Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

hurkajan

7. 4. 2010 0:40
každý

normální občan této země ví kde je chyba tohoto státu bohužel u vás je potřeba zbavit se funkcí a jít pracovat rukama aby to v hlavě přeskočilo tím správným kolejištěm to že ČSSD vypráví pohádky pochopím ale to co předvádíte vy a ODS nikdy zakopali jste pravici tím že hloupost a nadutost vám zatemnila úsudek a tento stát se stal klasickým ekonomickým zkrachovalcem pro nenažranost a korupčnost jedinců kterým lidé věřili že pro ně něco dokáží škoda tato republika mohla dokázat hodně jen jedno jí chybělo tvrdý zákon..

0 0
možnosti

Krak

7. 4. 2010 0:53
Re: každý

Každý normální občan taky ví, že existují čárky a tečky...

0 0
možnosti
RR

rezjir

6. 4. 2010 19:57
Pane autore doučte se angličtinu

;-D;-D;-D;-Dexterní dluh  (pokud je řeč v té tabulce na s. 17 nn ve studii z r.2003 w9908) je kapánek něco jiného než státní dluh. ;-D We emphasize total (public and private) external debt because most government debt in emerging markets until the late 1980s was external, and because it often happens that external debt that was private before a crisis becomes public after the fact.Vážení, to snad pravda není, co to má ODS za kašpárky.

 

Vážení, to snad pravda není, co to má ODS za kašpárky.

 

0 0
možnosti
ŠF

stev

6. 4. 2010 19:53
Bohužel, dluhy se nejvíce prohlubovaly vždy za vlád ODS.

Před volbami plná huba slibů, po volbách přiznání bez okolků: kdyby voliči znali naše skutečné záměry, nikdy by nás nezvolili. Pane Kocourku, nevím proč se ztrapňujete.  Nejde Vám o tuto zemi, jde Vám pouze o koryta, a Bůh ví oč ještě....Rv

0 0
možnosti
MS

BingoXX

6. 4. 2010 18:56
vzhledem k tomu,

že zde pan Kocourek uvádí jen nějaká čísla vztažená k jakýmsi procentům, je nutno celý elaborát považovat za vylhaný. Bral bych, kdyby k těm procentům byly přiřazeny vždy jmenovítě státy, které to postihlo. Podle toho dělení by jich za 40 musely asi být desítky, ale ať přemýšlím jak chci, vytane mě na mysli jen a pouze Argentina!Rv

0 0
možnosti
V

varsolim

6. 4. 2010 18:01
kdo nas oddluzi

I kdyby vsichni ti chytrolini,kteri obvinuji ze zadluzeni statu pouze ODS meli pravdu, tak stejne rozhodujici je,kdo bakrotu chce zabranit.A to rozhodne nejsou socialisti a komunisti

0 0
možnosti
J

jsemprisel

6. 4. 2010 17:01
Na

pokraji bankrotu jsme ,ale vžy po vládách ODS Kocourku!Viz: 97 a teď!

0 0
možnosti
P9

pavel 99

6. 4. 2010 17:44
Re: Na

Když napíšete, že Řecko začalo k bankrotu  směřovat po bitvě u Marathonu, tak to bude taky pravda.;-D

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

6. 4. 2010 16:38
Pokud někdo vede tuhle zemi k bankrotu

pak se tak stalo během čtyř let vlády ODS.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

6. 4. 2010 17:42
Re: Pokud někdo vede tuhle zemi k bankrotu

kdy vládla 4 roky ODS?;-D

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 4. 2010 16:12
to je nápad

"ESO pro zdravé veřejné finance nepřináší žádný konkrétní návrh, který

ze státních výdajů se má škrtnout a který se má zachovat. Taková

rozhodnutí musí dělat jednotliví ministři a vedoucí dalších ústředních

správních úřadů.."

Vzhledem k tomu, že (pokud Bůh dá) a volby vyhraje pravice, bude ve vládě kolaliční slepenice, kde  se ministerská koryta (pardon, křesla) jednotlivým stranám budoou rozdělovat opravdu na lékarnických vahách, podle chatrných koaličních  dohod, zdá se představa ODS, že tito koaliční ministři budou ze všech sil šetřit, dosti naivní. A že právě naopak, bude opět nucena přivírat velkoryse oči nad stamiliardovými korupčními aférami a penězovody jednotlivých ministerstev, aby udržela funkční vládu dalších pár týdnů nad vodou... Namísto toho,aby předem, jako součást svého předvolebního programu definovala přesně místa úspor ve státní správě, a pevně na něm stála i v koaličních jednáních.Jinak z jejích slibů nezbude nic.

0 0
možnosti
D

da.rock

6. 4. 2010 15:47
No to je parádní vlastní gól, Kocoure

Když neexistuje žádné bezpečné pásmo, tak proč tak řvete kvůli zadlužování????;-D;-D;-D

Napřed myslet a pak psát. ;-)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

6. 4. 2010 15:54
Re: No to je parádní vlastní gól, Kocoure

A vy jste myslel? ;-D

-

Bankrot nastane ve chvíli, kdy potřebujete půjčit a nenajde se nikdo, kdo by vás založil. Samozřejmě, že pokud jste vágus z pod mostu, nikdo vám nepůjčí, ani kdyby jste byl schopen dokázat, že nejste vůbec zadlužený. Naopak pokud jste pán z vily a ve fraku, budou se případní budoucí věřitelé zajímat o to, kolik dlužíte jiným, jaká je vaše platební morálka a také schopnost splácet.

-

Takže při úvěru výše vašich dosavadních dluhů má vliv, ale ne absolutní. Každopádně když vám nakonec nikdo nebude chtít půjčit (z jakéhokoli důvodu), a vy ty peníze budete nutně potřebovat (jako teď Řekové), budete v pytli.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

6. 4. 2010 15:39
hledat kritéria odkdy až hrozí státní bankrot

mi připomíná kuřáky argumentující, že znaji devadesátiléto kuřáka s pevným zdravím. Dlouhodobé kouření je stejně jako dlouhodobé žití na dluh škodlivé, o tom není pochyb. Nejde vůbec o to jak snížit zadlužování, ale jak ho zastavit a začít dluhy splácet. Neznám stranu, která by to dokázala a proto se státnímu bankrotu nevyhneme. Stejně jako si nedělám iluze, že nastane hospodářský růst. Celý civilizovaný svět najel na špatnou kolej. Podporuje lenochy a hlupáky, tvoří další a další zbytečná a dobře placená koryta pro lehkoživky, vyhazuje peníze na voloviny a to se všechno sčítá a sčítá až to vyvrcholí změnou společenského řádu.

0 0
možnosti
O

Obludni_K

6. 4. 2010 17:44
Re: hledat kritéria odkdy až hrozí státní bankrot

Neřekl bych to lépe, leda snad mnohem víc neslušněji; proto děkuji za vyjádření shodného názoru aniž bych musel trnout o dukátky... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Ministr průmyslu a obchodu České republiky (od 13.7.2010). V letech 2006-2010 předseda dozorčí rady akciové společnosti ČEZ (jako zástupce státu, majoritního vlastníka společnosti). V letech 1998-2006 místopředseda rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Seznam rubrik