Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

Dark5

21. 5. 2010 11:06
Odpovednost

S clankem lze celkem souhlasit, ale rozhodne nelze rici, ze je kazdy odpovedny za tento stav. Nemame tu 100% cistou a perfektne fungujici demokracii, kde by navic politici plnili sve sliby.

Pokud svuj hlas dam lidem, kteri by tento stat vedli dobre, ale 95% naroda da svuj hlas populistum, nemuze byt vina za rozhazovani a korupci na me strane. Zasadni nevyhoda teto demokracie totiz je, ze hlas ma nejen uvedomnely volic, ale i kazdy blbec (tech je u nas bohuzel vetsina).

A samozrejme, ze spousta lidi voli podle sveho okamziteho prospechu a ne podle toho, aby stat a spolecnost dokazali dlouhodobe fungovat. Proto hlavne vitezi populisti a dokud si budeme moci pujcovat, tak to lepsi nebude. Az prijde tvrdy pad, mozna se to cele trochu procisti.

0 0
možnosti
MN

mirni

19. 5. 2010 21:14
pro mne je ta slozenka jednoznacne vypovidajici:

nevol lidi typu Kalousek ... on se i nakrasne prizna ze se na dluhu take podilel ..ale on chudak nemohl jinak, stejne tak nemohl ani to kdyz lidovci pred minulymi volbami v r 2006 navysili materskou ... on tehdy nejspis marodil nebo byl v zahranici ... nemuze proste za nic ... za vsechno muze Paroubek to je prece v tomto state uplne jasne! Ale ostatni ne --- takze muj vzkaz je takovy  vezmete si pani poslanci a pani senatori tyto slozenky a vyplnte je i s cislem uctu statni kasy a uhradte - vy jste dostali do rukou nasi kasu  -- lidi vam dali duveru protoze vam za tech dvacet roku verili ze s jejich prostredky budete dobre hospodarit - ale vy jste se ukazali jako spatni hospodari ... a abych nezapomnel jednu slozenku muzete poslat i na Hrad!

0 0
možnosti
L

Luborka

21. 5. 2010 11:58
Re: pro mne je ta slozenka jednoznacne vypovidajici:

Pořád mi uniká smysl poznámek typu - navýšení mateřské je zcela největší problém schodku státního rozpočtu.To aby se budoucí matky styděly za to, že přivedou státu na svět nové daňové polatníky? Každá žena, která odvádí daně vytváří fond pro období 28 týdnů, kdy dostává mateřskou.To, že pak stát přispívá nějakou korunou rodiči,který musí o to dítě pečovat možná lze považovat za sociální příspěvek,ale spíše bych to považovala za investici, vždyť přece vychovává někoho,kdo bude státu zase platit nemalé daně. Opravdu je to tak složité pochopit, že populace stárne a problém není ve vyplácení mateřské ale v tom,že nemá kdo plnit a jsou tady vykrádači státní kasy?Proč se z matek dělají příživníčky,když pracují mají o cca 30% nižší platy na stejných postech jako muži.Kdyby to bylo stejné odváděly by více na daních a možná by si mohly samotné na toto období našetřit a nemusel by stát nic platit.

Navrhuji stávku, ŽENY, PŘESTAŇME RODIT MINIMÁLNĚ JEDNO VOLEBNÉ OBDOBÍ!!! Stát tím určitě ušetří !!!

0 0
možnosti
D

dar.p

14. 5. 2010 18:42
Děkuji za každý dobrý blog..

posílám karmu.

0 0
možnosti
AH

nyny.

13. 5. 2010 16:03
hmm

kalousek měl poslat složenku všem politikům a poslancům včetně zcela zbytečného senátu, protože to byli oni, kdo zadlužili stát. Občan volil, ale pokud vím, nikdy nikdo z kandidátů nehlásal, že je neodborník a že nebude pracovat v zájmu lidu či státu. Naopak, takže bych jim napálila ještě jednou tolik jako pokutu za to, jak špatně pracovali a jak obelhali voliče. A navíc ani občanstvo neposlouchali, bez ohledu na to, co by si kdo přál, dělali zákonné zmetky a zvěrstva. Tak milý autore se o voliče neotírejte. Kalousek by za ten dopis se složenkou měl dostat pár facek, když ho tedy hanba nefackuje sama o sobě. Jste mne tedy rozčílil...

0 0
možnosti
R

RedSnow

19. 5. 2010 9:18
Re: hmm

Koho většina zvolila toho zvolila, pokud se vám to nelíbí, sedněte na nejbližší letadlo do Kanady. Jendou tady žijeme a to jak tu tak žijeme nás všechny něco stálo, stálo nás to tolik, že tu máme sekeru přes 120tisíc na hlavu.

Nechci tu reozbírat rozpočty a jejich dopady. To u nás dělá už po dlouhá léta odborník Janota bez ohledu na to kdo je u kormidla.

Fakt na který Kalousek poukázal je ten, že tu ta sekera je, že ji máme všichni a že by bylo milé s tím něco začít dělat. Kdo není ochoten/schopen to zaplatit, ať si zablí svých pár švestek a táhne protže je to v mých očích zrádce a parazit a právě takoví stojí stát nejvíce.

Nenechte se šálit, nejsme žádný zbohatlík,ale mám zodpovědnost... za sebe a halvně za budoucnost rodiny kteoru chci založit.

0 0
možnosti
PH

petrph

13. 5. 2010 14:06
ve skutečnosti

Ovšem Kalousek neúčtuje, ale vyhrožuje. Neboli, kdyby prostě vystavil tuto složenku všem lidem, bylo by to tvrdé, ale pravdivé. Vy, občané jste svou chybnou volbou způsobili že onen dluh vznikl tož ho zaplaťe.

Avšak nastojte, Vy vlastně tu složenku plati nemusíte, dole je napsán NEBO - stačí přece dát hlas panu Kalouskovi a jeho věrným a vše bude v pořádku. Společnými silami - občané na pracovištích, a pan Kalousek s panem knížetem v paralamentu se podaří dluh minimalizovat. No nekupte to...

0 0
možnosti
MN

mirni

19. 5. 2010 21:20
Re: ve skutečnosti

takova je predstava pana Kalouska ... ale to ze obcane volili spatne ... inu jak uz meli volit - napred to zkouseli s Klausem ... privatizace a jeho vladnuti skoncilo ekonomickymi uspornymi balicky ... pote zkusili Zemana  ten zaplatil... tedy prostrednictvim vsech a pujcenim si - zadluzene banky, krachujici kampelicky atd.  zasadil se o pobidky zahranicnim fimam a rozbehnuti ekonomiky ... zdalo by se ze to bylo dobra volba - ale asi ne ... kdyz vydelaame tak si lecos muzeme dovolit a tak se i zlepsila uroven lidi ... lidem se to libilo, avsak ouha  dnes je to argument proti socanum  zatracenym kteri nesetrili ... kdyby setrili nemusel byt dluh tak velky  a tak se opet volba obratila k panu Topolankovi .. vysledek neni tak stary aby jste jej neznali dlluh se zvysil jeste ve vetsi mire nezli pred tim za socanu a navic se jeste oskubali duchodci a nemocni ... tak a ted babo rad --- koho?   Johna -  toho ktery rika ze nelze a celych sedm let jezdil povidat pohadky sve nemanzelske dcerce

0 0
možnosti
N

nottingham

13. 5. 2010 13:42
Pozitivni????

Pozitivni, ze jsme volili politiky? Nemeli by tedy poslouchat hlas lidu? Proc tedy existuje Senat, ktery drtiva vetsina naroda povazuje za zbytecny? Proc nebylo referendum o Lisabonske smlouve...? Politici volice vabi jen, kdyz jsou volby, nebo kdyz se snazi shodit na ne svoji vinu, jinak chteji, abychom drzeli pusu a krok.

0 0
možnosti
PK

pavel kula

13. 5. 2010 11:01
Máte pravdu,

ale je to jako s tím pověstným hrachem. Co můžete chtít od lidí, kteří si při dvanáctitisícovém platu naberou půjčky se splátkou 15 tisíc měsíčně a kteří tvoří velkou část Paroubkových voličů. Těm jsou fuk jejich dluhy, natož ty státní.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

13. 5. 2010 9:25
Pan Paroubek jen řekl, že dluhy, které nadělal p.Kalousek

, se neplatí, a to je fakt. Co Vám na tom vlastně vadí ?

Proč se obouváte do p.Paroubka, který jen konstatoval daný fakt ? Raději si všímejte odpovědnosti p.Kalouska, který ty dluhy nadělal.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

13. 5. 2010 11:45
Paroubek - doslova - řekl

Stát přece žádné dluhy neplatí.

Řekl to na konci jedné předvolební televizní debaty jako jediný argument, proč si z dluhů nic nedělá.

Ale i kdyby mluvil o části dluhu, "způsobeného" konkrétním jednotlivcem - promluvil jako ekonomický hňup (nebo jako politický lhář).

0 0
možnosti

vodní želva

13. 5. 2010 8:51
Je to nevhodné a autor ztratil paměť

Je obvyklé, že politické strany před volbami skládají účty za svou předchozí činnost. Tady TOP 09 ty účty, na kterých má nemalý podíl posílá občanům. Jo a k tomu tvrzení, že socani s komunisty válcovali své koaliční partnery - to považuji za špek pro méně inteligentní lidi, kteří ztratili paměť. To, co autor tvrdí platilo pouze jeden rok za vlády Jiřího Paroubka (takže s jedním rokem souhlasím - 2005-2006). Jinak za koaličních i opozičních vlád ČSSD se tato strana o hlasy KSČM neopíprala. Naopak komunisté v době od roku 2002 do roku 2005  hlasovali velmi často s ODS.

0 0
možnosti

ellukas

13. 5. 2010 8:53
Re: Je to nevhodné a autor ztratil paměť

Navíc ti ministři za KDU-ČSL, pokud se cítili být válcováni, mohli abdikovat.

0 0
možnosti
L

Luborka

13. 5. 2010 8:47
Pane Kavko,

tvrdíte, že každý, kdo volil zástupce do parlamentu věděl, že ti, kteří tam nastoupí budou podvádět, lhát, krást a znevažovat důvěru, kterou do nich obyčejní lidé vložili? Agitační předvolební akce jsou tedy jenom způsob jak koupit hlasy naivních voličů, kterým pak vše jednoduše spočítají a pošlou složenku, aby si uvědomili svou naivitu? Koho jste volil pane Kavko, že se cítíte tak pevný a neošizen? Pan Kalousek na lidi z bilbordů po celé republice chrlí slova o odpovědnosti. Kde zůstala ta jeho? Komu rozposlal tyhle složenky? Byl mezi nimi také?

Včera jsem měla možnost pohybovat se v jeho blízkosti, řeknu Vám, to čím mne zaujal byla  spíše  arogantnost. A ten šek je jenom nepatrný zlomek, kterým ji projevuje. Docela se mi líbí představa, že se lidé probudí a pochopí, že takové šeky jim budou posílat jenom ti, kteří svými voliči pohrdají.

0 0
možnosti

ellukas

13. 5. 2010 8:51
Re: Pane Kavko,

Je tu horší problém, pan Kalousek se jeví být třtinou ve větru, nikoliv mužem zásad.  Když se ho ptali, jak to že se nechal vyobrazit na tom billboardu KDU-ČSL maminkám, tak řekl, víte, oni mě přemluvili.  

0 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2703x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky