JK

J46a37n 77K28y86š43k39a

31. 3. 2024 13:29

Nejvíc nad "zrušením nadstandardních vztahů" se Slovenskem samozřejmě naříká Klaus, kterému nevadilo společný stát se Slovenskem rozdělit.

To jsou paradoxy.

Paradoxem taky je, jak slovenští politici naříkají, že jim upíráme právo na jejich "suverenitu", když kvůli jejich postojům k Ukrajině a vstřícnosti k RuSSku, které je naším nepřítelem, rušíme s nimi nadstandardní vztahy.

Nevadí jim, že my, Česko, máme taky právo na svoji suverenitu, a na to, jak se rozhodneme reagovat na slovenskou vstřícnost k našim nepřátelům.

Foto

Jak Klause nemusím, tak rozdělení Československa bylo asi to nejlepší, co udělal.

PK

Souhlasím s vámi. Nemám vůbec žádný problém s tím, jak se zachovala naše vláda a vlastně ani neznám důvod, proč bychom měli mí vztahy se Slovenskem lepší, než například s Německem.

Jsou to sousedé, s kterými je dobré slušně komunikovat a spolupracovat. Není však potřeba, jednoho upřednostňovat před druhým.

Foto

Také netuším, proč to Okamuru s Rajchlem tak vytáčí, u Babiše to vzhledem k jeho původu chápu.

RK

Blekotu Havlíčka je třeba brát s velkou rezervou. On je typickým produktem školení píáristů sekty k ohlupování voličů.

Foto

Karma, velmi dobře napsáno. Podotýkám, že moje veškeré žijící příbuzenstvo je na Slovensku z otcovy strany. A že ho je tam hodně.

VF

Zbytečný nadstandard, no budiž, ale Slovensko, Slovenky a Slováky mám rada (ráda).

Foto

Dovolte jen malou připomínku. Naše vztahy se Slovenskem nebyly vždy až tak korektní a názory byly docela odlišné. Namátkou - doba válečná -my byli protektorát , Slováci spojenci AH , rok 1968 -, doba kolem blížícího se rozpadu společného státu , pomlčková válka , doba premiéra Mečiara , první Ficova vláda ( jediného kamaráda měl Fico v "nemocném" Zemanovi ....

Nevím , proč by vlády měly společně zasedat a SPOLEČNĚ řešit problémy např Karlovarska nebo Košického regionu ?

Na hranici se jidé třeba ze Vsetínska a Trenčínska , popř Hodonínska a Skalicka domluví i bez toho , aby čekali, co vymyslí Fico a /např/ Fiala.

  • Počet článků 144
  • Celková karma 23,12
  • Průměrná čtenost 1413x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik