Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J57a55n 24R95á57ž

8. 11. 2017 20:02

Proč hledat nějaká složitá vysvětlení? Člověk se cítí stejně dobře a bezpečně pouze ve smečce, která má jasně definovaného vůdce, který prokázal schopnosti smečku vést a chránit. Nevím, jestli někde v živočišné říši existuje funkční smečka vedená slušným, korektním a nekonfliktním vůdcem. Pochybuji,že by taková smečka mohla být funkční i ve společenství lidí. Kdo si to myslí, je naivní idealista.

To je hlavní důvod volebního úspěchu jak Babiše, tak i Okamury.

0 0
možnosti
PK

Tradiční politika se nevrátí - svět je jiný. V době "U kaštanu" levicová strana žila skromně převážně z příspěvků členů či sympatizantů. Dnes i takovýto typ strany, nehledě na jiné, platí mimo státní příspěvek především kapitál a chce za to výhody.

0 0
možnosti
PK

Další vývoj? Představte si, že by na místě Babiše - prchlivý Slovák, špatný rétor, nepříliš taktický atd. figuroval takový Tomáš Baťa - imperium vytvořené od píky, vysoké platy,vlastní První máj, sociální zázemí - byty, obchody, kultura. Kolik by dostal procent? 70? Také zaříznul malé ševce, nemilovali ho bankéři - neovládali ho tolik. Také už by to nebyla demokracie. A kdo šel ve Zlíně proti němu - politicky asi jen komunisté, kteří dnes považují Babiše za menší zlo a leccos by mu tolerovali, asi i budou.

0 0
možnosti

Vaše myšlenky určitě vedou k zamyšlení, s čím ale nesouhlaísm, je váš titulek. Tradiční politika nekončí - stejně jako neskončila počátkem 30. let v Německu, kdy lidé masově volili NSDAP, nebo v Česku, kdyv 46. masově volili komunisty... Demokracie je podle mě natolik silná, že se se všemi "výkyvy" (za který povaužji i součansou situaci) vyrovná a vrátí se k normálu...druhé věc je, jak ldouho to bude trvat a co nás to bude stát...

1 0
možnosti
JL

Pane Maly, vas clanek jsem precetl pozorne. Nebudu osobne probirat jednotlive vase uvahy (podle mne vcelku spravne), ale zde je nekoliv slov k vasemu nadpisu. Souhlasim s hledanim noveho systemu kdy tradicni politika prestala but funkcni a ktera MUSI skoncit a MUSI byt nahrazena necim novymt!!!

Kdyz se podivame na dnesni 'handrkovani' pri vytvareni vlady, vubec se nedivim obcanum kteri si kladou otazku 'proc jsem volil'? Kdyz se to nepovede sestavit unosnou vladu, budou nove volby a kolotoc zacne znovu po uzavreni volebnich mistnosti.

Hledejme system voleb, ktery nam hned po volbach da vsechno k plynulemu vedeni statu. Osobne znam tento system od dob 'PATU" mezi Topolankem a Paroubkem. Velkym prekvapenim byl muj nalez z roku 1748, kdy francouzky barom Montesquieu vydal knihu 'V duchu zakona'. Tato kniha a v ni popsany system vedeni statu, ktery splnuje vsechny nase ocekavani od politiky, je ukazkou cesty, kterou hledame. Nas Pavel Kohout, ekonom, tuto cestu volne popsal ve sve knize USVIT.

Tento system splnuje vse. I kontrolu rozhodovani zvolenych ci dosazenych cinitelu. V praxi je tento system v jedne zemi jiz 230 let a funguje. U nas se zacinaji ozyvat hlasy od politiku na zmenu podle tohoto navodu. Drzme jim palce, at se jim to podari. CR si to zaslouzi!!! Dekuji za pozornost.

2 0
možnosti
MM

M56a47r46t90i15n 45M37a46l85ý

8. 11. 2017 17:45

Souhlasím a děkuji za názor, jsem rovněž velký příznivec systému postaveného na 3 pilířích: výkonná moc - zákonodárná moc - soudní autorita.

1 0
možnosti
Foto

P29a44v39e97l 92V74á31v68r83a

8. 11. 2017 15:59

děkujiR^

souhlasím ve všem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1245x
Pracuji, vychovávám děti, cestuji a občas reaguji na hlouposti a nespravedlivost.

Seznam rubrik