Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Tonda Brno

31. 3. 2010 11:13
Rozumná opatření

I když ne se vším plně souhlasím, ale je to správná cesta a mají můj hlas už za tu odvahu, že s takovým programem předstoupí před voliče.

Někteří tu argumentují, že je potřeba zefektivnit výběr daní a boj proti korupci. To by snad mělo být samozřejmostí a v předvolebním programu to asi opravdu nemá být. Za výběry daní odpovídají přeci FÚ a to jsou úředníci st. správy, takové prkotiny by snad vláda neměla řešit. No a ten oblíbený boj s korupcí, o tom zatím všichni jen mluví, ale nevšiml jsem si, že by nějaká vláda někdy viditelně bojovala s korupcí, spíše mi připadá, že je to přesně naopak (Gripeny, Pandury atd.)

0 0
možnosti
PH

petrph

31. 3. 2010 10:17
to je právě otázka

Neboli, když snížíme či odřízneme sociální dávky,  porodné a podobně, kolik procent státního rozpočtu se tím ušetří, má to TOP09 spočítáno?

když se nebudou proplácet první 3 dny nemocenské, kolik na tom ušetří stát, když celých prvních 14 dnů  proplácí zaměstnavatel??

Když se bude platit u doktora, ušetří na tom stát nebo soukromé zdravotní pojištovny?  Když se zavede školné, bude příjemcem škola (a projeví se to na kvalitě výuky) a nebo stát? Má pravicová vláda "škrtit" vxplácení důchodů a nebo zavést důchodovou reformu???

A hospodářský rozvoj se dělá tak, že se omezí výdaje, a nebo tím že se stanoví optimální podmínky a rozumně se investuje? Neboli, jaká je vlastně pravicová politika TOP09??

0 0
možnosti
LV

borek

31. 3. 2010 17:10
Re: to je právě otázka

:-)

Jste první, kdo mne dnes dosyta rozesmál.

Děkuji mnohokrát.

A sice ta věta, "kolik stát ušetří na 3 dnech nemocenské, když to stejně platí zaměstnavatel"......

Ještě jednou mnohokrát děkuji. Smál jsem se i u ostatních částí, ale tato mé bránici dala zabrat.

0 0
možnosti

vodní želva

31. 3. 2010 10:17
Zvýšená spoluúčast pacienta.

To je bod, který mě popudil ze všech nejvíce. TOP 09 tvrdí (a nemám důvod jim nevěřit), že 20% z peněz, které stát lije do zdravotnictví se někde v systému ztrácí. Místo toho, aby hledali, kde a jakým způsobem se ty peníze ztrácí, tak jdou naprosto jednoduchou cestou. Navrhují zvýšit spoluúčast pacienta o zhruba 100%. Já tedy znám poučku - proč to dělat složitě, když to jde jednoduše. Ale zrovna v tomto případě bych se tím úplně neřídil. 

0 0
možnosti
TR

Tyranosaurus Rex

31. 3. 2010 9:43
jednička za odvahu

Hoši překvapili a zaslouží si jedničku za odvahu, ikdyž se vším nelze souhlasit. Ale proti mazání virtuálního medu kolem huby od jiných stran je to velmi příjemná změna pohledu na to, co říct voličům.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

31. 3. 2010 9:35
????

"TOP 09 řekla to, co vědí všichni,..." Já třeba vím, že představy TOP 09 jsou cestou do pekel, ale netroufl bych si tvrdit, že to vědí všichni a ani nepředpokládám, že toto ta slavná TOP řekla..

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

31. 3. 2010 10:26
Re: ????

mate na mysli nejake to "socialnedemokraticke peklo", kde se prace vyplaci vice nez socialni davky a kde se kazdy musi nejdriv starat sam o sebe a pak az o to, jestli soused nahodou nema vic ?

0 0
možnosti
RK

Kristoff

31. 3. 2010 9:34
Než Topinku raději ODS

Nejsem pravicový volič, ale díky tomu co již jednou předvedl pan Kalousek co by ministr financí, můj hlas nedostane.

0 0
možnosti

lost

31. 3. 2010 9:29
problém je, že to tlumočil kalousek

to musí být neztravitelné

0 0
možnosti
PP

pefben

31. 3. 2010 9:34
Re: problém je, že to tlumočil kalousek

Nestravitelné. Se "s". A proč?

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

31. 3. 2010 9:28
No já nevím jestli jde o skutečně

pravicovou politiku. Ale jenom šetřením ani doma nic nenaděláte, pokud se Vám příjmy budou jen snižovat. Kdyby byla politika až tak jednoduchá, jakou prezentuje právě Kalousek, jistota chudoby by Vás neminula a politiku by mohl dělat každý.

0 0
možnosti
DH

chenile

31. 3. 2010 9:22
Kazda politicka strana a pravicova predevsim

by mela mit jako prioritu, efektivni vybirani dani... protoze tam je ta nejvetsi dira...

a az kdyz se zjisti ze dane nestaci, ma skrtat ve vydajich..  a ne ze tady poctivej podnikatel a chudak zamestnanec bude spolufinancovat podvodniky a vycuranky...

0 0
možnosti