Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

R^R^ Velmi dobrý článek; i když to z textu vyplývá, trochu mně tam chybí náznak konkrétních řešení. Vím, bylo by to dlouhé.

Podle tradičních opozičníků v diskusi níže je patrné, že jste se trefil. Není potřeba ukazovat prstem, sami si rozevírají plášť a ukazují nahotu své pomýlenosti.

0 1
možnosti
ZH

Za pomýlené označil Husák protestující proti okupaci 1968 a teď vy. ;-D

1 1
možnosti
MN

To je skvělý článek. Uhodil jste hned několik hřebíčků na hlavičku.

Já bych na vyjádření toho, co se dnes snaží ovládnout Evropu i USA, použila sousloví jako "diktatura dekadentního kulturního komunismu"...

4 1
možnosti
AR

Politika levice a liberálů přivedla Evropu k vymírání. Bohužel.:-(

0 0
možnosti
ZH

Diskutovat by bylo možno, kdybychom třeba od vás věděli, co a kdy je tradiční rodina. Tváříte se, že je logické, že by ženy v tradiční rodině neměly kopat či fárat v dolech. Jenomže od raného středověku (o době otrokářské nemluvě) ženy a děti kopaly v dolech, protože jejich subtilnost byla výhodou ve stísněných podmínkách. Od vlády křesťanství zřejmě můžeme podle vás v Evropě vidět tradiční rodinu. Podle mnohých zdrojů (např.: http://www.historie.upol.cz/19/prameny/doly.htm) ženy tvrdě pracovaly a ještě byly majetkem mužů bez občanských a volebních práv. Rodily průměrně desetkrát za život a jejich úmrtnost při současné dřině na polích byla čtyřikrát vyšší než u mužů. Mezinárodní úmluva o zákazu práce žen v podzemí byla podepsána až 1935. (https://www.mpsv.cz/files/clanky/1172/045.pdf) Liberalismus dal ženám volební a občanská práva, dokonce i právo znovu fárat do dolů, ale tentokrát dobrovolně. A vy si troufáte o liberalismu říkat, že je totalitní. Jaká katolická pýcha!;-O

3 3
možnosti
MP

Musíme rozeznávat 2 druhy liberalismu, jinak vzniká zmatek, jako zde v textu : 1.Ekonomický - ten se pojí s rakouskou ekonomickou školou a předpokládá co největší volnost trhu. Tento liberalismus je hodnotově konzervativní, pravicový. Nezaměstnaný dostane maximálně žebračenku nebo jen chleba a polévku jednou denně. Každý den se musí hlásit o práci a je povinen vzít jakoukoliv. Dítě nemůže adoptovat nikdo jiný než řádně sezdaný manželský pár ( muž a žena samosebou ).

2. Levicový politický liberalismus - to je to, co pan autor oprávněně kritizuje.

3 1
možnosti
MC

Máte pravdu. Stačí slovo levice a je mi z toho nevolno. KarmaR^

3 0
možnosti
Foto

H86a73n81a 50V89l47k24o62v45á

29. 12. 2017 18:54

R^Ano, ano, amen. Současní levičáci se ohánějí Evropskou myšlenkou tak, že by měli mít rudé stranické knížky. A bohužel jim to v té humanitní "Bakalářské" vzdělanosti prachsprostě nedochází.

6 1
možnosti
Foto

H72a13n95a 94V64l50k37o16v12á

29. 12. 2017 19:05

Ajaj, pane Polický - vždycky jsem vás tipovala na Bc. nejspíš politologie či sociologie - muzikologie jako má náš radní Matěj Hollan už je skutečně HÓCH

1 1
možnosti
JR

J73a33n 83R45á46ž

29. 12. 2017 17:56

Nezbývá, než dát karmu!

5 0
možnosti
BM

Bílý křesťan, heterosexuál platící daně.... to je dnes "průšviih"...

Ale záleží na každém z nás aby to bylo jinak. V tom nám žádný "vůdce" nepomůže...

Jinak přeji krásný a požehnaný rok 2018!!!

15 1
možnosti
JL

Liberalismus, který není svobodný nebo omezuje svobodu, ovšem už není liberalismus. Je potřeba najít nové slovo a popsat jev, určitě už to někdo udělal. Mne jen napadá, že jde o kombinaci několika jevů jako například globalizace, politická "korektnost", zdůrazňování významu menšin, v Evropě vidíme silné ekonomické a politické centristické tendence - protože o peníze jde v první řadě, můžeme si domyslet, že hesla jako homosexualismus, ochrana azylantů či solidarita jsou jen kulisy mající zakrýt politicko-ekonomické zájmy nových mocipánů. Jak těmto novým elitám vadí, když někdo narušuje gravitaci směrem do cetra, je patrno na BREXITU - Brusel opravdu soptí, že silná Británie nechce přispívat do jeho kasičky a nehce si hrát na globalizaci.

8 1
možnosti
AM