Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hlub

28. 3. 2010 18:45
jo

britske-listy.cz /říhováty, kavko, poměr 1:20 je spočítán mpsv a stat. úřadem, jenže třeba 1000 volných míst v brně k cca 20 000 nezaměstnaných není úměrný vzorku žadatelů od pak po Einštainy, jedná se jen a jen o šunty , nezajímavé pro majitele, manažery vč. rozlehlého příbuzenstva, pro vedoucínky vč. ..., a nakonec by se  tyhle místa svým příbuzných a přítelům  styděla nabídnout i ta stará paní referentka na personálním

0 0
možnosti
H

hlub

28. 3. 2010 18:39
ode zdi ke zdi od komunismu k primitivnímu kapitalismu

nepřenosné a nesdělitelnétak se, kavko, zamysli, před 3 lety nezaměstn. 5 % tj 250 tis lidí 100 tisíc bezdomovci a cigáni a stále zbývá 150 tisíc, no nic tě nenapadá, samozřejmě, jde o to, že těch 150 tis nejsou ti dlouhodobě stejní a průběžně si místo do 3 měsíců najdou , když už je pro ně k výběru cca 80 tis volných  míst, ale míst, ne 30 000 šuntů o který se bije dnes 600 tis zoufalců a to kdo může, jde do předčasného důchodu, invalidního důchodu , anebo začne studovat další školu anebo zadělá na dalšího sviště atd   

0 0
možnosti
H

hlub

28. 3. 2010 18:14
věra říhová- britské listy

jí dávám i cenu za objektivitu

více přemýšlej a zkus pochopit dříve než ostatní -ne až  v nemoci  - mezi desítkami smrtelných  či na celej život diagnóz , nabízí se rakovina, mozková mrtvice , infarkt,  těžký úraz čí před smrtí, po úmrtí partnera, dítěte, po krachu podnikání a v dluzích, atd

0 0
možnosti
H

hlub

28. 3. 2010 18:04
svazák v opačném gardu

poslyš, kavko, hodně slabomyslné, najdi si opravdu fundované a hlavně podloženém články věry říhovéna britských listech o této problenmatice a běž se stydět , že jsi byl tak hloupej a oblbnutej

0 0
možnosti
TT

tolan

28. 3. 2010 19:56
Re: svazák v opačném gardu

Koukám, že si agitátore vystačíš sám. Za každý příspěveček máš 30.- na dlaň ??

RvRvRv

0 0
možnosti
U

Ulator

28. 3. 2010 17:07
Malokdo si uvedomi

Ze podnikatel,aby mohl vyplatit mzdu

napriklad deset tisic,tak na toho zamestnance musi mit,pri zapocteni vsech odvodu a rezii,obrat min 30 tisic korun

0 0
možnosti
H

hlub

28. 3. 2010 18:22
Re: Malokdo si uvedomi

chudáček podnikatelek a že si to nedělá po nocích sám

ti hajzli zaměstnanci ještě taky chtějí poněm nějaký peníze -nic jim nedat  brzdám pokroku

ať žije automatizace , robotizace a poloautomatizace -ti nic nechcou

všechny zaměstnance postřílet a nechat jenom kapitalisty a podnikatele a rentiéry a osvč a senátory a majitele a prezidenta a bude nám mezi námi dobře  

0 0
možnosti
D

da.rock

28. 3. 2010 14:02
Mně by zajímalo

jakou mzdu ten váš přítel s dílnou nabídl svým zaměstnancům. Vzhledem k tomu, že práskli do bot, to asi nebylo o mnoho víc, než minimální mzda, že?

Tak vidíte, jak jsou dneska lidi rozmazlení. Podnikatel jim nabídne 8000 měsíčně a oni místo aby se před ním klaněli až k zemi, tak mu to arogantně odmítnou.

0 0
možnosti
JVPO

Jyrkovo velmi pozdní odpoledne

28. 3. 2010 14:12
Re: Mně by zajímalo

No, Paroubek by jim nabídl tak akorát jeho sociálně komunistické podrbání v rozkroku, že?

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

28. 3. 2010 12:52
Konečně mohu reagovat, i když zatím jen jednou

Na výtky, které zde zazněly bych rád řekl, že nejsem příslušníkem nějaké extra střední třídy, nejsem podnikatelem. Nevím, proč zde existuje vybájená představa, že konzervativní volič musí být nutně bohatý a nebo podnikatel. Nikoho ani nenapadne, že pravicový volič hlavně chce, aby  mu stát co nejméně zasahoval do života, tedy že chce méně státu a více prostoru pro vlastní rozhodnutí. Co se týče sociálních dávek, tak jsou na ně vázány další dávky. Můj článek však byl o jiné věci, že máme tolik nezaměstnaných, za situace, kdy  zde pracuje skoro stejný počet cizinců a ti pracují převážně v dělnických a pomocných profesích. Tedy i v těch, které může vykonávat nezaměstnaný absolvent vysoké školy, příčemž se může dále vzdělávat a hledat práci svojich snů.

Slova za to se mi nevyplatí dělat, to raději na pracáku zaznívají v tomto státě dost často.

0 0
možnosti
RK

romualda

28. 3. 2010 12:59
Re: Konečně mohu reagovat, i když zatím jen jednou

Opět zdůrazním, že podpora v nezaměstnanosti se vyplácí 6 měsíců, její výše je od 65 % do 45 % čistého příjmu v posledním zaměstnání a po vypršení už řada lidí nedostane ani korunu. A jak už bylo uvedeno v diskuzi, člověk, který je na pracáku půl roku a dýl, se stává u personalistů podezřelým a nechtějí ho, stejně jako člověk, který příliš střídá zaměstnání. A ti vysokoškoláci - také je nikdo nechce, každý si myslí, že si najdou něco lepšího a utečou. Navíc hledání práce znamená chození po pohovorech, výběrových řízeních, což jim asi v každé práci neumožní, brát si neplacené volno nebo dovolenou.

0 0
možnosti
RP

radim36

28. 3. 2010 12:01
Jaké nezaměstnané jsme si vytvořili, takové máme.

Nevím přesně, kdo je na tom stavu vinen víc, jestli podnikatelé nebo stát nebo odboráři a podobná socialistická cháska, faktem ale je, že jaké nezaměstnané jsme si vytvořili, takové je máme.

0 0
možnosti
RP

radim36

28. 3. 2010 12:03
Re: Jaké nezaměstnané jsme si vytvořili, takové máme.

Podnikatelé a firmy vyrobili závislé, nesebevědomé a nesamostatné dlouhodobě nezaměstnané tím, že stačilo, že pokud takový místní člověk, který se jako neznámý přišel ucházet o místo, sliboval jen o desetikorunu za měsíc horší rentabilitu než nějaký cizinec, byla dána přednost cizinci a místní zůstal nezaměstnaný. Stát vyrobil tyto lidi tím, že ještě dlouho před tím, než se člověk stal nezaměstnaný, mohl štědře pobírat spoustu dávek, takže když se stal nezaměstnaný, nic se pro něho nezměnilo, akorát měl mnohem víc času na studia příslušných předpisů a to efektivněji mohl ty dávky dobývat. Odbory a další socialistická cháska prosadili skrz přebujelou ochranu pracovních míst Zákoníkem práce a dalšímu předpisy takovou nepružnost pracovního trhu, že pro podnikatele a firmy je ta nahoře zmíněná desetikoruna rozdílu v efektivitě našeho a zahraničního pracovníka doslova ekonomická nutnost a tak přednost dostávají ti cizinci.

0 0
možnosti
RK

romualda

28. 3. 2010 11:49
nemůžu uvěřit

Ani vám nemůžu věřit. já jsem ze Zlínského kraje a po škole chvíli trvalo, než jsem našel práci a podporu jsem měl cca 2300 Kč a to díky tomu, že jsem při škole chodil na brigády, jinak bych nedostal ani korunu a toto zavedl Zdeněk Škromach, že sebral podpory absolventům, kteří nemají při škole odpracován rok. A pokud bych práci nesehnal, tak bych nedostal po vypršení podpory ani korunu. Tak opravdu nevím, kde jste přišel na ten příjem od státu, který je prý vyšší než mzda. Že by u nás byly přísnější úřednice? Na každém pohovoru, kde jsem byl, mi říkali, že se přihlásila spousta lidí, i desítky a také na místo, kde jsem chodil na brigády, tak se přihlásilo 15 lidí - plat 12600 hrubého, nepřetržitý provoz. Tak kde je pravda?

0 0
možnosti
OP

OskarPokorny

28. 3. 2010 12:01
Re: nemůžu uvěřit

Lidi jako pisatel článku patři k pravicově orientované střední třídě. Propagandě se podařilo zaměřit veškerou nenávist a flustrace těchto lidí na ty kteří žijí na sociálním žebřičku pod nimi. V jejich článcích nemůžete hledat ani pravdu ani sebereflexi. Je pravda, že v každém státě budou tak 4% lidí co orpavdu pracovat nepůjdou ale ty ostatní nezaměstnaní tu práci opravdu najít nemůžou. Mýty kterými nás krmí mainstreamová média o tom, že pobíratelé dávek si žijou lépe než zaměstnaní ani nemá cenu komentovat(to může nastat jen v případě, že máte 5 dětí a pošlete je vybírat popelnice a z přídavky prochlastáte). O tom, jak OSVČ platí daně si ůžeme udělat obrázek z toho, že je jich v ČR 2 mil ale na kompetních daních se podílejí jen jednotkami procent - tzn. všicni "optimalizují" až na kost). Je zvláštní, že tito lidé ignorují jeden historický fakt a to, že se střední třída(mmch skutečný garant demokracie) oběvila zároven ze vznikem sociálního státu (jaká to náhoda)

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

28. 3. 2010 11:47
davam karmou

po hlave ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2703x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky