Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas ... tohle jsem si vsiml uz davno, asi v dobe, kdy se to zacalo pouzivat, a prislo mi to teda jako hodne velky ulet popisujici nelogicke myslenkove pochody priznivcu multikulti ... protoze prave naopak ti muslimove, kteri jsou antisemity, snazi se o ovladnuti sveta, zabijeji sve odpurce i odpadliky v jejich radach jsou jako naciste, takze analogie je uplne opacna ... muslim - novodoby nacista, jeho priznivci - priznivci nacistu - naciste, jeho odpurci - odpurci nacizmu.

3 0
možnosti
ZH

A naposled. Stejně jako nechcete rozlišovat mezi muslimy, předpokládáte jejich jedinou monolitní teroristickou víru, nerozlišujte mezi nacistickým pronásledováním a sama sebou. Neboť, jak chcete poznat muslima mezi migranty, kteří vám řeknou, že nejsou muslimy? Jsou muslimy i nemluvňata mezi nimi? Od kolika let věku jsou již muslimy? Jak je odlišíte od ostatních lidí, "normálních", jako jsme my? A já, pokud hájím obecná lidská práva, i ta muslimská, jsem taky muslim?

2 1
možnosti
EP

Lze to otestovat, například vepřovým masem, nezahalenou ženou, Židem v jarmulce, karikaturou mohamenda..

0 0
možnosti
ZH

citace autora článku: Kritika směřující k islámu a muslimům v Evropě existuje nikoli proto, že by muslimy někdo nenáviděl, ale proto, jak se muslimové v Evropě chovají. Jak se čím dál tím více snaží vnutit svoje zvyky a islámské pravidla hostitelské společnosti.

Z chování nějakého zlomku společwenství či jedinců usuzujete o kolektivní odpovědnosti celé skupiny lidí. Pojem kolektivní viny byl podstatou nacistického pronásledování. Protože Breivik zastřelil množství nevinných lidí, jsou všichni Norové masoví vrazi? Protože čeští jednotlivci kradou někde na západě v obchodních domech jsou všichni Češi zloději? Sami kritici islámského náboženství nechtějí být kolektivně nazýváni xenofoby a fašisty, ačkoliv jednotlivci v nacistickém smyslu, i třeba z neznalosti a nepochopení problematiky tak argumentují.

0 2
možnosti
EP

Ty obří no-go zóny, demonstrace za zavedení šaríi, masová organizovaná znásilnění žen, zrůdnosti v koránu od začátku do konce, k němuž se každý muslim hlásí, nenávistná kázání snad v každé mešitě, islámský stát. To je zlomek jedinců? A jak velký zlomek radikálních nacistů osobně popravoval Židy?

4 0
možnosti
ZH

citace autora článku: Nevynucovali si po Němcích, Francouzích, Britech atd. respekt ke svým náboženským a stravovacím zvykům. Jejich jediným prohřeškem bylo, že byli Židé, nikoli nábožensky, ale národnostně.

Zde jde o mírně matoucí argumentaci. Židé sice měli před druhou válkou občanská práva, jejichž podmnožinou jsou i ta náboženská. Z vaší formulace je cítit postoj, že nábožensky byl nacismus tolerantní. Ale to je vidět, že jste se nad tím nezamyslel. Norimberské zákony jsou formulovány etnicky proto, že na rozdíl od náboženské příslušnosti, kterou nelze dokázat a které se držitelé mohli i nouzově zříci, ta etnická příslušnost byla založena právními zápisy v matrikách. Chcete říci, že etnicky čistí občané evropských zemí mohli vyznávat židovství? Není znám takový případ. Navíc jak si vysvětlujete stržení a likvidaci většiny evropských synagog? Je to projev nacistické náboženské snášenlivosti? Etnicita zde byla prostředkem náboženského pronásledování. To vidí každý, kdo má právě zdravý rozum, kdežto chucpe je zde hovořit o nějaké náboženské snášenlivosti nacistů. Problematické je i slovo vynucovat. Ve svém prostředí samozřejmě židé pěstovali svoje náboženství a vyžadovali respekt k synagogám, vnějšímu oblečení a tělesné úpravě, podle které se často židé vědomě odlišovali. Nedělali to se zbraní v ruce. Zde asi máte na mysli, že židé neměli ty teroristické tendence, jako dnešní stoupenci islamismu.

1 1
možnosti
EP

Výborně napsáno. Jen tak dál?

0 1
možnosti
PS

Máte pravdu. Paradox dnešní doby je hájení ideologie, která ve své podstatě , je svojí živočišnou nenávistí k Židům blíž k nacismu, než kdokoli z jejich kritiků. Islám vyhání evropské Židy a elity, včetně těch německých , mlčí. Přece Němci, ti by měli díky své minulosti a černému svědomí trvat na ochraně židovského obyvatelstva, tak proč dávají přednost arabským a celkově islámským příchozím ? Že by se opakovala situace třicátých let minulého století, kdy si arabové rádi nacvičovali germánský pozdrav vůči svým přátelům z říše ?

3 0
možnosti
PB

...... se vopakuju, ale Židi maj porád kam utíkat,- .....ale co MY ?!?

0 0
možnosti

J11a33k79u64b 55Š62o81l61c

18. 2. 2016 21:41

Ta historická přirovnání si každý upravuje, jak se mu hodí. Takovou Válku s mloky si také každý vykládá jinak.

1 0
možnosti
VS

Tomu se říká falešná ekvivalence.

0 0
možnosti