Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vždy jsem překvapen, když někdo píše o něčem, čemu vůbec, ale vůbec nerozumí!

1 2
možnosti

Souhlas ... navic Jan Pavel II byl podle me jeste vetsim pritelem muslimu a jako autorita se tak dost mozna pricinil o islamizaci Evropy, jestli primo nestal u spusteni jeji nove vlny myslim nekdy v 80.-90. letech. Soucasny papez Francis ocividne islamizaci take dava pozehnani pojmenovanim muslimu bratry.

1 1
možnosti
OF

Papež je mírumilovný člověk, Kavka je fanatik,.je to takový náš Savonarola. Jak se tak dívám tak nejlepší křesťan jsem tady já.;-D

Evangelík augsburského vyznání, který ztratil poněkud víru v boha,

otec Wojnar by ze mne měl radost. Nicméně i Kavku nezatracuji. Asi i v neděli zajdu do kostela, katolíckého,nemám na výběr , a pomodlím

se za něj.

"Odpus ́tte jim, nevědí co číní ".R^;-D

1 3
možnosti
OF

Otče, odpusť jim, neboť nevědí, co činí!

2 1
možnosti
AG

Kdybych si měla vybrat mezi papežem a Polickým, zvolím druhou možnost. Jinak karma. R^

2 4
možnosti
Foto

Tak to si zaslouží mínus

3 0
možnosti
MO

Rozumím Vám, Martine. Jsem protestant, ale cítím sounáležitost spíše s dobrými katolíky jako byli obránci Vídně či Karel Martel. :-) Lidé ohýbající základy křes ́tanské věrouky nemám v oblibě, ať jsou kdokoliv.

5 1
možnosti
MP

Já, pane Martine, opravdu nevím, jak se postavit k Vašemu tvrzení či dojmu, že papež není hlavou církve. Mám trochu obavu, že média se ho jaksi zmocnila a "přivlastnila" si ho, že zvýrazňují jeho některé výroky a postoje, zatímco o jiných mlčí. Dostala jsem k Vánocům jeho spis nebo encykliku a ještě jsem to ani nečetla (jsem trochu líná). Přiznám se, že taky dvakrát nestojím o papeže, jakožto mediální hvězdu. Já chci tu SKÁLU, která pevně stojí a skoro se nemění v tom podstatném.

Budu muset častěji zavítat na stránky La Santa Sede a občas něco přelouskat, sem tam přečíst nějaké to autorizované interview. Ty cezené vývary z médií akorát způsobují zmatek.

Na obranu papeže ale musím říci: On to nemá jednoduché. U nás se věci ještě dají říct na plno a bez nějakých servítků. Jsme tak zvyklí. Ale na Západě by se z toho potento při té jejich korektnosti, tam prý už jsou dál (...podle mne akorát do pekel:-/).

0 0
možnosti
MK

Víte Maruško, církev měla v svém období dobré, špatné a neutrální papeže. Takové osmé až desáté století je největší hanbou co se týče papežů, nemluvě o některých renesančních. Nejen nepotismus, sexuální orgie, ale také chorobná touha po moci. Přes to všechno se žádný z těchto papežů nikdy neodchýlil od nauky církve ve svých prohlášeních. Papež František je první v tomto.

A zda je papežem? Ano je, formálním, ale skutečným papežem je pořád Benedikt XVI. Ona to ví i kurie a proto se snaží, aby Benedikt co nejméně hovořil. Ostatně kanonické právo nezná abdikaci papeže a z hlediska církevního práva je právoplatným papežem Benedikt, který byl donucen odstoupit. Neodstoupil ze své vlastní vůle. Proto je volba papeže Františka neplatná. Ostatně asi víte co se stalo v den abdikace Benedikta XVI? Dost výmluvné.

http://www.lumendelumine.cz/index.php?page=salo-se-pred-tremi-roky

2 1
možnosti
Foto

Zdravim Martine,překvapuje mne,jako nekřestana,jak si zdejší znalci ideálů a myšlenek křestanství představují,že křestan by měl být fackovací panák..Za "střelbu" do vlastních řad palec hore a karma,dobrý večer W

2 2
možnosti
MK

Nejsem jediný. Tato slova zní i od významných a vlivných lidí jako je kardinál Burke

2 2
možnosti
Foto

No, jo když papež František navazuje dobré vztahy s pravoslavnou církví v Rusku a tím se u Vás velmi provinil.

Vám by vyhovoval papež typu Jana Pavla II., který svojí nenávistí k pravoslavným byl vlastně takový "katolický Chomejní".

0 13
možnosti
JC

Hluboce se mýlíte.

Byl to právě sv. Jan Pavel II., kdo akceleroval změnu katolického vztahu k orthodoxním bratrům.

3 0
možnosti
Foto

Martine, ač nerozumím mnohým vyjádřením římského biskupa, myslím, že občas střílíte mimo:

..

1) „Že papež František má zvláštní vztah všemu co odporuje křesťanské nauce je znám“ — Opravdu ke VŠEMU? Vyvarujte se, prosím, absolutních soudů typu „ty nikdy...“ nebo „ty vždycky...“.

2) „Jestliže se muslimové modlí k Bohu křesťanů, tak ke komu se potom modlí křesťané?“ — Není „Bůh křesťanů“, je Bůh. Můžeme se lišit v poznání, v pochopení etc., ale pokud člověk věří v jednoho Boha Stvořitele, pak není „Bůh křesťanů“. Připomíná mi to jeden citát, který mám spojený s Čapkovými apokryfy (ale je docela možné, že je to myšlenka někoho jiného, už je to moc dávno): Je Bůh katolík?

..

Za ten trpký vtip na konci karma jak vrata!

0 2
možnosti
MK

Bůh rozhodně není katolík. Protože: Christianus mihi nomen, cathólicus vero cognómen, jak říkal svatý František Saleský. Mé jméno je křesťan, příjmení katolík.

Jinak nejste sám, kdo jeho vyjádřením (mnohým) nerozumí. Proto má kolem sebe lidi na "Uvádění věcí na pravou míru"

1 0
možnosti
Foto

Já bych řekl, že je nejvyšší čas přestat dělit lidi na křesťany a muslimy a budhisty a judaisty ale začít chápat, že všichni lidé jsou stejní. To co je rozděluje, je právě náboženství a to je dost varovné, protože každý zastánce toho či onoho náboženství bude tvrdit, že právě to jeho je to jediné správné. A přitom, pokud tedy nemají pravdu starořecké báje nebo vikingské báje, pak je jen jeden jediný Bůh, kterému různé národy a kultury daly různá jména a přisoudily mu různě perverzní choutky. A přitom by stačilo pokusit se stanovit si odpověď na prosté dotazy: Je Bůh? Pokud si odpovím že ano, tak si současně odpovědět na otázku, proč u všech čertů mám poslouchat co si ten Bůh přeje od nějakého jeho zástupce, který ho stejně jako já nikdy neviděl? A hlavně si svou víru nechat sám pro sebe a v sobě a nebušit jí do palic jiných lidí a národů.

4 0
možnosti
MD

Tedy hlavne nepouzivat Boha v realizaci svych individualnich pozemskych zameru.

2 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky