Poslední Houpačka: Veselé příhody z natáčení

Je tenhle příběh o komických přeřecích z rádiového vysílání pravdivý? Nebo je to výmysl? Hádejte :o)

Snad Vás Houpačkové příběhy v blogu na iDNES v posledních dvou měsících potěšily a pobavily. Je čas ale i na příjemnou pauzu, pohodové prožití posledních červnových dnů a příjemný start prázdnin. A tak si dnes můžete přečíst zatím poslední Houpačku. Jako bonus tentokrát přidávám skutečně pravdivé vlastní zážitky z vysílání z jednoho nejmenovaného regionálního rádia. Užijte si je :o)

Bylo, nebylo…

Před lety ještě moderátoři některé (na poslední chvíli přidané) reklamy v rádiu přímo četli a občas, když vám komerční tým text nečitelně naškrábal si natěšení pracovníci firmy, kteří si spot zaplatili, dočkali i katastrofálních přeřeků. Jako například tohoto: „Ledničky Magor, do každé rodiny!“ (to Vám byl průůůůůůšvih!)

Rozhovor s knězem začal namísto povídání o „papežském stolci“ vyprávěním o „papežově stolici.“

A pokračoval informací o „nitrožilní antikoncepci.“

A navíc v jedněch z následujících zpráv zazněla krimi story o tom, že „z kostela ve Slavičíně ukradli zloději menstruace.“

Po pohodovém rozhovoru se sympatickou vedoucí kosmetického salonu na zvětšování poprsí starších dam, zazněl před oldies songem jingle: „Starý desky, ty jsou hezký!“

Při perličce o tom, že do Zlína přijeli čtyři ladiči koncertního piana Karla Gotta, se přes studiovou zeď rozburácela vrtačka řemeslníků, kteří začali ve vedlejší místnosti montovat nové dveře.

Po informaci o znásilnění v Luhačovicích následovala akční znělka „Sport, sport!“

A samotný sport? Posluchači si například užili větu: „Španělští fotbalisté odvšivili naději ve skupině.“

Ale také kolegům se povedly některé pěkné kousky:

Zprávařka X. Y. se například lehce začervenala, když jí uteklo: „Medvědi zlikvidovali v Beskydech další dva včelí údy.“

A zprávař X. Y. si úplně zapomněl napsat výsledky tenisu, ale přesto horké chvilky ve studiu ustál (useděl). Jak? Zprávy, včetně podrobných tenisových výsledků, bez jediného přeřeku profesionálně přečetl, jen se nám potom zpocený při odchodu za studia přiznal: že si „všechna ta podrobná čísla a výsledky setů“ vymyslel…

A potom věřte moderátorům a zprávařům :o)

Mějte se hezky a třeba za pár dnů při dalším pokračování Houpačky nebo při jiné příležitosti na blogu na iDNES, naviděnou :o)

Martin Lavay

 

P. S. Ještě vyluštění z minula: Příběh o světovém rekordmanovi Burume Singjä Tadžmilovi, který při běhu na 1500 metrů střídavě sprintoval a padal a relaxoval, byl… vymyšlený. Mějte se :o)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Lavay | neděle 24.6.2012 20:00 | karma článku: 6,33 | přečteno: 760x
  • Další články autora

Martin Lavay

Sport a politická špína

31.3.2023 v 22:59 | Karma: 31,32

Martin Lavay

Pravda o České televizi

20.11.2020 v 17:43 | Karma: 39,87