Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím s vámi, že by se mělo přidávat jen podle valorizačního schématu a nic víc. Jen jsem nějak nepochopil tu vaši větu

"Důchodcům ty tři stovky k pětistovce zákonné valorizace ve finále nic nepřinesou, inflace je eliminuje."

Zdroj: https://martinprochazka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=774771

Chcete tím snad říci to, že se inflace úměrně zvedne díky těm třem stovkám důchodcům navíc? Jinak totiž ta vaše věta nemá smysl, protože pokud to přidání na inflaci vliv mít nebude, ve finále to důchodcům něco málo přinese.:-)

0 0
možnosti
AK

Takže by bylo lepší důchodcům nepřidávat?

A nechat inflaci ať udělá, s tím co mají bez přidání, co umí...

1 0
možnosti
MP

Máme valorizační schéma 100% inflace + polovina růstu reálných mezd, což je pro letošní rok cca 500 Kč. Přidávat další peníze navíc, které si musíme půjčit, není moudré.

2 0
možnosti
VV

Dedecek a babicka ujidaj nam chlebicka ve vydani 2021.

1 0
možnosti
MP

Máme valorizační schéma 100% inflace + polovina růstu reálných mezd, což je pro letošní rok cca 500 Kč. Přidávat další peníze navíc, které si musíme půjčit, není moudré...

0 0
možnosti
Foto

Slevy důchodcům na vlak, autobus jsou přestřelené a nesmyslné.Jednou n ěkdo tuhle šmakuládu zaplatí.

1 3
možnosti
PK

Vezměte ale v úvahu, že beze slev důchodci nepojedou nebo výrazně méně. Platí asi nejen pro mne. Souhlas ale u bezplatné MHD Praha, dokonce pro trojkové autobusy. 300, 301 atd. Kdyby požadovali kupon např. 2400 Kč ročně - myslím si že většina seniorů by sice naoko brblala ale zaplatila.

0 0
možnosti
ND

Tak těm zaávistivejm, kteří jsou v plné síle a můžou si peníze vydělat na rozdíl od těch co už nemůžou a těm co mají důchodce za prodejné dívky:, Důchodci vlastně nic navíc nedostanou, to přidání nebude stačit ani na zvýšení nájemného o inflační položku, zvýšení energií a zvýšení ostatních cen. Zkrátka, moc si za to neužijou, spokojený?

4 1
možnosti
LU

Kde sú tie časy keď naši starí rodičia si nič nedopriali, aj hladovali, len aby sa mali dobre ich potomkovia.:-(

Dnes tu sebecký dôchodcovia nabádajú a píšu závistlivci makajte zadlžujte sa aj do piateho kolena, lebo ja sa chcem mať dobre.Rv

2 1
možnosti
Foto

Starobních důchodců je 2, 7 milionu a menší zbytek do celkových "3 melounů" jsou důchodci invalidní. Což je docela slušný počet potencionálních voličů - a pokud by se autor stal nějakou náhodou někdy premiérem a chtěl si svou vládní úspěšnou misi zopakovat - potom by zcela bezpochyby zvedl před volbami důchody rovněž tak (přestože nyní tento šílený způsob kritizuje!!). ;-O

2 6
možnosti
MP

Pokud by se autor stal premiérem, pak bude vždy pečlivě vážit každý jeden vládní výdaj a nikdy se nesníží k tomu, aby si voliče kupoval za jejich vlastní peníze nebo dokonce na jejich vlastní dluh.

2 3
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

2 4
možnosti
Foto

;-DAutor coby funkcionář z ,,tipTOP", a finanč. analitik ví, na jakou strunu uhodit. Též jistě dobře ví, že prachy nalité do systému, atˇ přímo, či nepřímo, systém udržují v chdou jako celek, neb bez toho by se dosti rychle zcela zhroutil;-)

5 0
možnosti
Foto

Je mnoho důchodců, které je možné takto koupit a tak to ti, co mají státní kasu na starosti, pořádně zneužívají. Jsem si jist, že by to dělali všichni. I ti co to dnes kritizují. Účel světí prostředky.

4 1
možnosti
JS

Jen stručný dotaz. Peníze dané podnikatelům jsou nebo nejsou peníze z vrtulníku?

5 1
možnosti
Foto

Je rozdíl peníze investovat a peníze prožrat

3 2
možnosti