Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak jak sám autor konstatuje, ty hodnoty jsou OK:

"Unie je založena na hodnotách úcty k lidské důstojnosti, svobody, demokracie, rovnosti, právního státu a dodržování lidských práv, včetně práv příslušníků menšin. Tyto hodnoty jsou společné členským státům ve společnosti vyznačující se pluralismem, nepřípustností diskriminace, tolerancí, spravedlností, solidaritou a rovností žen a mužů."

Jestliže tedy nějaká strana bojuje proti svobodě, demokracii, právnímu státu, lidským právům apod., má tedy  prakticky sklony k fašismu nebo jiné totalitě, je úplně OK, že nebude podporována.

Nikde se neříká nic o eurospekticismus, ale jestli se najdou nějací euro-fašisté, to jest lidi, kteří si myslí, že demokracie a právní stát je možné obětovat, tak se nesmí divit. Fascinuje mě tak, že se Svobodní dovolávají demokracie, kterou klidně obětují, pokud se jim to hodí.

A pokud vím, tak Nigel Farage nedostal pokutu za euroskepticismus, ale za urážky. Nějaké regule slušného chování holt musí platit pro každého, to si jen Svobodní a podobní myslí, že oni můžou vše a ostatní musí jen držet hubu a za urážky je ještě platit. :-)

4 6
možnosti

Tak si zkuste ten článek nejdřív přečíst pořádně, než se vám udělá instantní názor.

A pak se ještě jednou zamysletete nad posledním odstavcem.

3 3
možnosti

"Každý má právo vlastnit zákonně nabytý majetek, užívat jej, nakládat s ním a odkazovat jej. Nikdo nesmí být zbaven svého majetku s výjimkou veřejného zájmu, v případech a za podmínek, které stanoví zákon, a při poskytnutí spravedlivé náhrady v přiměřené lhůtě. Užívání majetku může rovněž být upraveno zákonem v míře nezbytné z hlediska obecného zájmu."

-------------

s výjimkou veřejného zájmu - za podmínek, které stanoví zákon - může být upraveno zákonem - v míře nezbytné - obecného zájmu

-------------

To je právo, panečku...

4 3
možnosti

A teď by to chtělo nějak zjistit, co Vám na tom není jasné?

3 2
možnosti

Do ojroparlamentu zásadně jen strany Národní fronty Čechů, Slováků, Němců, Francouzů, Britů, Belgičanů...

3 2
možnosti

Má-li několik přátel či lidí určitý problém, zpravidla se radí, jaký má kdo z nich zkušenosti, a spolu hledají nejlepší řešení tohoto problému. Právě toto by měla dělat EU, to je pravá a skutečná spolupráce. Například, jak který stát nejlépe řeší nezaměstnanost, konkurenceschopnost, rvačky a vandalismus na hřištích, a hlavně snad celosvětový problém - jak kde řeší problematiku nepřizpůsobivých. Dále-bude-li ponechán volný, neregulovaný a nedotovaný obchod, tak jsem pro EU. Pokud by to vše dělala EU, tak honem co nejrychleji do EU!!!

4 5
možnosti

Setrval by někdo v manželství, kdyby v něm nebyla vzájemná dohoda obou? Pokud by jeden druhému přikazoval a zakazoval, pak by v tomto manželství nebyl respekt k osobní svobodě jednotlivce. Samozřejmě, že oba musí plnit určité povinnosti k sobě, ale pokud je jeden partner omezován druhým - to musíš, to nesmíš...Pak jediným rozumným řešením je rozvod. Setrvávat v takovém manželství může jen masochista nebo s prominutím blbec. Cpát se do domu, který se viditelně hroutí, může opravdu jen b...c. Chtít euro, kdy každý ekonom začátečník ví, že je jen otázkou času, kdy se euro zhroutí, může jen b...c nebo fanatik. Prominte, ale jsem zvyklý mluvit na rovinu, protože dosud jsem nedostal konkrétní odpověd na otázku, kterou jsem položil před hodinou.

8 5
možnosti

Omlouvám se, nečetl jsem článek ani diskuzi, nicméně mě zaujal tenhle Váš komentář. Pokud to chápu správně (a možná ne), přirovnáváte členství v EU k manželství? :-) Todle je jedno z mých oblíbených přirovnání. Pokud ano tak vězte, že je to právě EU, která nám za tu dobu, co v ní jsem poskytla cca 600 miliard korun ČISTÉHO (po odečtení poplatků, které platí ČR). Pokud je teda je to tedy tak, že Eu a ČR jsou v manželství, pak je ČR zku*vená nevděčná zlatokopka, která shrábne peníze, shrábne výhody, ale ani Vám ho nevy*ouří. Samozřejmě neviním celou ČR, jenom právě ty, kteří nevidí ty výhody, ale jsou nejvíc slyšet, když se má přejmenovat pomazánkové máslo :-) Jinak jak vidím, zmínil jste euro. máte pravdu, pro nás v následujících letech rozhodně nemá smysl ho přijímat, alespoň dokud se eurozona nestabilizuje. Jinak se také omlouvám, jsem také zvyklí mluvit na rovinu :-)

1 0
možnosti

Nechápu, jaký význam má členství v organizaci, která nám nařizuje jaký úhel má mít banán, která nám zakazuje rum, klasické žárovky, pomazánkové máslo, marmeládu, rtutové teploměry, nařizují štítkování, ještě víc solárních panelů na pole, nezakážou dovoz tzv."potravin", kam dáváme ročně stamiliony, a kde nám určují, na které projekty dají peníze a na které ne. Zpravidla proplácejí podchody pro veverky a podobné nesmysly. Nebylo by rozumnější, kdybychom si o svých věcech rozhodovali sami a financovali jen užitečné projekty, např. opravy škol, silnic? Bylo by mnohem víc peněz na vyšší důchody, platy učitelů, policie, lékařů atd. Může mi někdo vysvětlit, ale rozumně, ne fanaticky, jaký smysl má takové socialistické financování a jaký význam má členství v takové organizaci? Kde je ta tolik vychvalovaná spolupráce? Předem moc děkuji za vysvětlení.

10 6
možnosti

29. 5. 2013 9:51

Ale ona vam nenarizuje jaky uhel ma mit banan. Jenom vam zarazuje banany do kvalitativnich trid.

6 7
možnosti

29. 5. 2013 9:22

CO presne je pro vas Svobodne hruzou v te Listine zakladnich prav?

5 3
možnosti

Práva menšin jsou součtem lidských práv a práv menšin. Tudíž, že většina je o některá práva připravena. Jak to říkal Čunek: Pokud chcete dostat dávky, tak se musíte pořádně opálit. A měl pravdu.

8 5
možnosti

S Evropským svazem jak s jedovatým plazem!

11 5
možnosti
Foto

...Unie je založena na hodnotách ....stále hůře a méně skrývaného fašismu, to bychom si měli přiznat a z tohoto stále více se fašizujícího spolku se co nejdříve odporoučet.

20 5
možnosti

Jenže v zemi, kde se volá "motorkáři do plynu" za souhlasného bučení davu, se fašismus zavádí lehce.

Jedni by chtěli systém, který dokáže zlikvidovat skupinu X. Fajn. Takže motorkáře. Úředník sedne k registru řidičů a vyjede seznam držitelů ŘP sk. A. Zjistí, že jich je přes půl milionu a udělá na to projekt Kniholes. Jiní by zase chtěli postřílet všechny držitele zbrojního průkazu. A když tady ten systém pro likvidaci skupin lidí bude, tak se ozve nějaký levičák: "Muzikanty. Nikdy nepracovali, jsou to akorát paraziti na společnosti". Socální demokrat si přisadí: "Živnotsníky!!". Sociální demokrat. Jeho ideály - zlikvidovat skupinu obyvatel. Dokonce to jeden člen ČSSD vyhlásil v zahraničí jako oficiální názor jeho strany.

3 3
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2159x
Ředitel Liberálního institutu, dříve poradce v Evropském parlamentu.

http://libinst.cz

Seznam rubrik