Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

J82i87ř67í 79C61í33s25a72ř

17. 3. 2016 13:03

Politici, a zejména ti evropští, se již dostatečně legislativně obrnili, že už voliče potřebují jen k placení daní. Proto EET, kontrolní hlášení, atd, atd. A vlastně už ani k tomu ne. Natisknou si peněz kolik chtějí nebo si jménem státu vypůjčí. Na cokoliv.

0 0
možnosti
Foto

H27a98n18a 90V68l68k82o95v19á

24. 2. 2016 15:01

Ano, pane Kavko. Máte pravdu i níže v diskusi. Taky vidím kam ty dotace vedou a to se pohybuji v úplně jiném oboru než je stavebnictví. Dotace vedou ke zbytečným projektům, ve kterých jsou zaměstnáni lidé, kteří si nedovedou vydělat jinak. A ke zbytečným stavbám drahých (například) sportovišť, jejichž provoz je ztrátový a dotuje se z městského rozpočtu.

Nic proti, sportem se živím. Tato sportoviště jsou ale vytížená asi 3 hodiny denně a stejného druhu je jich v každé větším městě několik. A plánují se nová a nová...

0 0
možnosti
MK

Pro Polického. Víš já jsem například nežil v době referenda o vstupu do EU v ČR. Vím, že bych hlasoval proti, ale to není podstatné. Podstatné je, že pokud lidé mohou hlasovat o vstupu do něčeho mají také právo o to do čeho vstoupili rozhodovat. A schvalování smluv o předání pravomocí národních parlamentů jim tuto možnost vzalo. Lidé z tohoto hlediska už jsou nepohodlní, stejně jako jsou nepohodlní , aby hlasovali proti vystoupení z EU.

Ty se oháníš volbami, ale lidí volí strany, které nějakým způsobem se snaží řešit jejich problémy tady doma.

A když mluvíš o vyžírkách z východní Evropy a dotacích. Pro mne jsou dotace zlo, stejně jako jsou pro mne zlo lidé žijící z rozpočtu státu, obcí, měst...., jako jsou pro mne zlo sociální dávky, kdy rodina dostane na dávkách bezmála 40 tisíc korun, zatímco t o je příjem na který nedosáhne většina pracujících manželů.

Osobně z EU nic nemám a nechci . Mluvím za sebe, ale jako člověk, který se pohybuje ve stavařině vidím, kam ty dotace vedou, stejně jako vidím, že dotace nás stojí více , než co jimi získáme....Ano, mluvím o dotačních agenturách, úřednicích rozhodujících o dotacích apod. V důsledku by nám bez dotací bylo lépe a veřejné zakázky by byly levnější. A starostové obcí by mohli řešit to co je opravdu pálí a ne dotace EU určené na kraviny a ne potřeby obcí

5 1
možnosti
RC

Kolik Ti je? Referendum o vstupu bylo myslim v roce 2003.

1 0
možnosti
VB

Zajímavé, že se zde říká NE EU, ale současně jistě souhlasíte s ochranou hranic EU nadnárodními sbory, což by byl znak eurostátu. Nějak je to popletené.

1 0
možnosti
JH

J28a78n 68H60a83v22r18d40a

24. 2. 2016 7:44

Nesouhlasím s ochranou hranic prostřednictvím EU ale jednotlivých států. EU chránit hranice nemá v plánu. Planeta se nachází v pokročilém stádiu globalizace a ti, co planetu řídí, nepočítají se zachováním Evropy v takovém uspořádání, na jaké jsme zvyklí.

0 0
možnosti
ZB

Kdo jsou největší "bojovníci" proti EU? "Velcí vlastenci" Fico a Orbán.Oba jsou u moci a vyhlášení referenda o vystoupení z EU nevyhlásil nikdo.Ono se moc dobře proti EU bojuje,ale skutečně vystoupit nechce, z ekonomicky slabých zemí závislých na exportu a investicích z ekonomicky silného EU západu,nikdo.Každý ví,co by to znamenalo.Přesun investorů jinam,problém s exportem zboží a poslední možnost, členství v ruské ekonomické zoně je pro každého reálně uvažujícího noční můrou.Ten zlatý rubl opravdu nebude,ani kdyby to tvrdil Okamura....

1 0
možnosti
JH

J80a63n 44H71a94v95r64d58a

23. 2. 2016 13:47

To máte hodně popletené. Fico s Orbánem nechtějí své státy zaplevelit islámem. Ale že by byli bojovníci proti EU, to rozhodně nejsou.

5 0
možnosti
JS

J35a51n 38S85o65u93č22e31k

23. 2. 2016 11:56

Souhlasím. Není co dodat, vystihl jste to zcela. Nepochybuji vůbec o tom, že i britské referendum bude, v případě nutnosti, opakované nebo přímo zfalšované. Bruselské "elity" nezastaví v cestě ničení národních států nic.

2 0
možnosti
PK

P34a90v51e84l 84K96u95l91a

23. 2. 2016 11:55

Referenda jsou nebezpečná obecně, protože zneužitelnáRv

5 0
možnosti
JH

J81a80n 13H75a35v15r12d16a

23. 2. 2016 12:47

Jó? Že v tom Švýcarsku se ta referenda vymykají kontrole tak ukrutným způsobem, že Švýcarsku již snad zbývá jediná záchrana - vstup do EU. Nic ve zlém, obvykle máte rozumnější názory.

3 1
možnosti
Foto

Referenda jsou hlavně zcela nesmyslná v kontextu EU. Nikdy se celá EU v referendech neshodne-byl by to absolutně nefunkční projekt pokud se založí na referendech.

Jediné referendum v souvislosti s EU, které má smysl je o vstupu či výstupu, ale i to má smysl jen tam kde výrazná většina občanů ve volbách volí strany prosazující vystoupení či referendum o vystoupení.

Vyvolávat referenda po každém problému by znamenalo opět jen nejistotu a nefunkčnost.

Evropská unie je projekt bez, kterého se Evropa neobejde pokud si chce zachovat ekonomické postavení a vliv ve světě. Aby lépe fungovala je potřeba ji jště více provázat a ještě více sjednotit zákony. Zejména v oblasti zahraniční a migrační politiky a odbourat nesmyslnný systém kdy bohatší státy musí vyplácet dávky různým "vyžírkům" z východní části EU.

0 3
možnosti
Foto

Opravte mě, ale není náhodou v článku jako nosná myšlenka právě referendum o setrvání/odchodu jedné členské země z EU...?

0 1
možnosti
MK

R^ Evropa, která má uvnitř pravidla pro co nejlepší podporu hospodářské prosperity je jistě přínosem. I snadné potkávání se lidí není k zahození.

Ale nemůže to být za cenu přihlouplého diktátu těch nejsilnějších a to nemám na mysli jen aktuální uprchlickou krizi. Od žárovek, přes okurky a třeba názvosloví výrobků můžeme sledovat aroganci a hloupost bruselských úředníků.

Nejsem přítelem konspirace, ale z celého vývoje lze dedukovat snahu o vytvoření unifikovaného Evropana s minimální citovou vazbou k vlastnímu státu. I za cenu horších ekonomických výsledků jsem raději pro samostatnost při intenzivních dvojstranných dohodách, které ve svém výsledku budou mít evropský charakter; ale pořád to budou Češi, kdo bude rozhodovat o svém státě a ne nějaký úředník z Bruselu.

5 1
možnosti
MN

EU trpí klasickými syndromy nemocí multi-národnostních říší. Ten nejpodstatnější problém, který destruoval SSSR, destruoval Rakousko-Uhersko,.. ten přejala EU plně. A tím je nadřazování požadavků a potřeb jednoho národa (německého) na úkor jiných národů. RvEU

0 0
možnosti