Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

A ještě Polický, když už se oháníš Františkem:

František v něm opětovně hovoří o „krutém, nelidském a nevysvětlitelném pronásledování křesťanů v mnoha částech světa, které je důsledkem fanatismu a nesnášenlivosti a často se odehrává před mlčenlivým zrakem okolí“. Tito křesťané, „ponižovaní a diskriminovaní kvůli své věrnosti evangeliu, jsou mučedníky dneška“, zdůrazňuje papež a vyzývá k solidaritě s těmito oběťmi. „Církev nezapomíná a neopouští své děti, vyhoštěné kvůli jejich víře. Víme, že k nebi denně stoupá modlitba za tyto bratry, ke které se pojí uznání za svědectví, jež nám poskytují“.

Papež vyjadřuje hlubokou vděčnost „společenstvím, která se ujala těchto bratrů a neodvrátila od nich zrak, čímž dosvědčila Kristovo vzkříšení ve sdílené bolesti a solidární pomoci“

http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=22216

0 1
možnosti
Foto

To, že Papež František nabádá k pomci křes´tanům neznamená, že nenabádá k pomoci i všem ostatním uprchlíkům.

0 0
možnosti
MK

Polický, řeknu ti to jinak. Je irelevantní, že v Česku je deset procent křesťanů s ohledem na skutečnost, že většina lidí vyznává hodnoty, které jsou pro islám haram. A proč preferovat křesťany? Protože ti nezřídka z těch zemí odchází ne kvůli válce, ne za sociálními dávkami a za lepším, ale právě kvůli islámu a muslimům. Ano, kvůli těm muslimům, kterých se zastáváš. A druhá věc, ten Ježíš skutečně nepomáhal v zemi Samaritánů, on vyprávěl příběh o Samaritánovi.A co se týče papeže, tak ano, je hlavou církve, ale to neznamená, že katolíci slepě kývají na vše co papež řekne. Ono se to má tak, že pro mě jsou závazná papežova vyjádření ohledně nauky církve a víry. a pokud jsi si všiml, tak to co říkám o přijímání křesťanských uprchlíků říká i Dominik kardinál Duka, arcibiskup Graubner , který řekl:

1 1
možnosti
MK

Je třeba rozlišovat uprchlíky, kteří byli vyhnáni z domova a jde jim o život, pak ty, kteří jdou za lepším blahobytem, případně ty, kteří jsou politickými vyslanci s úkolem rozšířit řady a pak i politický vliv muslimů v Evropě. Těm prvním je třeba pomoci ve všech demokratických zemích, Česko nevyjímaje. Ti druzí, i kdyby byli přiděleni do méně bohatých zemí EU, se postupně přesunou do zemí s nejvyšší životní úrovní a nejštědřejším systémem sociální podpory. Ti třetí by měli být odmítáni všude, protože jsou nebezpeční pro demokracii. Ti mají ovšem zájem přednostně o ty země, kde je jich už víc a mají naději na politický vliv. Vážně se ptám, jestli nejsou vysíláni od stratégů velké politiky jako váleční pěšáci, jako trójský kůň.

1 1
možnosti
LN

..nekrmte trola....jako křesťan určitě jeho smrt hladem přežijete...křesťani toho vydržejí dost....

0 0
možnosti
Foto

Kavko jako obvykle blog plný lží a nenávisti.

Hned na úvod:

"Zvláště aktivní je v tom blogger Polický, který si zřejmě vzal do hlavy, že každý kdo s ním nesouhlasí je: xenofob, nácek, nenávidí imigranty apod."

Bohapustá lež-spousta lidí se mnou nesouhlasí a nic takového si o nich nemyslím. Jde o to jak se kdo projevuje, O vás si to nemyslím, u vás je to jistota. Mimochodem když mi podsouváte svůj způsob uvažování tak se napřed zamyslete kdo koho pod každým blogem uráží, komolí jméno. Vy o mě rozhlašujete jednou, že jsem nezaměstnaný, jindy dehonestujete mou práci...

Na jednu stranu tady píšete o přijímání křesťanů, přesto opakovaně odmítáte uprchlíky všechny. Pořád píšete o Syrských křes´taneh, ale zcela zapomínáte na ty Africké např. z Eritreje, ale i dalších zemí. Muslimské země pomáhají muslimům a je u nich mnohem více uprchlíků než v Evropě, přestože i ty relativně bohaté jsou v porovnání s EU jen chudí příbuzní-ty vaše bohaté Arabské země mají sice vysoké bohatství na hlavu, ale v absolutních číslech moc bohatství v porovnání s Evropou nemají. Do Evropy proudí jen velmi malé množství lidí, většina zůstává v okolních zemích.

V ČR je něco mezi 10-20% křesťanů-proč by měla většina rozlišovat podle víry uprchlíků?

Když už vzpomínáte Ježíše-ten pomohl ve  své zemi-ne u Samaritánů takže i tento příměr je čirá demagogie.

Vy se oháníte křesťanstvím, přestože u vás chybí nejen pokora, soucit, láska k bližnímu, ale především pochopení učení Kristova. Hlásíte se ke katolické církvi a přesto jste v rozporu s papežem, který je podle katolíků zástupcem božím na zemi. Oháníte se svým teologickým vzděláním, ale jste v rozporu s církevními autoritami.

A citát na závěr:

"Amen, pravím vám, cokoliv jste učinili jednomu z těchto mých nepatrných bratří, mně jste učinili."

0 5
možnosti
MO

Já to říkal že jste marnej....;-D

2 1
možnosti
PS

S polickým salámem nemá cenu diskutovat. Salám zůstane jenom salámem. A k článku,současná migrace není o pomoci. Je to vlna invaze. Proč chtějí za každou cenu do Británie, když ve Francii jsou obdobné podmínky? Protože Evropa je už obsazená celkem velkým počtem muslimů a stará dobrá Anglie sice taky, ale jako ostrovní říše by mohla v případě chaosu významně zasáhnout. Takže je třeba ji infiltrovat. Tisíce mladých muslimů, kteří už teď neskrývají svoji bojovnost , zaplavují státy EU. Další neustále přicházejí, čeká se jen na větší počty a islámský stát přelije krveprolití do Evropy, aby konečně mohl zabíjet bezvěrce, jak pořád slibuje.

3 2
možnosti
ZV

Myslím si, že jedna vec je individuálna zodpovednosť kresťana za pomoc blížnemu, lebo z Kristových absolútnych pravidiel hry sa ubrať nedá. Druhá vec je to, že nežijeme v kresťanskom štáte a ani väčšinové obyvateľstvo kresťanmi nie je. Chcieť, aby sa kresťanské pravidlá hry aplikovali na postoj celoštátny voči, napr. imigrantom mi logické nepripadá, ani sa to nedá a nekresťania by o to ani nestáli.

0 0
možnosti
MO

Máte pravdu, pane Kavko. Ale Polický to nepochopí, ten je marnej....

1 1
možnosti
JD

Ty brdo, tady to proridlo. Koukam ze nahlasovaci zase radi. :-)

0 0
možnosti
Foto

Přes všechno co říkáte, mám za to, že patříte do skupiny lidí, která souhlasí s tím, aby jedni byli okradení, aby to jiní mohli dostat.

1 1
možnosti