Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J11a70n 61R49á48ž

26. 4. 2014 19:36

Referendum není příkop, ale jediné demokratické rozhodování občanů o zásadní věci. A tou ztráta suverénního rozhodování o měnové politice státu rozhodně je!

Nějak to máte popletené!

0 0
možnosti
MT

Veľmi zriedkavý a tak zdravý názor z Česka! R^ Dal si teda všetkým renomovaným aj nerenomovaným českým maxieuromudrcom fajnovo na frak!!!  No tak ale teda chlapče veru inak drž sa tam ak ti je život milý a chceš ho prežiť v tom Česku a nechceš skončiť ako kedysi tá Horáková a iní!!! :-)

1 0
možnosti
JP

J86i97ř45í 50P70l64í48v30a

26. 4. 2014 11:47

Ekonomové říkají, že devalvace měny může být užitečná, když státy jako Řecko  se stanou díky blbé státní politice nekonkurenceschopné - jejich obchodní bilance je záporná, takže si musí půjčovat čím dál víc a vzniká začarovaný kruh. Devalvace měny pomůže zlepšit obchodní bilanci. Zeptejte se Kalouska - myslím, že i on by vám to potvrdil.

1 0
možnosti
PK

V první řadě: Naše ekonomika je v tristním stavu - jsme kriticky předluženi (Valná většina Evropy je katastrofálně předlužena ale o tom jindy)

My nepotřebujeme plnit Maastrichská kritéria... my potřebujeme v první řadě zcela splatit dluhy a další už za žádných okolností nedělat.

Co potřebujeme je ústavní zákon o povinně vyrovnaném rozpočtu kde se státu a všem veřejným institucím zcela zakáže emise dluhopisů a půjčování peněz v jakékóli formě (stejně tak stát za žádných okolností by neměl fungovat jako půjčovatel peněz a komukoli poskytovat půjčky - je to moc riskantní to svěřit politikům).

A zcela limitovat státní výdaje pouze na peníze které stát již vybral na daních a případně na nějaké dividendy ze státního majetku...

Ale nikdy si za žádných okolností nepůjčovat, neručit nikomu kdo si půjčuje a nepůjčovat nikomu dalšímu.

To je nutná rozpočtová disciplína pro zvládnutí současné krize... a pokud holt stát nemá dost peněz na výdaje... je třeba buĎ zvýšit daně, a nebo prostě škrtnout výdaje. Ale za žádných okolností nepřipustit ani minimální zadlužení... zadlužení je riziko a tomu je třeba se vždy vyhnout. Plnt nějaká 3 procenta deficitu je naprosto k ničemu. I 0,00001 procenta deficitu státního rozpočtu je špatně. Lepší nerůst než si růst na dluh u kterého úroky mohou snadno překonat ten růst.

3 0
možnosti
MP

Jako důkaz stačí stále vzkvétající blahobyt u nás i ostatních zemích EU, stále se snižující nezaměstnanost a počet bezdomovců, stále se zvyšující platy a stále se zlevnující potraviny, ochrana spotřebitele před nekvalitními potravinami, a dokonce i potravinová samostatnost.V EU je opozice velmi vítaná, je tam pestrost názorů a skutečná demokracie. S Evropským svazem na věčné časy.;-D

1 5
možnosti

Hloupým názoru prostě nevěnujte pozornost. A toto je velmi.

1 2
možnosti
JN

Neokradla nás EU, ale ODS09 karma za článekR^

4 0
možnosti
TB

A co vám vzali?

Na rozdíl od jiných stran?V

0 0
možnosti
JN

je to trh, jak chcete nakupovat na trhu,když nevylezete z domu - budete nakupovat od souseda a ten si nechá provizi - Dokud nejsme v ERM nejsme v EU. Ale chce nás EU? Vzdyt vůbec neagituje v ČR...

0 0
možnosti

Původně jsem si chtěl článek přečíst, zamyslet se nad argumenty a případně diskutovat. Ale jsem směšný a má mě vzít čet, protože bych řekl něco, co bych nikdy neřekl. Ať si každý udělá názor o demokratickém, odlišné názory respektujícím cítění autora sám.

1 5
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007