Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

standa10

20. 10. 2010 12:53
Příspěk na solár

Dobrý den, mám 2 otázky:1. kde je prosím zohledněn světový (evropský) pokles cen elektrické energie, slýcháme hovořit až o 15% poklesu, to by podporu solárních zdrojů přeci bohatě pokrylo.

2. Nikdy, v žádné diskuzi o výši podpory obnovitelných zdrojů, jsem ještě nezaslechl, jaký výkon sol. zdrojů vlastně výpočty přídavku k ceně uvažují? Jedná se o výkon instalovaný, což by byl ovšem velký nesmysl, protože výkon skutečný je závislý na časovém % osvitu a ten udělá z instalovaného výkonu rázem desetinu. Protože výběrčí dotace obnovitelných zdrojů je opět ČEZ a výrobci eko energie dostanou příspěvek jen na vyrobenou energii, mám si myslet, že obrovský rozdíl mezi vybraným příspěvkem a vyplacenou výší dotace výrobcům zůstává opět ČEZu ?

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

11. 10. 2010 12:23
Dodatek: Není to trh kdo zareagoval!!!

Zareagovali hlavně naši vykutálení politici a ministerští úředníci, kteří utvořili takové podmínky, které až poté ocenil trh takovým způsobem jaký je mu vlastní. Opravdu demagogie na N-tou a krásný příklad jak celý problém obrátit naruby! Bravo ministře! :-PR^EU[>-]

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

11. 10. 2010 12:10
No pěkný no

ale kam tou kritikou ministr míří? A míří vůbec dobře? Moje teorie je taková, že zelení mozkové s tím příjdou, možná s dobrým, byť naivním EKO nápadem, ale ten je následně rozpracován šíbry napříč celým politickým spektrem včetně jedné z nějvětších stran, strany ODS. Ti to zkrátka přetransformují do takové podoby, že se tito paraziti na státních financích budou moci přisát na dlouhou dobu. Pak mají ještě drzost to formulovat tak, že osočí nebohé zelené aktivisty a udělají z toho ideologickou záležitost, přesně tak jak nám to tu napsal pan ministr. Proč např. ODS celou dobu v parlamentu spala a nechala to přes ty varování dojít tak daleko? Taková velká uvědomnělá strana, která dokáže zablokovat parlamen na týdnyt si netroufla pípnout? Je to velké pokrytectví se teď takovýmto způsobem ozývat :-)

0 0
možnosti
R

rito

11. 10. 2010 6:39
Odborníci, kteří neznají zákon o zachování hmoty,

nemají mít místo, kde se o něčem rozhoduje. 

Politik nakrmí občany hovadinami;-O, bohužel občan ho následně musí krmit financemi;-(. Nejen jeho a ne málo.

0 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

8. 10. 2010 21:46
ůtěcha

ale slabá, pane ministře. Chtělo by to to buldočí úsilí vyvinout na to, aby se elektřina nezdražovala vůbec nad rámec nutnosti. A nutnost v zemi kde je nejdražší existuje ?

Nejdřív vyděsit a pak jen deset... aha ..přestaňte už z nás dělat blbce.

0 0
možnosti
JP

apeppepa

8. 10. 2010 21:35
Demagogie, která určitě zabere

Ano mladý muži, je tu teď taková módní vlna proti Zeleným, kteří prohráli a už se ani nemohou bránit. Proč si tedy do nich nekopnout, hodit na ně vinu a zakrýt tak vlastní neschopnost a nečinnost. Zvláště, když nějakou invenci, výsledky a schopnosti jste zatím neukázal. Ale po tomhle divadýlku Vás bude lid ještě opěvovat, protože se díky Vámt zdraží el. energie "pouze" o 10%  .....Jen připomínám: EU po nás nikdy nechtěla takto podporovat fotovoltaiku, také to v žádné jiné členské zemi takto není, jde pouze o další typický český "blbákov", který byl přijat v roce 2005, a Zelení nebyli v parlamentu ani ve vládě!!! Vy jste tuším seděl v dozorčí radě státního ČEZu, který je největším investorem do fotovoltaiky na zemědělské půdě ... A Váš stranický kolega Říman byl ministrem Průmyslu a obchodu, kam tato problematika spadá.... A nyní je v dozorčí radě ČEZu....Pak je tu třeba ještě Energetický regulační úřad ... Zkrátka jste 5 let nic nedělali a nyní se stavíte do role zachránců!!!

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

8. 10. 2010 22:31
Re: Demagogie, která určitě zabere

Pisete nesmysly a nemate prehled. V Nemecku nebo zde v Italii je situace jeste horsi nez v CR. Napr. Sicilie ma FINANCOVANO(!!!) s vetsinovym prispevkem  od EU tolik projektu, ze celkova plocha fotovoltaickych panelu, ktere by se mely v nejblizsi budoucnosti dostavet, presahuje plochu povrchu celeho ostrova.

0 0
možnosti
Ž

žalobce

8. 10. 2010 16:54
FVE

V létě jsem kolem jedné FVE jel. Zastavil jsem a vyfotil hezky zpracovanou

informační tabuli na oplocení s tímto nápisem.

"TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO

REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM PRŮMYSLU A OBCHODU".

 

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

9. 10. 2010 1:28
Re: FVE

Jestli nebudu liny, mam na prosti leto fotograficky projekt (ooo, to zni vznesene :-) ) "Zeme Ceska, domov muj", kde chci objet kusy CR a fotir repku a FV elektrarny. Pohromade to treba vic vynikne :-)

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

8. 10. 2010 15:46
...

Naprosto s Vami souhlasim. Ackoliv se sam ucastnim vyvoje a industrializace novych typu solarnich clanku, vzdy jsem zduraznoval (mnohokrat i zde na blozich) fakt, ze dokud nedosahneme tzv. "grid parity" (tj. ceny elektricke energie produkovane solarnimi clanky stejne nebo nizsi nez z klasickych zdroju pri zapocitani VSECH nakladu od pocatecnich surovin, pres vyrobu, montaz, udrzbu az po likvidaci vyslouzileho panelu), je masove nasazani fotovoltaiky nesmysl, ekonomicka sebevrazda a politicky zlocin. Zda se, ze (bohuzel pro vsechny) si mnozi moji  drivejsi odpurci a kritici dopady mych predpovedi v blizke budoucnosti ozkousi na sobe.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

8. 10. 2010 15:28
souhlas...

otazka je, co ted delat? Smlouvy jsou uz uzavreny a omezeni dotaci, jejich daneni apod. nas bude stat arbitraze, co pravdepodobne prohrajeme. Takze reseni, aby se elektrina nezdrazila, vidim jedine - penize na dotace vzit odjinud. Vysledkem je, ze podnikavci (nechce se mi psat podnikatele) na tom vydelaji, danovi poplatnici to zaplati... jen to nebude tolik videt.

Nebo se pletu? Rad bych, aby bylo i rozumne reseni.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

8. 10. 2010 20:36
Re: souhlas...

I kdyby se na arbitrazich vsechno prohralo (a to neni jiste, jine zeme take zpetne zavedly dane na tyhle silenosti a s uspechem) bude to pro zemi lepsi protoze tady zustane prumysl. Pokud prumysl klekne tak nam nepomuze uz nic.

0 0
možnosti
P

peena2

8. 10. 2010 15:06
V kontextu toho, jak nám tímto zavařila

poslední vláda ČSSD jsou až směšné ty jejich předvolební billboardy, kde slibovali levnější elektřinu ;-)

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

8. 10. 2010 20:40
Re: V kontextu toho, jak nám tímto zavařila

Pote vladla ODS a mela 1000 a 1 sanci tuhle blbost napravit. I pan Kocourek mohl byt tehdy aktivni, zadny niemand v ODS to nebyl. Nedelal nic (jinak by se tim ted urcite chlubil) a ted predvadi divadylky pro naivy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Ministr průmyslu a obchodu České republiky (od 13.7.2010). V letech 2006-2010 předseda dozorčí rady akciové společnosti ČEZ (jako zástupce státu, majoritního vlastníka společnosti). V letech 1998-2006 místopředseda rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Seznam rubrik