Houpačka: Sousseští naháči

Houpy-hou... Je tenhle příběh ze žhavého Středomoří pravdivý? Nebo je to výmysl? Hádejte :o)

Dosáhnou souznění s přírodou okolo sebe se snaží lidé už dlouho mnoha způsoby. Naturismus je jedním z nich. Shodit ze sebe na chvíli šaty, zapomenout na těsný límeček u košile, škrtící pásek a kousavý svetr, je způsob jak se osvobodit. Naturisté ze sebe se svými oděvy odhazují i břímě civilizace. Ale nemají to lehké. Tak jako je sůl slaná a voda mokrá, tak je i morálka kostnatá. A nejenom u nás, v islámských zemích zvlášť. Třeba tam, kde je sůl slaná a voda mokrá - na pobřeží Středozemního moře - v Tunisku.

V roce 1972 se tunistští naturisté pokoušeli zřídit poblíž města Sousse vůbec první naturistickou pláž v zemi. Vyhlédnutá písčitá zátočina byla soukromým majetkem a tak se žádost (podložená bakšišem) dočkala kladného vyřízení. Jiný názor než podplacený úředník měli ale na celou věc sousseští starousedlíci. Počkali si, až bude nově zřízená naturistická pláž plná naháčů a pak na místo činu vtrhli s klacky v ruce.

Ufo nemohlo způsobit větší chaos! Nastal zmatek. Část neoblečených, slunících se hambářů uprchla směrem k centru města. Byla zastavena doprava a starosta povolal k rozehnání zfanatizovaného davu armádu. Tím dal ovšem všemu korunu. Chybou vojenského operátora došlo v místních kasárnách k odpálení rakety typu zěmě-země, která ve sto čtyřicet kilometrů vzdálené oáze Akra výbuchem rozmetala zásobárnu sušených datlí. Navíc nebyl k nalezení velitelský sbor sousseské vojenské posádky. Až dodatečně se zjistilo, že se důstojníci po celou dobu incidentu skrývali zcela nazí v místním útulku pro toulavé psy. Těla měli pokryta pouze podlitinami a šťávou ze shnilých rajčat. Byli to totiž právě zfanatizovaným davem honění a lynčovaní naturisté.

Autor: Martin Lavay | neděle 27.5.2012 21:36 | karma článku: 7,08 | přečteno: 1143x
  • Další články autora

Martin Lavay

Sport a politická špína

31.3.2023 v 22:59 | Karma: 31,32

Martin Lavay

Pravda o České televizi

20.11.2020 v 17:43 | Karma: 39,87