Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pavel_D

22. 3. 2010 10:13
Víte, kdo se na OZE

nejvíc napakoval - z našich kapes? Přece sám ČEZ. Zatím nikdo nespočítal, kolik "zelených" haléřů šlo opravdu majitelům FVE a kolik jich zůstalo za drápkem pana Romana. Nehledě na to, že proběhla zpráva o tom, že největší VFE bude stavět ČEZ. Takže by bylo zajímavé zjistit, kdy byl opravdickým iniciátorem tohoto nápadu. A proč si nikdo u nás (ale ani v Evropě) neuvědomil, že pokud nebude vyřešena efektivní akumulace energie, bude příliš velké množství FVE či VE působit v rozvodné síti binec, neboť na to není uzpůsobena. Navíc současná elektronika OZE prý neumožňuje regulovat dodávaný výkon dle potřeby odběru, jak v jedné diskusi někdo tvrdil.

A tak ČEZ vykázal v loňském roce zatím nejvyšší zisky.

0 0
možnosti
AH

alex hart

22. 3. 2010 11:28
Re: Víte, kdo se na OZE

Podívejte se, nejvetším zločinem v této věci beze sporu je, že nějaký imbecil po vzoru Západní Evropy u nás také honem stanovil povinnost výkupu sluenční energie za nesmyslné ceny. Spíše než o imbecily ale jde o skupinu vychcánků lobujících pro určitou skupinu podnikatelů a poslanci  v našem parlamentu to ať už záměrně nebo z neznalosti problematiky hromadně jak stádo odmávali. Včetně všech důsledků s dopadem na technické nároky na síť, a ekonomických dopadů na stát.

.

Jestli se s tím svezl i ČEZ je zjevně zarážející, ale hlavním zločincem jsou naši poslanci. A kdyby byla vůle takové věci soudit, tak zjevně šlo o organizovaný zločin. A blbost některých takyposlanců nikoho neomlouvá.  Tím samozřejmě neomlouvám ČEZ.

0 0
možnosti
MC

sualk

19. 3. 2010 16:48
Přesně jste to napsal.

Souhlas a karma.R^ Zelená církev si myslí, že ostatní jsou blbci a chtějí si své území zničit.

0 0
možnosti
JT

pepinuvhrnec

19. 3. 2010 22:40
Re: Přesně jste to napsal.

Autorovi karmu - Vám palec nahoruR^

0 0
možnosti
AH

alex hart

19. 3. 2010 16:39
Jak funguje energetika? -1-

Když tak čtu diskusi, tak vidím, že diskutéři ani pořádně neznají fyzikální podstatu problémů připojení slunečních elektráren k elektrorozvodné síti. A tak z toho dělají nesmyslné závěry.

.

Elektrickou energii nelze ve velkém skladovat. Technologie k tomu potřebné nejsou a nikdo je ani nevyvíjí. Takže v dohledné budoucnosti (ani v té vzdálenější) s nimi prostě nemůžeme počítat (pokud ovšem nemáme zelené mozky a předem nepočítáme s něčím, co ještě ani nikdo nezačal vyvíjet). Jak se tedy problém nerovnoměrného odběru energie a regulace výkonu v síti řeší dnes?  Jaká je tedy strategie řízení energetické sítě? 

Odběr v energetické síti během dne silně kolísá počínaje ranní špičkou přes denní poměrně vysoký odběr, přes odpolední a večerní špičku a noční hluboký útlum. A protože elektřina prostě na skladě není, musí se vyrobit prakticky okamžitě v momentu spotřeby. Znamená to, že v okamžiku zapnutí jakéhokoliv spotřebiče, je elektrorozvodná síť povinna potřebnou energii dodat.  

0 0
možnosti
AH

alex hart

19. 3. 2010 16:41
Jak funguje energetika? -2-

Kdo má alespoň nějaké základní znalosti fyziky a techniky, musí tušit, že je to závazek velmi obtížně splnitelný. Co když další a nové zapínané spotřebiče si vynutí v určitém okamžiku zapnout další elektrárenský blok, který právě v tu chvíli stojí? Vždyť ani to nejrychlejší najetí tepelného bloku nejde tak rychle, aby ve zlomku sekundy (jak se šíří elektřina soustavou) byl potřebný výkon k dispozici!!! To prostě nejde. Tak jak to tedy výrobci energie vlastně dělají?  Ve skutečnosti je k dosažení úspěšné regulace energetické sítě nutno několik strategií, které se používají současně, aby nedošlo k výpadkům sítě.  Podívejme se jak to celé funguje:

1) regulace výkonu běžících bloků. Nikdy neběží úplně všechny elektrárenské bloky současně. Některé jsou odstaveny kvůli opravám nebo preventivní údržbě, jiné jsou odstaveny, ale jsou v pohotovosti pro případ najetí (tzv. studená rezerva). To ale nejde tak rychle, takže všechny ostatní bloky musejí běžet, aby byl potřebný výkon k dispozici.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

19. 3. 2010 15:21
Ještě jeden počin Zelených

MS v Liberci. Proč se zapomíná na tento čin ministryně za zelené Dany Kuchtové. Která vysloveně násilím a proti vůli všech zainteresovaných protlačila do vedení K. Neumannovou (a tedy známého podvodníka Jindru). I za těchto 110 miliónů nesou odpovědnost.

0 0
možnosti
H

hofhofik

19. 3. 2010 13:30
Považuji rychlý rozvoj fotovoltaických elektráren za úspěch.

Považuji rychlý rozvoj fotovoltaických elektráren za úspěch. Je také dobře , že se postupně bude snižovat výkupní cena elektřiny, kterou dodají do sítě. Díky podpoře fotvoltaiky je vývoj v této oblasti rychlý a věřím, že za nějaký čas to bude výborný a levný zdroj energie. Nechte tomu vývoji prostor. Nelze do nekonečna žít z atomu a uhlí a postupně si zamořovat prostředí. Honza

0 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2703x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky