Houpačka: Auto na špagety

Je tenhle příběh o hladovém italském samohybu pravdivý? Nebo je to výmysl? Hádejte :o)

Může jezdit automobil na špagety? Může. Na právě probíhajícím Mezinárodním autosalonu v Lipsku takový vůz představila skupina mladých italských konstruktérů z polytechnické univerzity v Miláně. V lipském pavilonu C dnes odhalili veřejnosti poněkud futuristicky vyhlížející monstrum ve tvaru kečupuvé láhve se skutečným motorem na těstoviny.

„Spaghetti, bucatini, fusilli i tortellini pálíme ve speciálních válcích. Z pšeničného těsta získáváme energii, kečup slouží na mazání,“ popsal německé televizi RTL chod stroje jeho hlavní konstruktér Alberto Vieri.

Mladí italští konstruktéři se před německými reportéry netajili faktem, že jde především o recesi. „Abych řekl pravdu, to naše auto má strašlivou spotřebu – přibližně tunu špaget na sto kilometrů,“ zasmál se hlavní designér automobilu Giovanni Ciotti, odšrouboval v přímém přenosu kulaté víko stroje a přiložil pod kotel lopatu kolínek. „Sériově se asi nikdy vyrábět nebude, ale myslím si, že je to jinak docela pěkný bourák,“ stříkl do nádrže i trochu rajčatové šťávy, zazubil se a poklepal mašinu po hřbetě.

Auto na špagety, které uveze pět skrčených osob, pyšníci se maximální rychlostí přibližně šedesát kilometrů za hodinu a zanechávající za sebou kečupový opar se dnes stalo jakýmsi hlavním maskotem lipského autosalonu. Po celý den bylo obklopeno fanoušky. Možná i proto, že kolem něj poletovaly i usmívající se italské studentky a rozdávali hostům již několikrát zmíněně, čerstvě uvařené italské špagety.

Vyluštění z minula: Ano, ano, článek o zvláštním způsobem vykradené QPR Old England Bank London byl vymyšlený :o)

Autor: Martin Lavay | čtvrtek 14.6.2012 20:00 | karma článku: 4,90 | přečteno: 569x
  • Další články autora

Martin Lavay

Sport a politická špína

31.3.2023 v 22:59 | Karma: 31,32

Martin Lavay

Pravda o České televizi

20.11.2020 v 17:43 | Karma: 39,87