Houpačka: Tři doktorské povídačky

Jsou tyhle tři příběhy o vykutálených amerických zubařích, nešikovných britských chirurzích a ghanských sběratelích výměšků pravdivé? Nebo jsou vymyšlené? Hádejte :o)

Američtí zubaři z Washingtonu vyřešili letitý problém jak trhat, často velmi špatně přístupné, zuby moudrosti, které rostou nejhlouběji v ústní dutině. Jak? Vyjímají je pacientům nově skrz tvář! Skalpelem naříznou kůži, provedou zákrok a po skončení drobné operace ránu zase zašijí. Washingtonským lékařům se prý nová jednoduchá metoda líbí. O pocitech pacientů s prořízlými tvářemi se americké agentury nezmiňují.

Chirurgové v anglickém Birminghamu se kuriozně spletli. Nešikovnému frézaři, kterému plát kovu nešťastnou náhodou uřízl obě ruce, přišili jeho končetiny k trupu – naopak. Smolaři z birminghamské frézařské dílny tak hrozilo, že bude mít, už doživotně, obě ruce levé. Chirurgové ale při druhé operaci svoji chybu šťastně napravili a tentokrát už muži přišili obě končetiny správně.

Ministerstvo zdravotnictví v africké Ghaně zavedlo revoluční novinku: kromě krve mohou nyní Ghaňané darovat i moč. Kapalný odpad z lidských ledvin je totiž výborným hnojivem a ghanští ministři se shodli na tom, že ho země potřebuje. Perlička? Ghanské nemocnice ve svých letácích upozorňují, ať uvědomělí dobrovolníci odevzdávají moč pouze ve speciálních střediscích a ne u nemocničních zdí.

 

Vyluštění z minula: Věřte, nevěřte, ale příběh fotbalového fanouška Karla Powera, který se na hřišti nenápadně vloudil mezi své idoly z Manchesteru United, byl pravdivý :o)

Karl Power na YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=dfg-5l_z7yc

Autor: Martin Lavay | neděle 17.6.2012 20:00 | karma článku: 6,23 | přečteno: 1147x
  • Další články autora

Martin Lavay

Sport a politická špína

31.3.2023 v 22:59 | Karma: 31,32

Martin Lavay

Pravda o České televizi

20.11.2020 v 17:43 | Karma: 39,87