Rok 2010 v proroctví knihovny palmových listů

Toto proroctví získal v roce 2001 německý spisovatel a cestovatel Thomas Ritter při své návštěvě jižní Indie. Zde se nalézá 12 velmi starých knihoven, kde jsou na slisovaných palmových listech uloženy tisíce záznamů o životě konkrétních lidí, kteří sem jednou přijdou pátrat po svém osudu.

Ačkoliv mám ke knížkám pana Rittera i ke knihovnám palmových listů své opodstatněné výhrady, přeložil jsem alespoň v bodech z němčiny část proroctví, které se týká letošního roku:  

Zvyšování daní a cen spotřebního zboží, nezaměstnanost stoupá. Sociální a náboženské střety, demonstrace.

Mocní světa, zodpovědní za ekonomické a společenské problémy, se budou stěhovat i se svými rodinami do bezpečných zemí jako je Švýcarsko, Nový Zéland, Rakousko (podhůří Alp), Chile, Paraguay, Uruguay.

Lidé začnou výrazněji šetřit a budou čekat na zlepšení situace, neboť podle ekonomů a politiků by nejhorší krize měla být zažehnána, to ale nebude pravda. V polovině roku 2010 se stále více lidí bude obracet k dobrodružnější a příjemnější virtuální realitě různých počítačových her, televize, filmů, sportu a hudby, což učiní neutěšený život snesitelnější.

V červnu a červenci se upírají zraky lidí k fotbalovému mistrovství světa v Jihoafrické republice, ale tento velký sportovní svátek bude narušen násilnými nepokoji a protesty.

V listopadu 2010 ztrácí Obama velkou část své moci a podpory poté, co nastoupí noví guvernéři ze stran jeho politických protivníků.

Během předsednictví Španělska v EU dojde k velkým hospodářským problémům v Řecku a následně také Portugalsku (a Irsku?).

Dolar i Euro ztrácí svou hodnotu, hospodářsky silné Německo (a také Rakousko?) jej však podrží. V roce 2010 se objeví nová měna, ale setká se s nedůvěrou lidí. 

Možnost teroristického útoku na dvě německá města (Berlín a Frankfurt nad Mohanem) pomocí letadel nebo raket(?), zejména třetí týden v červenci a druhý týden v srpnu.

V listopadu 2010 nebezpečí vypuknutí války mezi Pákistánem a Indií. Zavraždění vysokých hodnostářů z obou zemí. Následné napětí mezi USA a zeměmi Evropy na jedné straně a Ruskem a Čínou na straně druhé. V Evropě rozkol v přístupu k tomuto konfliktu.

Problémy s přistěhovalci. V Německu od listopadu 2010 zaveden nový identifikační doklad umožňující nepřetržitou kontrolu osob.

Zveřejněno na stránkách Thomase Rittera v prosinci 2009. Zkráceno a upraveno z německého jazyka.

Další informace ohledně vývoje Evropy pro nejbližší desetiletí naleznete v knize Thomase Rittera: Proroctví o Evropě z knihoven palmových listů.

Obsáhlou zprávu o svém pátrání po hodnověrnosti záznamů z knihoven palmových listů přinesu brzy na tomto blogu.

Autor: Martin Kolár | pondělí 22.2.2010 11:22 | karma článku: 29,19 | přečteno: 7053x
  • Další články autora

Martin Kolár

Co nás čeká v roce 2012?

1.10.2010 v 9:06 | Karma: 34,47

Martin Kolár

Proč máme křivé zuby?

16.2.2010 v 14:32 | Karma: 21,81

Martin Kolár

Příběh o poustevníkovi

10.2.2010 v 11:03 | Karma: 22,75