Chorvatské weby

Zajímá vás, co je v Chorvatsku nového? Seriózní zprávy přinášejí například chorvatské tiskové agentury, začíst se ale můžete i do bulvárních deníků. Specializované servery nabízejí sport a ekonomiku a mimořádně pestrý je i výběr místních regionálních deníků a týdeníků.

 

Tiskové agentury:

HINA http://www.hina.hr/ je obdobou naší ČTK. Přináší nejserióznější zprávy z Chorvatska.

Media Servis d. o. o. http://www.mediaservis.hr/ je společnost, zaměřená především na rozhlasové a televizní vysílání. I její web je ale přináší velmi kvalitní souhrn informací.

 

Deníky:

24 sata http://www.24sata.hr/ Je deník se spoustou výrazných titulků a obrázků. Přináší ale vcelku seriózní zprávy z celého světa.

Jutarnji list http://www.jutarnji.hr/ Sází rovněž na množství fotografií a výrazných titulků.

Večernji list http://www.vecernji.hr/ Véééčernííík! Aktuální novinky ovšem přibývají na webu po celý den. Poněkud rozpačitá je grafika. Mezi články je spousta volného prostoru a rolování je nekonečné. Ztratíte se v novinách nebo najdete to, co hledáte?

Nacional http://www.nacional.hr/ Je moderní web na hranici bulváru a seriózních deníků.

 

Sport, ekonomika a finance i zprávy pro věřící:

SN Sportske Novosti http://sportske.jutarnji.hr/ Fotbal, košíková, tenis, formule 1…SN Sportske Novosti přinášejí aktuality a nejčerstvější výsledky z regionálních i světových sportovních kolbišť.

Balkans.com http://www.balkans.com/ Zaujme pravděpodobně především seriózní ekonomy. Na webu se dozvíte, jak se daří chorvatským firmám a podnikům, jaká je aktuální situace na burze a jestli máte koupit nebo prodat kakaové boby :o)

Glas Koncila http://www.glas-koncila.hr/ Potěší věřící.

 

Regionální deníky a týdeníky:

Novi list http://www.novilist.hr/ Zajímá vás, co se děje v oblasti Rijeky?

Slobodna Dalmacija http://www.slobodnadalmacija.hr/ Svobodná Dalmácie? Prosím, začtěte se…

Glas Slavonije http://www.glas-slavonije.hr/ Další z řady moderních webů, přináší klasický souhrn zpráv.

Makarsko Primorje http://www.makarsko-primorje.com/ Chcete vědět, co se kde šustlo v Makarské a okolí? Pak zkuste nahlédnout například do tohoto oblíbeného týdeníku. Web je velmi jednoduchý, ale informace přináší zajímavé.

...

A... to je z tohoto letního povídání o Chorvatsku vše. Mějte se líbezně a užívejte si krásné slunečné dny. Těším se na viděnou třeba i v nějaké další zajímavé zemi...:o)

Martin Lavay

Autor: Martin Lavay | čtvrtek 17.7.2014 20:00 | karma článku: 5,98 | přečteno: 844x
  • Další články autora

Martin Lavay

Sport a politická špína

31.3.2023 v 22:59 | Karma: 31,32

Martin Lavay

Pravda o České televizi

20.11.2020 v 17:43 | Karma: 39,87