůbec hledat, ještě se o Vás poperou.  U Lipska jedna firma dokonce nabrala 20 učňů v Maďarsku a Česku. Já bych otočil kola školství zpátky o 20 let a začal s úpravama znova. Průmysl by zase dodával požadavky na obory, stát by zajistil učební místa a střední školy odpovídajících oborů a to by byl základ. Na školu by šel jen ten, kdo měl slušné známky na základce, udělá přijímačky a vejde se do kvóty. Ostatní na učiliště, ty co mezitim zmoudřej tak učiliště s maturitou. Gymnásium tak jak to bylo, teda přípravka na vysokou pro opravdové inteligenty. Kolik bude potřeba vysokoškoláků se dá taky odhadnout. No a ti co se na školu nedostanou, protože ostatní byli lepší, a myslí si, že jsou studijní typ, tak pro ty ať jsou soukrommé školy střední i vysoké. Ovšem bez finanční účasti státu. Je nesmyslné platit vzdělání které nikdo nepotřebuje, a potom ještě platit podpory v nezaměstnanosti filosofům, o které nikdo nestojí.

13 0
možnosti
DD
RH

Dělnická třída je jejich elektorát, zatímco střední vzdělaná třída jim to nehodí..

4 1
možnosti
DD

Jestli dost nebo málo, je opravdu těžko, moc těžko říct. Jaké jsou měřítka inteligence - myslíte si, že jenom vzdělání? No konkrétně u Vás mám značné pochybnosti, jako k absolventu VŠ (z Vašeho profilu), který dokáže napsat takto otitulkovaný článek. Zřejmě si velmi pletete inteligenci s obdrženým (mnohdy různě) diplomem (vysvědčením).

Navíc způsob nastavení podmínek studia na středních (i vysokých) školách je donebevolající - čím víc studentů (i, žel, pochybných schopností studovat), tím větší státní příspěvky. A tam je zřejmě největší jádro toho známého jezevčíka.Rv

9 0
možnosti
JR

J12a31n 93R39á46ž

1. 10. 2013 22:04

Jak řekl jeden přítel: Naše mladá inteligence (tím myslel absolventy VŠ) je dvojí: Pracující a flákající se na dávkách. Pro ty druhé pochopení nemám!

Já se přidáván se souhlasem!

5 0
možnosti
JR

J37a13n 75R57á42ž

1. 10. 2013 21:50

Autor se mýlí v základní myšlence článku, a sice že stát se nemá "montovat" do toho kolik VŠ produkují techniků a kolik historiků umění, či politologů. Dokud je studium na veřejných VŠ bez školného a stát plně hradí jejich provoz,tak je přímo povinnost státu dbát,aby jedněch nebyl přebytek a druhých nedostatek. Obory u nichž není společenská poptávka by neměl podporovat vůbec a kdo je studovat chce, tak jen na soukromých školách tuzemských nebo si zaplatit studium v zahraničí.

Když stát selekci studijních oborů na veřejných školách nedělá, jen podporuje růst nezaměstnanosti mladých, na straně jedné, a na straně druhé vytváří obrovský národohospodářský problém. Průmysl má problém z nedostatku kvalifikovaných pracovníků a sociální systém má problém s růstem počtu nezaměstnatelných absolventů.

15 0
možnosti
ZH

Moje řeč.R^ Ale ti, co to dneska říděj asi studovali v Plzni rychlokurzem.:-/

4 0
možnosti

Ode mě karma. Vzdělaný člověk nenaletí na hloupé sliby politiků a široký rozhled mu umožní i víckrát za život změnit profesi - což bude do budoucna nutné. Ovšem téhle úvaze  chybí jeden důležitý bod: Každý by si měl předmět svého studia vybírat s tím, jaké nejspíš bude mít upaltnění - a pokud ho v tomto oboru nezíská, neměl by mít - pokud po škole ani měsíc nepracoval - nárok na nějaou sociální podporu od státu. Prostě vystudujte klidně kulturologii,ale pokud nezískáta upaltněné v oboru a nebudete ochoten jít pracovat jinam - stát vás hned po absolutoriu a pracáku podporovat nebude

2 1
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007