Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Velmi zajímavá a čtivá úvaha. V mnohém bych se od vás lišil v hledání příčin, ale pokud jde o důsledky, asi se dost shodneme. Jenom ještě připomenu, že křesťanství je zhruba o 700 let starší náboženství a prostě také normálně vyčpělo. Z krásných chrámů se staly koncertní a výstavní síně, bohu se slouží už jenom pro hrstku věřících. To je prostě také vývoj.:-)

0 0
možnosti
JP

J64a43n 81P42a69l34l32a38s

1. 9. 2015 21:34

Dobrý večer, díky za fundovaný přehled, těch není nikdy dost.

Jenom k tomu odkazu: Zdůraznil bych, že onen muslim vyčítá kancléřce přílišnou toleranci k islámu a konstatuje, že každý obyvatel Německa se musí podřídit německým zákonům.

2 0
možnosti
Foto

Není to tedy právě ona frustrace z neúspěchu, která přivedla muslimskou společnost do současného stavu? Nebyl islám a onen "návrat ke kořenům" spíš pouhým katalyzátorem? Radikalismus je častým "lékem" na situace, když se společnosti nedaří, s tím máme i zde v Evropě bohaté zkušenosti.

1 0
možnosti
MK

Ne, je to nedostatek sebereflexe a hledání viny u druhých.

2 0
možnosti
Foto

R^

Pokud má rodový/kmenový systém, podpořený ,,tvrdým" náboženstvím, monopol nad ropou, není možná změna. A jelikož tento systém veškerá nebezpečípro něj vnímá, je připraven i na jakékoli změny. Některé záměrně i vyvolává, jiné přiživuje a pracuje soustavně dále na své budoucnosti.:-/

1 0
možnosti
RJ

Jsem dlouholetým a věrným dobrovolníkem a podporovatelem Suverénního řádu Maltézských rytířů a pokud dojde opět na meče, jsem připraven....R^

3 0
možnosti
OF

Jo, a když se hraje fotbal , vždycky vyhrají Němci.Tak už to chodí.

Nestrašte už mne ale  tím islámem. Mám z toho špatné spaní.Rv;-D;-D;-D

0 9
možnosti
RJ

Tipuji vás na smažku s ucuchtanýma dredama. Místo fotbalu, běžte raději objímat stromy, uleví se vám. ;-D

3 0
možnosti