Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy zemřelého vlastence vůbecv neznáte a přitom jej zde označujete za fanatika s vymytým mozkem. Zemřelé zaměstnance AČR neznáte rovněž ale ve svém textu předjímáte, že jsou hrdinové. Obě tvrzení jsou nepodložená, korektní by bylo to uvést za článkem.

0 0
možnosti
ML

Zemřelé vojáky za hrdiny v textu neoznačuji - to nechávám na zvážení každého čtenáře. A ano, máte pravdu - útočníka neznám. Ani nevím, jestli to byl skutečně vlastenec, nebo vycvičený sebevrah, třeba z Pákistánu. Ale jestliže je někdo schopný vyhodit se do vzduchu a vzít s sebou pokud možno co nejvíc lidí - mimo vojáků i svých spoluobčanů, včetně dětí - pak fanatik s vymytým mozkem je možná ještě poměrně mírné označení.

0 0
možnosti
PT

P60a65v35e92l 53T92a55j36č

9. 7. 2014 16:24

Tragédie, to ano. Viníkem je fanatik. To ano. Poznal jsem 3 vojáky, co byli na zahr. misích, jejich motivace byla hlavně peníze, které jsou na takové misi mnohem vyšší než jejich normální plat v ČR. Ani jeden z nich nehovořil o ničem jiném než o penězích. Kdyby ta mise byla smysluplná a spravedlivá, neřekl bych nic. Ale ta mise trvá asi 13 let, nedosáhlo se žádného výsledku, svět je zaplaven levným afgánským heroinem, při těchto misích zemřelo více američanů než při samotném 9/11 útoku a oficiální verze útoku je děravá jak cedník. Na příkladu současného Iráku je vidět, jak dopadla 10letá snaha USA tam etablovat svou loutkovou "rádoby-demokratickou" vládu a učinit ji stabilní. Totální debakl. Nemluvě o tom, že záminka pro válku v Iráku, zbraně hromadného ničení, se nikdy nenašly. Jsem rád, že naši vojáci jsou profíci. Je dobře, aby armáda něco dělala a získávala zkušenosti, těch padlých je mi líto, i jejich rodin, ale nejsem vůbec hrdý na naši účast na těchto 2 výše zmíněných misích. Ani trochu. NAVÍC! výsledkem těch převratů v Arabském světě, které byly financovány a podporovány z USA, je právě vzestup oněch fanatiků, o kterých mluvíte a které v ČR nechceme.

2 0
možnosti
JL

Po bitve je kazdy general ( v Rusku nahradi generala marsal)

0 1
možnosti
PV

Karma:-)

Vydalo Rudé právo, 27.8. 1979 nebo tak nějak (ale těm se nepodařilo nás zatáhnout do občanské války na konci světa, bohudík).

0 0
možnosti
Foto

Našivojáci nejsou žoldáci, kteří se nechají najímat za úplatu. Jsou to vojácidemokratické země. Do Afganistánu, do operace jako je ISAF je poslali politicidemokratické země zvolení do obou komor parlamentu.  Šli bojovat proti ideologii, která je stejněnebezpečná jako nacismus a komunismus.  V současné době je vojenská bojová technikanatolik složitá, že u ní by byl nezaučený záložák marný a to byl důvod, proč sepřešlo na profesionální armádu.  Voják jeto samé jako policista, hasič, vykonává normální práci, která je i službou proobyvatele a pro bezpečí spoluobčanů. Pokud při ní zahyne, je hrdina

1 3
možnosti
Foto

Jak blogy moc nekomentuji, tady musím dát autorovi za pravdu. R^

0 1
možnosti
VT

Ti vojáci byli profíci - zaměstnanci státu. Zahynuli ve vojenském konfliktu, při výkonu svého povolání. Stejně tak může zahynout např. řidič autobusu nebo horník hluboko pod zemí. Tečka.

3 2
možnosti