Fotbalová pohádka (prolhaná až na půdu:o)

Bylo, nebylo. Tak jsme opět doslova zničili a vysoko porazili Bulharsko. Rozdrtili jsme soupeře na všech frontách. Byli jsme lepší v obraně, v záloze i v útoku a rovněž skvěle hrající Bulhaři proti nám neměli nejmenší šanci.

Zajímavé je, že jsme i tentokrát soupeře deklasovali s vysloveně podprůměrnými hráči. Absolutně neschopným Petrem Jiráčkem, který byl ostudou týmu, pomalým a na první pohled unaveně působícím Matějem Vydrou, zoufalým Vladimírem Daridou i trvale nejistým Petrem Čechem... Náš slabý tým ovšem i tentokrát skvěle takticky stmelil geniální fotbalový trenér Michal Bílek. Jak to ten chlap šikovná dělá?

Všemi obdivovaný kouč už v úvodu našim nemehlům jasně nalinkoval jejich party. Každý hráč přesně věděl, co má hrát, na koho se může spolehnout kolem sebe, jak si najít a využít volný prostor a jak překvapit soupeře. A to několikera způsoby. Díky Bílkově taktice neuhlídatelný Tomáš Hübschman rozdával balóny jako u stánku na pouti, stále chytře volný František Rajtoral vyrážel do smrtících útoků, ze kterých se Bulhaři klepali strachy a tradičně od začátku hrající David Lafata krmil soupeře kanonádou nejnádhernějších střel a přímo fantastických dorážek. A že jich bylo! A že jich i díky dalším útočníkům v Bulharské síti skončila pěkná řádka! Pavouci v šibenici by mohli vyprávět!

Je to paradox: v našem týmu hráli tak špatní hráči a přitom uválčili tak nádherný výsledek (a to ještě na naší lavičce chyběli pětkaři Tomáš Rosický a Václav Pilař). Je proto nutné se zeptat: Kdo nám k dalšímu krásnému mnohabrankovému vítězství pomohl? Díky komu jsme vyhráli? Ano, tušíte správně. Samozřejmě, díky našemu světovému trenérovi Michalu Bílkovi. Přijmi od nás, fotbalových fanoušků, vřelé poděkování, náš borče!

Není bez zajímavosti, že se Michal Bílek do čela české fotbalové reprezentace propracoval jen a pouze díky své nezměrné píli a talentu. Jiní měli známosti a vlivné kamarády, on ne, on měl jen jasnou vizi a touhou vyhrávat. A uspěl navýbornou. Všechny o svém talentu přesvědčuje už několik dlouhých let. Ten chlap prostě umí.

Ještě, že našeho geniálního fotbalového trenéra máme. I když… O Michala Bílka prý, po totálním rozdrcení Bulharska a fantastickém vítězství našeho týmu, projevil eminentní zájem španělský podprůměrný celek FC Barcelona. Pravda, v FC Barcelona hrají ještě horší hráči než v české reprezentaci, ale Španělé našemu kouči nabídli přímo pohádkový plat. Zákeřníci! Možná tedy o našeho jedinečného taktického vůdce přijdeme. A na jeho místo nastoupí někdo samozřejmě horší a méně schopný. Ach jo! Hřejivý pocit v našich srdcích ale určitě zůstane. Na tebe, Michale, budeme ještě dlouho s obdivem vzpomínat...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Lavay | středa 17.10.2012 10:30 | karma článku: 23,50 | přečteno: 1483x
  • Další články autora

Martin Lavay

Sport a politická špína

31.3.2023 v 22:59 | Karma: 31,32

Martin Lavay

Pravda o České televizi

20.11.2020 v 17:43 | Karma: 39,87