JV

Pan Černý je namyšlený arogantní člověk, který se mylně domnívá, že nad jeho díly si každý musí sednout v tupém obdivu a otevřenou pusou na zadek. Kdo má nějaké výhrady, je pro něho komunista a bolševik. A hotovo. Na to slyší plno jednoduchých spřízněnců. Jeho vizionářské umění nepochopily mnohé evropské země ani při odhalení jeho plastiky Entropa v Bruselu a česká diplomacie měla co dělat s omluvami.

Vy, pane autore, zpívejte radši v angličtině. Vaše české frázování je extrémně nepříjemné, horší, jak od Kluse. To je můj názor.

JP

J50a47n 70P94a55v28l17í92k

21. 4. 2024 18:32

Kurátor není úředník ve smyslu glotový rukáv nebo inkoust, jak se říká lidově. Je to profese, v níž jsou zahrnuty také tvůrčí prvky a orientace v umění (tady výtvarném) je samozřejmá.

Pan umělec v rozhovoru se předvedl jako hulvát, úplně se vyrovnal hulvátským výkonům bývalého prezidenta Zemana, a to jenom proto, že paní kurátorka si dovolila neobdivovat jeho dílo, což bývá reakce nevychovaného fracka, který slyší jenom na obdiv.

Nevyjadřuji se k předmětnému artefaktu, pouze k nepřijatelnému chování jednoho z protagonistů.

  • Počet článků 144
  • Celková karma 23,31
  • Průměrná čtenost 1413x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik