Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

M63i66l36a33n 82V44e53l78k15ý

23. 3. 2013 14:05

Tak mi moji milí čtenáři řekněte: Věříte v to, že Petr Nečas se o vás dokáže postarat lépe než vy sami?

Tak mi moji milí čtenáři řekněte: Věříte v to, že Karel Schwarzenberg se o vás dokáže postarat lépe než vy sami?

Tak mi moji milí čtenáři řekněte: Věříte v to, že Radek John se o vás dokáže postarat lépe než vy sami?

Tak mi moji milí čtenáři řekněte: Věříte v to, že Karolína Peake se o vás dokáže postarat lépe než vy sami?

Tak mi moji milí čtenáři řekněte: Věříte v to, že Tak mi moji milí čtenáři řekněte: Věříte v to, že Vojtěch Filip se o vás dokáže postarat lépe než vy sami?

.......... autore, autore

2 0
možnosti
Foto

Z toho je jasné, jak moc se lidé mýlí, když platí daně a myslí si, že nějaký takový snad existuje.  Cesta je jasná. Delegitimizovat  demokracii a stát a začít budovat spontání řád lidské společnosti.

2 3
možnosti
MS

Cituji z textu: "Věříte v to, že Bohuslav Sobotka se o vás dokáže postarat lépe než vy sami? Že vám opatří lepší zaměstnání, bydlení a jídlo za vaše peníze, než to dokážete vy? Že by ne? Tak proč je statisticky až 6 z 10 čtenářů tohoto článku potenciálním voličem sockomunistů? To nemá logiku."

 

S autorovou logikou bychom vlastně neměli volit nikoho, protože za Bohuslava Sobotku můžeme dosadit Schwarzenberga, Nečase a já nevím koho ještě a na principu dotazu by se nic nezměnilo. :-P

3 1
možnosti
Foto

Ultraliberální sen se hroutí a pan Procházka na to reaguje takovýmito texty. Kdyby státy fungovaly tak, jak si autor a jeho učitelé představují, změnily by se velice brzy jimi vzývané peníze v obyčejné papírky. Jedině fungování stabilního státu a společenské vlastnictví rozhodujících zdrojů může zajistit solidní životní podmínky pro přežití obyvatel, včetně absolventů VŠE.

3 6
možnosti
MP

Asi máme trochu jiné vnímání, sociální státy se hroutí, protože prostě nefungují a potvrzují jen ultraliberální teorie o tom, že ani fungovat nemohou. Já ke svému přežití stát opravdu nepotřebuji a služby, které mi nabízí jsou nekvalitní a předražené;-D

4 4
možnosti
JS

Daň a krádež.. to je složitější vztah. Pokud bych platil daně ve výšce, která je pro mne přijatelná ve srovnání s tím, co za ty peníze stát dělá, je to sice nepříjemné, ale budu to brát jako nepříjemnou povinnost, něco jako návštěva zubaře. Pokud vidím, že mne stát obírá v důsledku tak 60% nebo víc, různými cestami a pozoruji, co s těmi daněmi dělá, cítím to jako nespravedlnost, krádež, které by bylo vhodné se vyhnout, ale bohužel nemám kam.

Pokud stát kterýkoliv vykrade vklady v bance, místo aby zabavil banku a veškeré majetky akcionářů, je to prostě krádež, která postihne kupodivu i nás, daleko a bez peněz v jejich bankách. Nastane nedůvěra a náš systém obchodování pomocí "papírků" je založen jen a jen  na důvěře.

Pokud snad někdo pochyboval, zda je vhodné zůstat nebo odejít z eu , dnes je to snad jasné i absolventovi školy praktické. POkud snad bude někdo říkat zůstat, nebo dokonce přijmout euro, jedná se buď i úplného idiota, nebo lže pro dosažení vlastních zájmů.

1 0
možnosti
Foto

VŠE už evidentně není ani nejlepší gympl v Praze, jak se dříve říkávalo.

Pokud je krádeží jakákoliv daň, je jí i inflace. Stát má právo tisknout peníze a z toho vyplývá, že osobní vlastnictví je společenským konstruktem, nikoliv nějakou státu nadřazenou institucí.

Sobeckost některých individuí je mi záhadou. To je skutečně mezi námi tolik psychopatů, kteří nechápou, že jejich úspěch a životní standard je podmíněn fungováním společnosti? Žádná společnost nebude fungovat, když budou tisíce extrémně bohatých a desítky milionů pod hranicí chudoby a mezi tím nic. Pitomá ultraliberální představa, že stát je sprosté slovo už mě skutečně unavuje. Tato představa je silně nedomyšlená, resp. je zřejmě postavena na představě jakési nadřazenosti. Nemám sice v oblibě socialisty, ale těmto individuím je ze srdce přeji. Představuji si ultraliberála, kterak se vzteká nad svou výplatní páskou.

Dále nevidím důvod, aby podnikatel neplatil stejné zdravotní pojištění a daň z příjmů, jako zaměstnanec. Nechť má úlevy na daních za každé vytvořené pracovní místo, nikoliv však automaticky na základě jakéhosi vágního pojmu "náklady nezbytné k dosažení příjmů" (což může být i mercedes za 3 miliony a vila na Ořechovce). Ano, existují i podnikatelé, kteří na společnosti parazitují.

Že je stát okrádán a jsou na něm přisáty nejrůznější soukromé subjekty, to je jistě pravda, ale to neznamená, že stát by měl být zrušen, nebo nahrazen. To jen znamená, že tyto vyžírky, které jsou abych tak řekl z podobného myšlenkového pelechu, jako autor (plnou hubu liberalismu, ale dotace EU na soukromý hotel, apod.), je třeba poněkud usměrnit, případně zavřít. To jsou ti, kteří ve skutečnosti kradou, nikoliv stát jako takový. Bez státu, nebo jemu podobného konceptu, se společnost neobejde.

Autor píše něco o lidech, kteří nikdy nic nedokázali. Jak to ví? Co dokázal on sám? Vystudování FMV VŠE mi obzvláčtě dnes nepříjde jako "dokázání něčeho".

5 4
možnosti
Foto

Stát je cesta do socialismu a socialismus je cesta zbavování svobody a vytváření závislosti lidí na násilí, protože bez násilí daně nevyberete.  Jste mladý a možná jednou pochopíte, že násilí není vhodným nástrojem k řízení společnosti.

4 3
možnosti

A víte proč tohle tak vadí? Protože se to mělo týkat všech. A všichni nejsou zvyklí platit daně. Pak se rozhodli to "chudým" odpustit. Ale kde vzít těch 6 miliard euro? Vezmeme je bohatým, ti jsou na daně zvyklí. A ouha, ani ti bohatí (nejbohatší-kmotři) nejsou daně zvyklí platit, takže dali přes Putina najevo, že ONI to tedy platit taky nebudou. Kdo to tedy nakonec zaplatí? Ti co něco mají, ale nemají žádnou moc. A kdo to je? Střední třída. Až si střední třídu vyhubí, zbydou jim jen chudí (nepracující) a kmotři (nepracující), a co myslíte že se stane s takovým státem, kde nikdo nemaká?

1 0
možnosti
MT

Souhlas.

Dneska jeste mame tu moznost, ze mame hotovost (ktera je anonymni) a nejake penize se jeste podari ulit, schovat, zaprit anebo nelezalne vexlovat.

Dovedu si uz ted predstavit, jak se bude vladam krast penize, az nebude hotovost existovat a vsechno bude pekne evidovane, dohledatelne a hlavne pristupne a dosazitelne pro vladni mafii. Pak se jenom rozhodne za "mimoradne" situace ze 5% ze vsech vkladu se zabavuje a sup ! 5% se presune do statni pokladny...

1 2
možnosti
MT

...nelegalne vexlovat.

0 0
možnosti
MM

Bohuslav Sobotka co by ministr financi za 6% prosperity našeho státu vytvořil největší zadlužení. Správce, kterého by každý podnikatel vyhnal a svlékl do trenek i s celým rodem. Je to užvaněná chamtivá politická lůza.R^

5 5
možnosti
Foto

Souhlasim s vasim nazorem, ale asi to nebude proveditelne, nebot by se politici strelili do nartu. Takze dobry napad, ale to nikdy nasi "vsevedouci" nedovoli. Jinak autor to trefil docela presne, co to povidam, uplne presne.

1 5
možnosti
Foto

Tento prizpevek patril pod Josefa Lebdusku.

0 2
možnosti
MJ

Vloni byla daň z vkladů 3,3%. A koukám, že máte fotku, kde stojíte u automobilu. Po čem a z čeho placeném s tím autem jezdíte? :-)

2 1
možnosti
JM

Tak to jste první komu zřejmě nevadí předraženost silničních staveb v ČR a jejich kvalita.

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007