Diskuse

20 let

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PBPS

Pavel Brno po smazání

4. 6. 2011 23:02
Přestože volím Svobodné,

nemůžu s Vámí v mnoha věcech souhlasit.  Předvším - Klaus je pro chápající lidi politická mrtvola a je vlastně jedno, jestli zaslouženě, nebo ne. Dejme tomu, že by po prezidentování prohlásil, že volí Svobodné a získal od fanynek víc hlasů, než třeba Zeman - to považuji od Svobodných za pragmatický tah - dostali by se do parlamentu, čili by byli konečně na očích voličů v TV atd. Jenže Klause by se potom měli rychle zříct. protože nás pravičáky zklamal svou socialistickou politikou v praxi a pokud by se ho Svobodní nezbavili, zaváněli by opět líbivou politikou středu. Filosofii Svobodných beru jako poslední šanci pro mou rodinu zůstat v ČR. Asi byste se Klausovi tolik neklaněl, kdybyste měl ekonomické vzdělání:  vzpomínáte si na tu příšernou inflaci, čili tištění bankovek ČNB? Uvědomujete si, že vyrovnaný státní rozpočet byl na úkor obrovských výnosů z FNM? Pamatujete si, že podpora v nezaměstnanosti byla 90 % z platu po dobu jednoho roku?

0 0
možnosti
PBPS

Pavel Brno po smazání

4. 6. 2011 23:16
Re: Přestože volím Svobodné,

Taky si musíte uvědomit, že názor ve společnosti netvořila hrstka klausovců - tak to prostě nechodí, lidé chtěli svobodu a logiku pro své životy a věděli i bez Klause, co je pro ně dobré. Věděli, že na západě se musí makat, nikoliv schůzovat, že vykořisťovaný dělník v tom hrůzostrašném kapitalismu se má lépe, než když je vládnoucí třídou. Jenže v praxi to v ČR bylo tak, že jsme přešli od socialismu CCCP k socialismu EU, což by nepochválil ani Marx s Engelsem, kdyby byli naživu a mohli dostudovat svou teorii v praxi. Možná by to ale chtěli vysvětlit tím, že výrobní vztahy v poměru k výrobním silám jsou v Německu v pořádku, proto tam socialismus existovat může, zatímco v ČR na socialismus není dost kapitálu. A možná by skoro měli pravdu. Klaus má obrovské socialistické máslo na hlavě.

0 0
možnosti
LC

jáša

10. 5. 2011 13:46
Bohužel , neměl jsem sílu

pokračovat ve čtení , protože Váš vývod , že transformace byla úspěšná a že si nechate uříznout ruku , aby jste mohl nahlédnout ( nebo zažit údobí transformace ) , tak jako p.Tříska mně celkem dorazilo. Pochopil bych p.Třísku , protože ten se na přípravě oné transformace podíle a stvořil ji k obrazu svému. Byli spolu se svým bratrem, p.Kočárníkem, p.Dybou také velice úspěšnými privatizátory. Byla to připravena jedná velká zlodějna , která byla omlouvaná údajnou rychlostí privatizace a změn , které měly nastat. Změny nastaly , ale ne takové ,které by vedly k úspěšnému převodu majetku a celkovému zlepšení ekonomiky, ale takové , které přivedly ekonomiku , morálku a vůbec celou společnost až na samotné dno. A to je dnešní , současný stav a není možné všechno svalovat na komunisty a komunismus. Ne , že by nebyli taky viní , ale dnešní systém a politici to mnohonásobně zhoršili. Není se čím chlubit , ani být s čím spokojený.

0 0
možnosti
MP

MMister.com

10. 5. 2011 18:28
Re: Bohužel , neměl jsem sílu

Nic o tom nevíte.

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2159x
Ředitel Liberálního institutu, dříve poradce v Evropském parlamentu.

http://libinst.cz

Seznam rubrik