Houpačka: Prostřelené ucho Pierre Richarda

Je tenhle příběh o neslavných začátcích slavného francouzského herce pravdivý? Nebo je to výmysl? Hádejte :o)

Francouzský filmový komik Pierre Richard započal hereckou kariéru u divadla. Roztržitý blondýn s velkou botou si odbyl svoji jevištní premiéru na prknech malého periferního stánku v Sarcelles. V experimentální avantgardní hře „Samoobsluha“ ztvárnil prodavače v podivném obchodě s živými králíky a koroptvemi. Do Richardovi „samoobsluhy“ chodili vášniví nimrodi kupovat (lépe řečeno: střílet) čerstvou zvěřinu. A diváci se při palbě herců slepými divadelními náboji a častých jevištních honičkách dobře bavili.

Bohužel, dvacátá osmá repríza "Samoobsluhy" zůstala nedokončena.V jejím druhém dějství se totiž z jeviště nečekaně vytratil samotný hlavní hrdina - Pierre Richard. „Aúúú, aúúú!“ byla jeho poslední slova, když prchl do zákulisí s prostřeleným uchem. Do jedné divadelní pušky se totiž trestuhodným omylem dostaly skutečné ostré náboje. Po Richardově odchodu na ošetřovnu se sice ostatní herci ještě chvíli snažili hrát, stáli ve frontě na zaplacení s králíky a koroptvemi a křičeli "Kasa! Kasa!", ale marně. Pierre Richard byl pryč a z lovců němých tváří se tak stala kuriózně lovná zvěř. Pokropila je totiž shnilá rajčata vrhaná z řad neukojených diváků.

To ale ještě nebyl konec. To neznáte Pierra Richarda! Ten, potácející se s prostřeleným uchem divadelní chodbou, narazil omámen do protipožární skříně, nechtěně promáčkl jedno ze skleněných víček a uvedl do chodu záchranný program zvaný "tropický liják". Na rozvášněné hlediště i jeviště pařížského divadélka se tak v závěru „Samoobsluhy“ začaly snážet ještě i proudy vody. Herci utíkali, diváci utíkali a majitelé budovy v Sarcelles lomili rukama. Byl to efektní konec představení o kterém druhý den psaly všechny francouzské noviny. A Pierre Richard se stal rázem slavnou hereckou hvězdou.

 

Vyluštění z minula: Příběh o zákeřných tabletách na hubnutí 267a byl vymyšlený :o)

Autor: Martin Lavay | středa 6.6.2012 20:00 | karma článku: 5,87 | přečteno: 673x
  • Další články autora

Martin Lavay

Sport a politická špína

31.3.2023 v 22:59 | Karma: 31,32

Martin Lavay

Pravda o České televizi

20.11.2020 v 17:43 | Karma: 39,87