Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

chlibec

24. 2. 2011 16:26
Ženy jsou hloupější než muži,...

...protože se jim nikdy nepodařilo muže přesvědčit, že ženská role je super. Kdysi dávno to bylo na světě jednoduše rozdělené podle pohlaví. Žena se starala o děti, o manžela a o chod domácnosti, o kuchyň a tak. Říkejme tomu životní mód "Sporák". Muž se zase staral o to, aby rodinu zabezpečil, takže lovil, pracoval na poli, válčil, dělal politiku a jezdil na objevné výpravy a tak. To je životní mód "Hvězdy".

Myslím, že obě role jsou stejně náročné, i když každá jiným způsobem, a vyrovnaný poměr lidí v obou rolích je pro šťastnou společnost nezbytný. Ale nějak se stalo, že životní mód "Hvězdy" se stal opěvovanější, uctívanější a populárnější (asi tím, jak se ti chlapi umí vychválit ;-)), zatímco do životního módu "Sporák" se už nikomu nechce. Proto se moderní žena snaží vyrovnat chlapovi a hledět ke hvězdám, zatímco u sporáku je prázdno.

0 0
možnosti

chlibec

24. 2. 2011 16:32
Re: Ženy jsou hloupější než muži,...

Kdyby byly ženy skutečně chytré, tak to dnes vypadá tak, že za nimi muži chodí do kuchyně a říkají: "Ty mě sem musíš pustit, je 21. století a na vařečku mám stejné právo jako ty" a mezi kamarády si stěžují: "Nojo, mít rodinu, to je práce na 24 hodin denně, do práce musím a pak nakoupit, uvařit, vyprat, vyžehlit - sotva stíhám, ale v té starosti o domácnost se ohromně realizuju."

0 0
možnosti

I.G.Farben

24. 2. 2011 12:23
Podle mě ty články o 2. nebo 100. místě

nejsou nic jiného než něčí PR ;-D Na tohle lze vymyslet tolik různých kritérií že se vždycky doberu té své, předem stanovené pravdy :-) Co třeba takhle poměr mužů a žen dlících ve vězení za násilné trestné činy? To by bylo čísílko, diskriminace jak hrom :-)

0 0
možnosti

Angi

24. 2. 2011 11:51
Stanovisko u kterého jste zakotvil jsem také zaujal.

V pubertálním věku. Později, když jsem měl se ženami více zkušeností mne to rychle přešlo. Tím se nevyjadřuju k nadpisu článku, nebo k myšlence pána na zastávce. Jen k vašemu stanovisku co jste vnitřně zaujal.

0 0
možnosti

epow

24. 2. 2011 13:02
Re: Stanovisko u kterého jste zakotvil jsem také zaujal.

Zatím si stále můžu dovolit být naivní. Snad mě nebude bolet si tento pohled udržet. Ale zajímalo by mě vaše nynější stanovisko

0 0
možnosti

petrph

24. 2. 2011 11:35
zajímavé srovnání

je třeba toto "Průměrné IQ je u obou pohlaví stejné. Ženy jsou soustředěné kolem

průměrné hodnoty,u mužů se vyskytuje více géniů ale bohužel i

hloupějších jedinců."

Ono totiž neplatí, že by to že žena zůstala doma s dětmi,u plotny muselo snižovat jejich inteligenci.Jistě,ztratí časem přehled a aktuální znalosti  ve své odbornosti, profesní kontakty,,, Ale hadám že péče o malé i dorůstající děti a nutnost doma vše zařídit jí dostatečně vycvičí ducha i tělo..:) Připočtěme k tomu plus i třeba nikoliv nezajímavou TV dokumentární tvorbu.

NA rozdíl třeba od manžílka, kterej celej den maká ve fabrice nebo na úřadě bouchá razítka, příjde dom, kecne se do křesla, pustí telku, dá si pivo..Ten se v té intelikenci taky moc nepocvičí...

0 0
možnosti

Renatus Karmín

24. 2. 2011 12:15
Re: zajímavé srovnání

Tak občas se stane, že nějaká žena atypicky vybočí z obvyklého schéma. Problém ale je, zda k ženám přistupovat podle chování většiny nebo menšiny, protože ne hned je všechno jasné a ne vždy je čas a podmínky to individuálně zkoumat. Když se budu řídit podle většiny, půjde o diskriminaci, když podle menšiny hrozí velké zklamání. Logické by asi bylo řídit se pravděpodobností.

0 0
možnosti

Jarcho

24. 2. 2011 11:35
Rozdíl v myšlení žen a mužů je přeci zjevný každému.

Muži vítězí v šachách, ženy zase spolehlivě vítězí v sudoku.

Protože jsou mezi námi takové rozdíly, je lépe a pro každou firmu efektivnější, když obchodním ředitelem i výrobním ředitelem bude muž, ale účtárnu bude ovládat žena.

0 0
možnosti

Wolf778

24. 2. 2011 12:51
Re: Rozdíl v myšlení žen a mužů je přeci zjevný každému.

O Sudoku nic nevím, ale že by v něm "spolehlivě vítězily ženy" se mi nějak nezdá. Na wiki jsem si dohledal, že mezinárodní šampionát se pořádá od roku 2006. Žena, dokonce Češka, zvítězila pouze jednou, a to právě na prvním šampionátu. Dále už vítězili muži a i na dalších medailových pozicích vidím jen mužská jména, tedy pokud mohu soudit, u těch asiatů si nejsem jistý.

 

Buď jak buď, na nějakou výraznou ženskou převahu v této disciplíně to podle mě nevypadá, viz http://en.wikipedia.org/wiki/World_Sudoku_Championship.

0 0
možnosti

í-mejlka

24. 2. 2011 11:19
Jenom maličkost ..

Muži a ženy nemají stejný mozek. Můžeme pominout velikost a hmotnost, což není pro funkci rozhodující, ale rozdílný je třeba kmen spojující obě mozkové polokoule a to je důležité, protože ovlivňuje výměnu informací mezi funkčními centry;  a rozhodně není stejné umístění a velikost jednotlivých center řídících různé funkce (např. řečové centrum apod.). Rozdílné chování a jednání u mužů a žen není důsledkem toho, že jinak svůj mozek využívají, ale je přímo nastaveno samotnou konstrukcí mozku. :-)

0 0
možnosti

epow

24. 2. 2011 12:36
Re: Jenom maličkost ..

Máte pravdu. Chtěl jsem jen ukázat, že jsou si co do výkonu rovné, proto to zjednodušení.

0 0
možnosti

lost

24. 2. 2011 11:17
naši předkové se odlišili od neandrtálců . . .

. . dělbou práce . neandrtálci se ,,vrhali na mamuta,, bez rozdílu pohlaví a věku, což se ukázalo dost neefektivní, ale dnes se k tomu vracíme :-)

0 0
možnosti

misaviki

24. 2. 2011 10:48
Ženy do MŠ, muži do parlamentu?

Proč je srovnávat počet žen a mužů v MŠ hloupé? Proč by muži nemohli v MŠ pracovat? Takže podle vás více mužů v politice a více žen v MŠ je správné? Proč? Protože jsou ženy stavěné na to se starat o děti a jsou od přírody pro to vybavené? V tom máte určitě pravdu. Ale proč nám potom přijde normální, že patrně 100% personálu v MŠ tvoří ženy a hrozíme se nad tím, že děti do péče dostávají po rozvodu hlavně ženy? Jsou přece pro péči o děti od přírody vybaveny ;-) Pokud se chcem zbavit jednoho klišé, měli bychom odstranit i ostatní (otcové budou dostávat děti do péče zhruba ve stejném poměru jako matky, ale budou také na mateřských dovolených, pracovat ve školkách a při přijetí do zaměstnání vysvětlovat, kdo jim bude hlídat nemocné dítě nebo být doma na ošetřovačce). Neberte mě ve zlém, váš blog se mi moc líbil, ale tenhle příměr - politika vs MŠ mě trochu naštval...

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1685x
Člověk, který se chce podělit o svůj přehled, nadhled, podhled, rozhled i průměty do jiných dimenzí při své cestě za nesmrtelností

Seznam rubrik