Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Pane Kavka, muzete me prosim napsat, ktery Papez exkomunikoval IRA?

0 0
možnosti
ZM

Biskupovi Jednoty bratrské i ostatním protestantům byli machometáni vítaným spojencem proti katolíkům a Habsburkům v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. V dubnu 1620 na pozvání Fridricha Falckého, dorazilo do Prahy turecké poselstvo s nabídkou finanční i vojenské podpory.  společně si připíjeli na budoucí přátelství a na Ferdinandovo zatracení; jejich předák se zájmem shlédnul scénu defenestrace. Fridrichův kalvínský dvorní kazatel Scultetus se v kázání pokusil dokázat základní jednotu protestantského křesťanství a islámu. Zhruba o tři měsíce dřív se tentýž duchovní ujal méně ambiciózního úkolu ospravedlnit z Písma spojenectví s nevěřícím na poradách, které se rovněž konaly v Praze a skončily rozhodnutím vyslat k sultánovi větší poselstvo, reprezentující sedm v povstání spojených států – Čechy, Moravu, Slezsko, Horní a Dolní Lužici a Horní a Dolní Rakousy. Poselstvo, obtížené obvyklými cennými dary, se na cestu do Konstantinopole vydalo až v srpnu; cestou se k němu připojili poslové Gábora Bethlena.  Bylo oprávněno nenabídnout oplátkou za osmanskou podporu proti Ferdinandově tyranii nic menšího než to, že se uvedené země stanou poplatnými vazaly Porty ;-D Naštěstí ještě před jejich příjezdem  8. listopadu 1620 došlo k bitvě na Bílé hoře , ve které Fridrich a jeho stoupenci utrpěli totální porážku. Sultánovy přísliby pomoci už prohrané věci nemohly posloužit a její ztroskotání ji v očích Turků učinilo zcela nehodnou podpory.

4 0
možnosti
Foto

Výborně,snad si to přečetla i frau Maruškin,karma

4 0
možnosti
ML

Frau Maruškin je kresťanka, židovka, moslimka...ju nenachytáš!

2 0
možnosti
ZH

Já jsem primitiv, mě je jedno do jakýho kostela terorista chodí. Jsou to paka vygumovaný všichni. Na co se odvolávají je mi taky fuk. Pozabíjet všechny.:-/

0 0
možnosti
MS

Tak, tak. Já bych všechny ty internety a počítače zakázala. Věra Pohlová, 72 let, důchodkyně

0 0
možnosti
Foto

R^ a jen drobná poznámka k Novinkám. Dle mého jde o výborný model vybíjení frustrací, kdy někteří jedinci, co tam píší, mají po finálním "enter" orgasmus, jak to všem zase vytmavili. 

Pokud to snižuje jejich napětí, nic proti  tomu nemám, jde o vhodnou autoterapii. 

Nicméně, nemá smysl to číst....

9 0
možnosti
JH

mno, zkuste si neco pocist o angazovanosti Komenskeho v protihabsburskem boji a s kym jednal......nic neni cernobile

2 0
možnosti
RH

Přesně tak, ale podobný argument jsem bohužel slyšel i na akademické půdě..:-/

1 0
možnosti
Foto

Nic jiného, než R^.

2 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky