Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mablung

30. 1. 2012 16:22
autor - obeznámený odborník

1) Co vím, MegaUpload vydělával zejména na placených příspěvcích, za reklamu to moc nebylo

2) Doma nenahrajete kvalitní nahrávku.

3) Když máte kvalitní nahrávku, bez podpory vydavatelských domů jí nedostanete k uším posluchače. Vydavatelské domy a umělci se navzájem potřebují. MegaUpload tu jen parazitoval.

Já osobně jsem stáhnul stovky filmů, mnoho alb. Měl bych být na straně stahovačů, ale nejsem. Lidé si neuvědomují že vztah umělec-vydavatelská společnost je vztah symbiotický. Umělec nemá šanci bez vydavatelské společnosti prorazit a vydavatelská společnost potřebuje umělce aby pro ní pracoval. Souhlasím s tím že vydavatelské společnosti by se měly klepnout přes prsty. Autorská práva by měla být osekána. Ale zároveň v rozumné úrovni chráněna.

0 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

30. 1. 2012 17:23
Re: autor - obeznámený odborník

o těch kvalitních nahrávkách bych tu moc nemluvil. technická kvalita CD posledních x let je hodně nízká!!

symbióza umělec-vydavatel je jen teoretická. vydavatele může nahradit kdokoliv s kapitálem! to se ovšem bavíme o vydávání milionů CD.

autor příspěvku má ale dobrý postřeh ve směru distribuce hudby. zastaralost současných vydavatelství je neskutečná. chce to inovaci.

0 0
možnosti
MD

midou

30. 1. 2012 16:11
není to jen o hudbě

na Megauploadu šlo sehnat kraknuté  vše od softwaru, Office, Photoshop, Corel, atd.... a tam už každé stažení představuje i tisíce kč, které takový soft stojí toho kdo ho koupí poctive. (teda ne že bych závidel..)

0 0
možnosti
MB

evenflow

30. 1. 2012 15:54
ve středověku....

šumaři a komedianti třelu bídu s nouzí....dnes je to šlechta a smetánka...

0 0
možnosti
PH

pavel64

30. 1. 2012 16:06
Re: ve středověku....

To by často ani tak nevadilo, ale většinu peněz si rozdělí ti, co neumí fouknout  ani do píšťalky.

1 0
možnosti
JD

jdobry

30. 1. 2012 15:46
mazani

S touhle kauzou je spatne skoro vsechno. Pocinaje tim, jak dostaly novinari pripravenou perfektni ocernovaci kampan zverejnenou doslova nekolik hodin po zasahu (viz draha auta). Muzeme pokracovat tim, ze ve ctvrtek dojde ke smazani dat MU, tudiz zcela verejne likvidovani dukaznich materialu jeste pred procesem (asi ty peclive vybrane dukazy musi stacit, ostatni se nehodi). A v tahu krome dukazu budou i naprosto legalni data zakazniku MU.

Zdyt je to saskarna!

PS: penize za pisnicku patri autorum, kapele atd. Vydavatel uz casto neni treba. Poslechnete si napriklad Nohavicu  a jeho zazitky s OSA po vydani Ladovske zimy. U filmu je to ovsem slozitejsi.

1 0
možnosti
C

certik_bertik

30. 1. 2012 15:32
sice

se tu říká, že se ti noví mohou daleko snadněji zviditelnit prodat se na intenetu, ale zatím se to ještě nestalo a zřejmě nikdy pořádně nestane, leda tedy pokud nepočítáme obskurní hvězdy typu Vlastíka Plamínka, nebo Marie Pojkarové

0 0
možnosti

Miš 13

30. 1. 2012 15:15
Mladý a naivní

Ostatně to co navrhujete chystal Megauplad, jen bez nahrávacích společností, měli u něho působit samotní umělci... proto musel zmizet.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

30. 1. 2012 15:58
Re: Mladý a naivní

Váš příspěvek úplně nechápu.

0 0
možnosti
JR

kristusek21

30. 1. 2012 15:02
Autor toho o nahrávání

evidentně moc neví, když se domnívá, že lze udělat "díru do světa" s nahrávkou z garáže. Tedy s nějakou elektronikou vytvořenou na počítači určitě, ale jinak ani náhodou.

.

A že megaupload vydělával na reklamě je fajn. ale jen díky nabízeným nelegálním kopiím. Kdyby z té reklamy něco dal autorům, prosím. Ale on jen parazitoval na tom, že někdo jiný něco umí.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

30. 1. 2012 16:00
Re: Autor toho o nahrávání

O nahrávání nevím absolutně nic, zato toho vím hodně o obchodě:) I prodat je umění.

0 0
možnosti
PV

La Chamiza

30. 1. 2012 14:52
Proč?

Mě spíš nejde do hlavy jiná věc... Když na sdílení dokážou pohádkově zbohatnout firmy jako Megaupload (snad psáno takto), proč to neprovozují samy producentské nebo vydavatelské firmy. Svoje peníze by dostaly a ještě by podobné chytráky vyšachovaly.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

30. 1. 2012 14:55
Re: Proč?

Prostě neschopnost obstát na svobodném trhu, zvykli si na cecek státem garantovaného monopolu.

0 0
možnosti
VD

vlasta.d

30. 1. 2012 13:41
stahování a vydávání

Celý problém je v tom kolotoči. Já osobně jsem proti tomu zákonu kvůli pocitu odebrané svobody. Druhá stránka věci je taková, že koupit si CD s 40min. stopáží za 600? (novinku) Vzhledem k tomu, že mám s hudbou zkušenosti, byť amatérské, vím, že takové CD sice něco stojí, ale tohle je nehorázné. A v podstatě si za to mohou vydavatelé sami. Buď si to CD za 600 koupím, nebo si jej za cca týden stáhnu za cenu připojení, což v poměru čas stažení/cena připojení vyjde asi na 4Kč? Rád kulturu podpořím, když toho autora chci, prostě těch 600 vyplatím, ale ne u každého. A asi naivně věřím, že kdyby stálo 200,- , prodá se jich mnohem více a tohle by nikdo neřešil.

0 0
možnosti
ZK

SID09

30. 1. 2012 13:45
Re: stahování a vydávání

To je naprostá blbost. !!

Přijatelná cena pro spotřebitele je max. 50 Kč u DVD a 30 Kč u CD. Vše, co je nad touto cenovou hladinou, bude mít u nás problémy. !!!!!!

0 0
možnosti
TJB

To je bomba

30. 1. 2012 13:17
s Internetem zpět k pravěku s jednoduchi ekonomickými vztahy

To je problém. Na jednu stranu je pravda, že kontrola Internetu je nemožná. To je proti všem principům.

Je iluzorní, že cesta restrikcí povedek cíli. Nikdy a nikde nevedla. Lidi si cestičku najdou.

Na druhou stranu, ti výrobci uměleckých děl musejí být z něčeho živi, nemůžou se pást.

Jak učil už Hegel (a Marx to převzal), dějiny se odehrávají ve spirále. S nástupem Internetu se dostáváme zpět do situace, kdy se svět zmenšil na jednu maličkou tlupu neandrtálců. Není potřeba spousty překupníků, transportu zboží (aspoň toho, o kterém zde mluvíme), peněz...

Šamani léčili zadarmo a každý jim rád dal nějaké jídlo, bez vztahu k provedenému úkonu.

0 0
možnosti
TJB

To je bomba

30. 1. 2012 13:17
Re: s Internetem zpět k pravěku s jednoduchi ekonomickými vztahy

... pokračování: Takže, je třeba od základu změnit způsob financování těchto aktivit. Např. stahování zdarma, ale pěkně potištěný CD za peníze. Koncerty. Kina. Reklama. To vše se ale děje už teď a asi by to nestačilo.

Takže zbývá jediné, státní příspěvky na uměleckou tvorbu. Ale kdo a podle jakých principů by je rozděloval ? A není stát - při rozloze Internetu - příliš malý ? Měly by to být svazy států, ekonomické dohody států s podobnou kulturou, něco jako kdysi ASEAN, EHS, (nezaměňovat s EU!!!), ANZUS...

Ještě je mnoho problémů k řešení, ale obávám se, že s nástupem Internetu stávající ekonomické vztahy v tomto obboru prostě nevydrží.

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007