Doplatí Češi na německé chyby?

Dovolím si malou konspiraci: Německo k nám v letech 2017-2019 přesune problematické uprchlíky. Německo nezvládá nápor kriminality, nezvládá integraci uprchlíků. Zde jsou fakta, která mne k této úvaze vedou. Doufám, že se mýlím.

   O tom, že německá kancléřka Angela Merkelová způsobila obrovský problém, nikdo soudný nepochybuje. Africké a arabské mladíky se integrovat nedaří. Velká část příchozích je negramotná a nekvalifikovaná. A co hůř – tito „hosté“ vůbec nestojí o zapojení do evropského stylu životě, jehož součástí je také práce.

   Německo přiznává, že očekává růst nezaměstnanosti.Noví žadatelé o podporu v nezaměstnanosti budou právě noví „hosté“.

   K tomu připočítejme kritickou situaci v německém bankovnictví: německé Deutsche bankchybí 19.000.000.000 euro kapitálu ..., ana problémy je zaděláno.

   Zkusme se zamyslet:Co udělá německá kancléřka s lidmi, se kterými jsou problémy? Co je například přesunout do jiné země? Třeba příslibem peněz navíc nebo slibem jiných výhod? Ideálně někde blízko u Německa, aby přeprava byla rychlá a nenápadná?

 

Co třeba do České republiky?

   Je to nereálné? Kdepak, je to velmi reálné! Ministerstvo vnitra před pár dny v tichosti vypsalo zakázku za520.000.000 korun. Ano, za půl miliardy.

   Předmětem této zakázky je :„... najít generálního poskytovatele integračních služeb pro osoby s udělenou mezinárodní ochranou pro období let 2017 - 2019. Integrační služby jsou služby zaměřené na pomoc oprávněným osobám při jejich začlenění do společnosti, a to zejména v oblasti bydlení, vzdělávání a odstranění jazykové bariéry a pomoc při vstupu na trh práce."

   Od roku 2017 ministerstvo vnitra tedy zjevně počítá s přílivem lidí, které bude nutné integrovat.  A na to ministerstvo již nyní vyčleňuje půl miliardy korun. Celé znění této podivné zakázkynajdete zde.

 

Čeští politici najednou nechtějí k tématu mluvit.

   Návštěva německé kancléřky Merkelové v ČR se najednou smrskla z původních dvou dnů na … pět hodin! A pozor,z jednacího programu je najednou téma uprchlíků staženo. Český premiér k tomu pouze mlčí. Ostatní vládní strany také mlčí.

   Co to znamená? Vše je již patrně předem dojednáno. Návštěva německé kancléřky Merkelové je pouze divadélko pro veřejnost. Ministerstvo vnitra se už za půl miliardy připravuje na přesun imigrantů do České republiky. Německá kancléřka už o ničem jednat nemusí. Česká vláda srazila poslušně podpatky a …. mlčí.

   Snad jde jen o shodu náhod. Snad to není tak, jak to píšu. Doufám, že Češi nebudou od příštího roku doplácet na experimenty německé kancléřky.

Autor: Martin Kopáček | středa 17.8.2016 17:16 | karma článku: 46,82 | přečteno: 6878x
  • Další články autora

Martin Kopáček

Kóma penzijního systému

20.5.2015 v 15:05 | Karma: 25,45

Martin Kopáček

Přijde medvěd?

4.2.2015 v 12:52 | Karma: 6,12

Martin Kopáček

Můj drahý Berňo

9.11.2014 v 21:50 | Karma: 24,56