Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Multikultarismus neselhal, protože selhat nemohl, jde o soutěž různých kultur, v jejímž procesu dochází navzájem k jejich obohacování, což se i stalo (kebab).

0 2
možnosti
HP

Jak se můžeme dočíst i na Wikipedii, v roce 2011 se od multikulturalismu distancovali tři největší evropští lídři: ně­mecká kancléřka Merkelová, britský premiér Cameron i francouzský prezident Sarkozy. Ti shodně konstatovali, že multikulturalismus v Evropě selhal.

4 0
možnosti
PM

P74a63v72e97l 39M30a77c54h

15. 8. 2015 0:24

Velice dobre napsane. Gratuluji.

4 0
možnosti
PK

P67e24t74r 85K50ř52í34ž

14. 8. 2015 22:49

Autorovi jsem dnes již jednou pogratuloval. Problém vystihl velmi dobře. Protože mám za to, že multi - kulturalismus je problematický zejména v souvislosti s blízkovýchodními a africkými imigranty, většinou muslimskými, uvedl jsem odkaz na desítky fotografií davu imigrantů, kteří se v Makedonii cpou do vlaku, a to dveřmi, okny, hlavou dolů... Velmi výmluvné. Protože však automat idnes maže příspěvky obsahující odkazy jinam, je nutno fotky dohledat zadáním slov: "blesk makedonie fotografie vlak" do Google. Jde o článek ze dne 14.8. 2015.

2 0
možnosti
Foto

Angela Merkelová, když se nechalaslyšet, že multikulturalismus „absolutně selhal“ Zápaďané,  i tedyČeši   mají společnou judeokřesťanskou kulturu. Kultury západu jsoukulturami větvemi téhož stromu. Pokud cestuji po Evropě a třeba i do Izraelestále cestuji doma. Kultura Arabů  není si rovna s kulturou Evropy,protože vychází z jiných kořenů než kultura Evropy. Je to kultura, která se potisíce let snaží vyvrátit kulturu Evropy. Multikulturní společnost podrylatento zákon zdravého rozumu a slušnosti. Multikulturní společnost nabádácizince, přicházející do našich měst a obcí: „Klidně se chovejte v rozporu snašimi pravidly a hodnotami. Vždyť vaše pravidla a hodnoty jsou stejně dobré, amožná dokonce lepší, než ty naše“. Will Durant, známý americký historik 20.století, kdesi napsal: „Velkou civilizaci nelze zničit zvenčí, pokud se předtímsama nezničila zevnitř“. Což je přesně to, co se stalo, v Římě, před šestnáctistaletími.

5 0
možnosti
VV

sakra pane Kavko,

koukam na zpravy CT a vidim Daniellu Pisarovicovou. Jestli si ji nektery z mistnich vlastencu splete s arbkou, budou mit asi oba problemy.

0 0
možnosti
PK

Nejsem stoupencem fanatického multikulti ale vždy musíte za pohyby lidí - myslím po zeměkouli - vidět byznys a velký prachy - bez ohledu na ideologii.

A ještě když to  strýček Sam často problematicky podporou  tzv.  opozic rozrýpe (Sýrie), je to ještě horší.

0 2
možnosti
Foto

je to hodně zjednodušené a já problém zjednoduším ještě víc. Některé národy mají na přizpůsobení buňky a jiný ne. Jedni chtějí splynout a druzí ne. Turci i když v Německu pracují a německy mluví, žijí povětšinou odděleně v ghettech. Na golfu potkávám od pohledu Inda, který se však narodil v Čechách a poznal jsem na něm, že poznámky, byť dobře myšlené, k jeho původu mu nebyly příjemné. Přesto jiní, kdysi taky žijící v Indii, se nepřizpůsobili tehdy ani tam, a po exodu ani tady za osm set let. Bude to přístupem k životu, naturelem a pravděpodobně i vlivem prostředí, ve kterém žijí. Jak je přijme a co od nich čeká. Podle mne platí, že člověk se podvědomě chová tak, jak se čeká, že se zachová.

1 1
možnosti
ZV

Z49u25z29a17n64a 62V11a13s19s

14. 8. 2015 18:30

Za jednu z príčin častého užívania soc. systému menovanými skupinami ľudí považujem mimo iného aj islam. Všetko patrí Allahovi, takže môžem brať cudzie a vlastné vytvoriť  nemusím. Zabil som? Nie, to zabil Allah. Zabrať cudzie územie tiež nie je problém. Veď stačí vyhlásiť pôvodných obyvateľov za nedobrých moslimov a  neveriacich psov.

7 0
možnosti
KC

Nemohu, než souhlasit. Multikulturalizmus selhal jak věcně, tak ideově, přesto se tuto polomrtvolu snaží někteří její zastánci za každou cenu udržet při životě. Je to úsilí předem odsouzené k neúspěchu, za nějž kvůli rigiditě jejich zastánců ještě tvrdě zaplatíme.

13 0
možnosti
PK

Já bych s pojetím p.Kavky zas tak nesouhlasil - všechno svést na multikulturalismus. Arabská a africká civilizace je v průměru méně adaptabilní na ekonomiku zaměřenou na výkon než klasická euroamerická ev. čínská, japonská, jihokorejská. Může však bílá Evropa s porodností spíš jen jedno dítě (včetně křesťanských bašt Itálie, Španělsko) na ženu přežít?

0 9
možnosti
PK

Takže i kdyby multikulturáci vyhynuli, tak budou existovat v podstatě stejné tlaky na migraci a fungovat to nebude. Jako všude mohou existovat vyjímky, nejen že to jsou třeba vynikající sportovci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2703x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky