Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem ZNOVUZROZENÁ křesťanka. Jako taková mám novou přirozenost z Ducha Svatého, která se hluboce koří před Ježíšovým příkazem milovat blížného jako sebe samého. Jelikož Ježíš sám během svého působení na zemi nezaséval nenávist a neodmítal pohany a hříšníky, tak si já jako jeho následovník a učedník NEDOVOLÍM zasévat nenávist vůči nekřesťanům, či už jsou to ateisté, pohané, muslimové, Židé, budhisté nebo hinduisté. Každý člověk na zemi je mi blížným, a mojí povinností je ho v první řadě milovat. 

Jako křesťan tudíž nemůžu podporovat JAKOUKOLIV iniciativu, které cílem je zasévání nenávisti, nepochopení a předsudků.

0 0
možnosti
Foto

Velice rozumny clanek R^

1 0
možnosti
KM

K82a93r41e15l 97M46a43s45e24k

22. 2. 2015 14:47

Pane Kavko, ve kterých zemích západní Evropy je, cituji, "dominantní islámská menšina"?

1 0
možnosti
Foto

Ticho po pěšině ... pan Kavka jí asi šel hledat ;-D

1 0
možnosti
MR

jenze neni cas ani motiv na studovani Koranu, uz jsou infiltrovani, ale ani to by nebyl problem, problem je levice a slunickari.

3 1
možnosti
JF(

Bohužel takoví lidé jako Sisi jsou stále v arabském světě stále v menšině a hlavně nesedí na petrodolarech. Ovšem Bůh zaplať, že jsou. Bohužel muslim Obama ho nějak nemá rád a upřednostňuje zřejmě jiné směry Islámu, i když se zatím konkrétně k žádnému ještě nepřihlásil. Důležité je, že ani bezprávnost a kamenování žen, ani utínání končetin a bičování, nic z toho mu nijak nevadí, prostě Islám je podle něj (i pátera Halíka) náboženství naprosto pohodové, jen pár zbloudilců to kazí. Cha cha!

4 0
možnosti
MK

Ryba smrdí od hlavy. Napsal jsem článek věnovaný Koránu. Zatím jsem stále přesvědčen, že je na křesťanských církvích razantně vystoupit především proti těm pasážím v Koránu, které Křesťany staví do podřízené role druhotřídních občanů. Bez zneplatnění těchto tézí, a to i zákonem,  alespoň v evropských státech s křesťanskou tradicí, není další dialog s muslimy možný. Vyzývám k širší platformě proti netolerantnímu islámu, (a u nás je z SA) a myslím si, že by křesťané neměli chybět. K IVČRN jsem měl také drobné výhrady, ale myslím si, že jsou schopni ve svých řadách eliminovat výpady proti všem věřícím. Na veřejných akcích to na 100% nejde, ale proti výpadům z davu by se měl někdo od mikrofonu ohradit.

Zpět ke křesťanům; umím si představit, že přes drobné hašteření mezi sebou, by společné prohlášení všech církví proti islamizaci jako takové, mělo svou váhu. Ale už vidím problém: co na to Duka, Vatikán, ale i Halík, no a je to pasé.

4 0
možnosti
Foto

;-D;-D ... chcete zneplatnovat Koran zakonem??? ... tak to je jeden z vasich nejlepsich za posledni dobu

0 0
možnosti
PS

Jsem také křesťan ,ale to neznaméná , že musím vždy souhlasit s výkladem mezinárodní situace jakou předloží Vatikán. Současný postoj katolické církve je podobný malému hodnému dítěti, které otevře dveře do bytu v dobré víře pedofilovi, když rodiče sedí v obyváku. Vstřícný postoj k ideologii, která se proti křesťanství a jejich hodnotám tak vymezuje znamená postupnou sebedestrukci. Je v zájmu katolické církve hájit zásady lidskosti. Jak se to slučuje s prvky islámu, kde lidské bytosti nejsou rovnocenné, existují brutální tresty pro nic za nic a lidský život nemá cenu. Nemůžeme jenom nastavovat druhou tvář, ale máme povinnost chránit bezmocné, ty kterým je ubližováno a chránit své blízké. A zejména nedovolit, aby nám tyto ideologie byly vnuceny.

10 0
možnosti
Foto

Tak druhou tvar nenastavujte (byt u krestana se to snaze rekne, nez udela), hajte zasady lidskosti, bezmocne, blizke a nenechte si vnutit zadne ideologie. To, co pisete je na kazdem z nas a je trochu zbytecne cekat, ze to nekdo udelal za nas

0 0
možnosti
PS

Reformovat nereformovatelné nelze. Korán přece odmítá jakýkoliv pokus o reformu. Máme na výběr. Buď budeme tolerovat podstatu zla nebo ji odsoudíme. Každý sám v sobě a za sebe. Obávám se ,že muslimové to tak nevnímají. Proto i výzva prezidenta Obamy nedopadne na úrodnou půdu. Oni prostě z podstaty věci nemohou .

8 0
možnosti
JR

J50a85r17a 54R74a69n47k

21. 2. 2015 19:41

Karma, ale Martine, nejvic zalezi ten na prezidentovi, tan musi navrhnout zmeny v imigracnich zakonech, kanadsky a australsky to jiz udelali a USA je meni za kroku, kazdym dnem se ve zpravach dozvidame, kdo byl zadrzen, mluvi se dost o deportacich.

1 0
možnosti