Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Vaše schopnost desinterpretovat je fascinující :)

1 1
možnosti
Foto

Martine, díky za Vaše články, jsou poučné.R^

1 0
možnosti
Foto

Pane Kavko děkuji, že mě stavíte do jedné roviny s prezidentem Obamou;-);-D

Ale vaše myšlenkové pochody jsou zcela zvrácené.

Přemýšlíte vůbec nad tím co píšete

 "Uvědomuje si pan prezident, že tehdejší oblasti severní Afriky, Blízkého východu patřily do evropského kulturního prostředí a patřily k nejvyspělejším?"

Blízký východ a sever afriky podle vás patřil doEvropského kulturního dědictví?8-o

Evropa může být hrdá na křížové výpravy?Rv8-o-a ráčil jste zaregistrovat, že nebyly jen vůdči islámu, ale např. vůdči katarům.

Evropané -Římané, makedonci podnikali výpravy do arabských zemí mnohem dříve než muslimové do Evropy-v tehdejším světě to tak prostě bylo-válčilo se a dobývaly nové území-nesouviselo to s vírou.

Jinak podle vaší logiky křes´tané dobyli celou Ameriku, Větší část Asie a Afriky.

0 1
možnosti
Foto

A jinak žiju na Valašsku a prakticky nikoho jsem neslyšel řešit ani islám ani pana Konvičku. pokud jste si historku přímo nevymyslel tak to byla naprostá vyjímka, že by někdo řešil pana konvičku či Islám.

0 0
možnosti

P35e45t36r 42Č84a22j54k48a

7. 2. 2015 20:08

Velmi pěkný článek a tady je karma za něj. :-)R^

9 0
možnosti
Foto

V roce 732 Mohamedáni pokoušeli vproniknout přes Francii do střední Evropy, jejich armáda čítala 80 000ozbrojenců a před Tours se jim do cesty postavila křesťanská armáda pod vedenímKarla Martela v počtu 15 00 pěších ozbrojenců, a přesto se jim podařiloAraby porazit. Pokud by Arabové v této bitvě vyhráli, svět by byl dnesmohamedánský, protože jejich náboženství věří v šíření víry mečem a vpodřizování všech národů víře. Dne7. října 1571 se u ostrůvku Lepanto střetly spojené námořní síly Svaté ligy shlavní flotilou osmanské říše a připravily jí zničující porážku. Byla to bitva,která zachránila křesťanskou Evropu před velkou invazí tureckého islámu,bezprostředně ohrožujícího celé Středomoří.

 Dne 14. 7. 1683 přitáhla armáda 250 000 Turků s 300 děly k Vídni a oblehla ji. Ve městě se bránilo 16 000 rakouskýchvojáků.  Turci obléhali, bombardovaliměsto a kopali zákopy, s kterých pronikali výpady proti opevnění. Obránci podvedením Kašpara Zdeněka hraběte Kaplíře se statečně bránila mnohonásobnépřesile do doby, než jim na pomoc přišla z vojska z Německa, Čech,Polska.  Porážka před Vídní pro Turkytotéž, co porážka u Toursu pro Araby - konec islámského dobývání Evropy azačátek boje o udržení dobytých území. Zatímco však Arabové byli z evropskéhokontinentu vyhnáni úplně, Turci si dodnes jako výsledek svého džihádu v Evropěudrželi alespoň Konstantinopol (Istanbul) s přilehlým okolímR^.

14 0
možnosti
RJ

Ještě bych připomněl velké obležení Malty v r. 1565, kde se cca 600 johanitských rytířů, 800 španělských vojáků a 2500 hrdinných příslušníků maltské "domobrany" ubránilo velké přesile cca 50 000 Osmanů a Arabů. Zabránili tak invazi mohamedánů do Itálie a následnému případnému obklíčení středu Evropy ze západu, jihu a východu.

4 0
možnosti
KJ

Ano, srovnávat 1000 let starou historii a vypočítávat o kolik desítek tisíc to které náboženství vede na počet zářezů, je nesmysl. Ovšem stejně jako si romantizovat křížové výpravy jako obranu; to už bysme mohli kolonizaci rovnou nazvat preventivním zásahem.

1 13
možnosti
MK

Aha. A co byly arabské výboje a okupace? To nebyla kolonizace? Křížové výpravy nebyly obranou?

9 2
možnosti
LN

..myslím že ta babka je nácek, extremista a agresivní islamofob...;-)

14 1
možnosti
MK

Tak to podle měřítek mnohých určitě. Zvláště, když se obyčejný selský rozum vydává za něco nepatřičného. Přitom ten selský rozum je zkušenost x generací.

8 0
možnosti
DK

Myslim si, ze to srovnavani krestanske a islamske historie, je uplne mimo a nechapu, proc to nekteri delaji...Dnes je dnes. Pokud by se dnes Indiani rozhodli, ze vyvrazdi bile obyvatelstvo Ameriky, tak to budeme brat tak, ze je to v poradku, ze proste dospeli do stejne faze vyvoje jako jsme byli my pred staletimi a budeme to resit tak, ze dalsi staleti pockame, az se Indiani zklidni ve svem spravedlivem hnevu? Asi ne, ze? Tak proc porad nekteri omilaji ten nesmysl o "mladsim nabozenstvi"...ok, kdyz je tedy Islam z naseho pohledu ted nekde ve stredoveku, tak patri do stredoveku a tady nema co delat. Existuji ruzne argumenty, jak se zastat Muslimu, ale tenhle je jeden z nejpitomnejsich.

8 0
možnosti
MK

Určování podle dat je nesmysl. Islám vznikl v sedmém století v určité době ve které žili všichni ostatní. Přesto to mnozí používají a když na to člověk přistoupí, tak nedokáží odpovědět, že islámský letopočet odpovídá renesanci Evropy, která navazovala na svoje zlaté období, což byl vznik univerzit, technologický rozvoj apod. Prostě žádný temný středověk.

2 1
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2703x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky