Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠB

stařec bez moře

28. 3. 2010 11:55
čekáme pořád, až romové budou chtít.

Ti však budou chtít, až budou muset volit mezi smrtí hladem a prací či studiem. T.zn., dokud jim budeme sypat do "koryta", nemají důvod něco řešit. Ono kdysi v minulosti potkalo to samé i "bílé", jenomže tenkrát to bylo na tvrdo a trvalo léta, než jsme si zvykli. Stejné je to i s kulturou žití. Naši předci byli stejná prasata jako jsou dnes někteří Romové. Žili ve špíně, odpad se házel z oken na ulici. Dalo to práci a mnoho z nás se stali kultivovanými lidmi.

0 0
možnosti
C

CarolusMagnus

26. 3. 2010 15:42
A proč ne ?

Pane Kavko, píšete: "Rasismus by neměl mít místo ve společnosti,"  A proč ne ? Pokud většina národa má "rasistické" názory na cikánské etnikum, pak asi nebude chyba na straně domácího obyvatelstva.

Co je to vlastně rasismus ?  Kde je jeho závazná definice ?  Jsem rasista, když dávám přednost lidem z mého národa nebo rasy ?  Jsem rasista, když pronajmu byt Čechovi a ne cikánovi ?  Nakouk jsem do Wikipedie a zjistil, že jsem rasista, stejně jako Darwin, a že nejsem rasista.  Přijde na definici. Tak nevím.

0 0
možnosti
RP

Bellis

24. 3. 2010 20:39
souhlas

na 100% + karma R^

0 0
možnosti
PT

petr88

24. 3. 2010 15:18
Etnikum

Je pravda, že by se mělo to etnikum rozdělovat na romy a cikány. Znám hodně cikánů, kteří pracují, nedělají problémy a s mnoha jsem se v zaměstnání setkal. A dokonce jeden z nich , když ho titulovali romem tak byl úplně nepříčetný, že s tou sebrankou nechce mít nic společného. A romové, to je nová "elita" národa, kterou si vydržujeme a která se k nám stahuje pomalu z celé Evropy. Až začnou platit zákony pro každého, tak se mnoha lidem uleví. Možná, že si ještě pamatujete, když na Slovensku snížili nemakačenkům dávky, tak začli rabovat obchody. A co udělala Slovenská vláda, poslala na ně armádu, ta je seřezala na hromadu a oni odešli do Čech.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

28. 3. 2010 11:59
Re: Etnikum

Jméno Rom se začalo používat protože cíkán dostalo díky činům jeho nositelů velmi hanlivý význam. Teď se to opakuje u jména Rom a možná se vrátí označení cikán.

0 0
možnosti
M

Mareš

22. 3. 2010 15:28
Výzkum

Výsledky výzkumu, který bylproveden na reprezentativním souboru – 1357 neromů, 87 Romů; věk 6 – 16 let. (Dan, J.: Inteligence a školní výkon ve vývoji a vzájemných souvislostech.Brno: Masarykova univerzita v Brně, 2002.)

Neromové: 101, 4 IQ  Romové: 79, 6 IQ

Výzkum byl zaměřen na zjištění inteligence dětí v ČR - romských i neromských. U Romů byl velký důraz kladen na to, aby použitý test romské děti neznevýhodňoval a aby byl vybrán reprezentativní soubor romských dětí. Autoři výzkumu mají písemné vyjádření Romského střediska v Brně o tom, že vzorek romských dětí je reprezentativní.  Šlo tedy o co nejobjektivnější zjištění současného stavu. Pokud jde o příčiny nižšího IQ romských dětí, nabízí se hypotéza o nižší společenské a vzdělanostní úrovni romských rodin. Této hypotéze by odpovídaly lepší výsledky v neverbálních testech a horší v testech verbálních (ty jsou pokládán http://www.christnet.cz/magazin/autor.asp?autor=jro

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

22. 3. 2010 14:36
Trochu se mýlíte, nebyli to Cikáni, ale Romové.

Na rozdíl od Romů, Cikáni chodí do práce, neparazitují na sociálních dávkách a chovají se na veřejnosti snesitelně. Jinak s celým článkem souhlas + karma.

0 0
možnosti
O

ortles

22. 3. 2010 11:45
my máme sousedy cikány

a lepší sousedy jsme tu ještě neměli.Všichni pracují,mají maturity a vyučení,mluví česky perfektně,neřvou,mají jen dvě děti,koupili si barák a ten si podle peněz upravují.

Kamarádíme se a máme je rádi.

Proč oni můžou a jiní ne?

Kdo rozhodne že jedni můžou a jiní ne?

Jejich máma říká,že táta ač negramotný by je zabil,kdyby se flákali a nepracovali.

0 0
možnosti
L

lopucho

22. 3. 2010 13:07
Re: my máme sousedy cikány

Nj ale kolik takových je? Aby z cikána vyrostl normální člověk v jakýchsi mezích musí na něj rodič být přísnej jako řemen a musí být izolován od ostatní cikánské populace. Taky znám cikánskou rodinu kde se tohle povedlo kde otec byl jak břitva a jejich děti jsou celkem fajn, takovej průměr jako kdokoliv. Sami se od cigánů ostatních distancují a izolují. A funguje to. Jenže když jsou rodiče buranští cigoši na dávkách tak jejich děti budou taky. A takových je 90%. Oni svoje děti vychovávají už pro dávky a flákání. A mezi náma, proč by to nedělali když jim to my voliči skrze politiky umožňujeme?Rv

0 0
možnosti
T

Tecumtha

22. 3. 2010 11:42
Výborně napsáno-trefa do černého !

Jsem rád, že se shodneme. Na svém blogu jsem volal po tom samém : http://voksay.blog.idnes.cz/c/128930/Cizincem-ve-vlastni-zemi-Za-jak-dlouho.html

máte karmu a R^

0 0
možnosti

mirek73

22. 3. 2010 11:28
Karma

Autor ma karmu za to jak trefne popsal dany problem...R^

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

22. 3. 2010 11:22
rasismus to nebyl..

když tmaví napadnou bílé,tak to rasismus prostě není...;-(

0 0
možnosti
Q

Quant

22. 3. 2010 12:49
Re: rasismus to nebyl..

Nemusí jít o rasismus. Když tlupa magorů vymlátí hospodu, tak je jedno jakou mají kůži. V každém případě by měli dostat takový flastr i s náhradou škody, aby to fakt pocítili.

0 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky