Letní tipy na cestování v MHD pro dámy

Hromadná doprava skrývá mnohé nástrahy a nebezpečí. Jednou z nejzranitelnějších skupin jsou dámy, a právě ty bych chtěl upozornit na věci, které je možná vůbec nenapadly. Pánové se jistě také rádi něco dozvědí.

Vyvýšená místa k sezení

První nástraha - nízkopodlažní vozy MHD. Ty mají z konstrukčních důvodů některá místa vyvýšená. Dáma sedící nahoře je vidět ze všech stran, a měla by si hlídat koordinaci pohybů při sedání a vstávání, pokud má krátkou sukni nebo šaty... Anebo si alespoň vezměte hezké spodní prádlo.

 

Nízko umístěná sedadla

Jak vyvýšená sedadla poukazují na to, co je dole, tak ta níže umístěná naopak zvýrazňují to, co je nahoře. Rozhodně si rozmyslete, zda si na ně sednete, pokud máte hluboký výstřih, a navíc jste si nevzala podprsenku. Je tu vysoké riziko, že až vystoupíte, budete mít ve výstřihu naslintáno.

 

Sedadla vysunutá nebo za sklem

Velmi důležité upozornění - efekt bezpečí na sedadlech oddělených od dveřního prostoru sklem je falešný. Přes sklo je vidět! Sejně tak jste velmi na očích na posledním dvojsedadle na místě do uličky, pokud dál pokračuje jen jedna řada sedaček. Často tomu tak je např. u starších trolejbusů. Není neobvyklé, že muži začnou do uličky vyklánět hlavy. Takže nohy u sebe, nohy u sebe, nohy u sebe... Anebo hezké kalhotky.

 

Legíny

Legíny jsou stále v kurzu. Protože je horko vezmete si ty tenčí. Přece se v nich nebudete pařit, že? No a protože máte dokonalou postavu, nechcete kazit křivky bohyně obrysy spodního prádla. Řešení je prosté - jdete na ostro. Že to nemá svá ale? Ale má. Vystoupíte a vezete se po eskalátorech. Stačí se mírně předklonit a oka řídkého úpletu se rozestoupí. Ukazujete úplně všechno. Ano, všechno... I to.

 

Kraťasy

Podobně se chovají kraťasy. Tam se sice oka nerozestupují, za to se při předklonění vytahují. Pokud volíte extra krátký model, stane se z něj ještě kratší. Mužům to nevadí. A vám?

 

Brýle s polarizovanými skly

Je léto. Pálí slunce. A je záhodno chránit si zrak. Mnoho lidí si připlatí za brýle s polarizovanými skly, aby utlumili odlesky. Benefitem je, že brýle také zvýrazňují obrysy. Ve výsledku se tak zviditelnění to, co schováváte pod oblečením s nižší gramáží. Myslete na to, když ladíte svůj model. Podprsenku berte raději v tělových barvách.

P. S. Všechny informace jsou pravdivé a podložené několikaletým výzkumem, na kterém jsem se podílel.

Autor: Martin Klíma | středa 17.7.2019 6:33 | karma článku: 38,84 | přečteno: 6519x