Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

Vlády majú odlišný názor na pomoc Ukrajine.

Slovenská vláda odmieta platiť zbrane pre Ukrajinu z peňazí daňových poplatníkov, je za obnovenie mierových jednaní, nijak nebráni posielať zbrane na Ukrajinu z komerčných peňazí, resp z peňazí daňových poplatníkov štátov EU, odhlasoval všetku pomoc pre Ukrajinu aj vojenskú.

To že sa stretol slovenský minister s Laurovom nie je nič dramatické, vyjadril názor slovenskej vlády podobne ako to robia aj iný ministri, ktorí sa stretávajú s Laurovom.

Minister Blanár:

"Informoval som ho tiež o pozícii vlády postavenej na rešpektovaní základných princípov medzinárodného práva, ako je územná celistvosť a suverenita členských krajín, ukotvených v Charte OSN. Apeloval som na čo najskoršie obnovenie mierových rokovaní medzi stranami konfliktu a ukončenie bojov," uviedol šéf slovenskej diplomacie.

Americký minister po stretnutí s Laurovom rok po začatí ruskej invázie.

https://www.aa.com.tr/en/politics/us-secretary-of-state-russian-foreign-minister-meet-at-g20-in-india-/2835860

https://www.youtube.com/watch?v=BcFuFfJanzI

0 0
možnosti
VF

Zbytečný nadstandard, no budiž, ale Slovensko, Slovenky a Slováky mám rada (ráda).

1 0
možnosti
Foto

Dovolte jen malou připomínku. Naše vztahy se Slovenskem nebyly vždy až tak korektní a názory byly docela odlišné. Namátkou - doba válečná -my byli protektorát , Slováci spojenci AH , rok 1968 -, doba kolem blížícího se rozpadu společného státu , pomlčková válka , doba premiéra Mečiara , první Ficova vláda ( jediného kamaráda měl Fico v "nemocném" Zemanovi ....

Nevím , proč by vlády měly společně zasedat a SPOLEČNĚ řešit problémy např Karlovarska nebo Košického regionu ?

Na hranici se jidé třeba ze Vsetínska a Trenčínska , popř Hodonínska a Skalicka domluví i bez toho , aby čekali, co vymyslí Fico a /např/ Fiala.

1 0
možnosti
MR

Nadšení pana Mařáka nad jeho vysněnou ( a žádným relevantním politikem nezmíněnou) evropskou federací vůbec nechápu. Nicméně s tímto jeho blogem naprosto souhlasím. Dokonce máme trochu společné to, že jsem vždy chodil a lyžoval na Slovensku, a Čechy v podstatě vůbec neznám.

0 0
možnosti
Foto

Jsem toho názoru, že Evropa potřebuje své USA, toť vše. O evropské federaci se mluví již od vzniku Unie, není to nic nového pod sluncem.

2 0
možnosti
JK

J79a46n 95K89y15š96k17a

31. 3. 2024 13:29

Nejvíc nad "zrušením nadstandardních vztahů" se Slovenskem samozřejmě naříká Klaus, kterému nevadilo společný stát se Slovenskem rozdělit.

To jsou paradoxy.

Paradoxem taky je, jak slovenští politici naříkají, že jim upíráme právo na jejich "suverenitu", když kvůli jejich postojům k Ukrajině a vstřícnosti k RuSSku, které je naším nepřítelem, rušíme s nimi nadstandardní vztahy.

Nevadí jim, že my, Česko, máme taky právo na svoji suverenitu, a na to, jak se rozhodneme reagovat na slovenskou vstřícnost k našim nepřátelům.

12 2
možnosti
Foto

Jak Klause nemusím, tak rozdělení Československa bylo asi to nejlepší, co udělal.

5 2
možnosti
Foto

Karma, velmi dobře napsáno. Podotýkám, že moje veškeré žijící příbuzenstvo je na Slovensku z otcovy strany. A že ho je tam hodně.

4 1
možnosti
RK

Blekotu Havlíčka je třeba brát s velkou rezervou. On je typickým produktem školení píáristů sekty k ohlupování voličů.

8 6
možnosti
PK

Souhlasím s vámi. Nemám vůbec žádný problém s tím, jak se zachovala naše vláda a vlastně ani neznám důvod, proč bychom měli mí vztahy se Slovenskem lepší, než například s Německem.

Jsou to sousedé, s kterými je dobré slušně komunikovat a spolupracovat. Není však potřeba, jednoho upřednostňovat před druhým.

9 1
možnosti
Foto

Také netuším, proč to Okamuru s Rajchlem tak vytáčí, u Babiše to vzhledem k jeho původu chápu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 13,20
  • Průměrná čtenost 1366x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik