Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kavko vás nejlépe vystihuje váš vlastní příspěvek z jiné diskuze u článku paní HrindovéRv

"Tak tohle je opravdu hnus. A pak se nedivte, že vy co jste proti islámu, jste jinak nestravitelní. Vy vlastně nenávidíte vše a do všeho musíte kopat."

http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A150714_469305_blogidnes

0 4
možnosti
Foto

Evropa není schopna pomoci všem utečencům a ani všem nepomáhá.

Muslimům pomáhají především muslimské země-např v turecku je 1,5 milionu uprchlíků...

Proč by Evropa neměla pomáhat i muslimům? Pokud to nevíte dle LZPS je uzákoněna rovnost bez ohledu na vyznání.

A jinak nmemí důvod proč by ČR měla přednostně pomáhat křesťanům když je u nás řádově 10-20% lidí co se hlásí ke křesťanství a drtivá většina lidí je bez vyznání.

0 7
možnosti
JO

Ano, nelze diskriminovat podle náboženství např. ty, kteří v ČR požádali o azyl. Podmínky, za kterých žadatelé dostanou azyl musí být stejné pro všechny a nelze jiné podmínky stanovit pro muslimy, jiné pro černochy atd. Podmínky musí být rovné, nediskriminační. Pak se rozhoduje podle zákonů a konkrétní situace konkrétních osob.

U charity je to jinak. Pokud navštívíte DD, jste třeba Rom a rozhodnete se koupit dárek k Vánocům nějakému romskému dítěti. Vyloženě řeknete, chci dát dárek pouze romskému dítěti. DD může dar přijmout a dát ho malému Romovi, který bude mít určitě radost, nebo dar může odmítnout s tím, že požadavek věnovat dárek pouze romskému dítěti je podle nich diskriminace. V tomto případě o diskriminaci ale nejde. Dárce si může vybrat koho obdaruje a je jedno z jakého důvodu se rozhodne obdarovat konkrétní dítě. Samozřejmě obdarovaný může dar odmítnout.

Naprosto o to samé se jedná, když se ČR zavázala, že pomůže Itálii s náporem "uprchlíků". Může Itálii nabídnout, že si vezme 500 křesťanů. Itálie může odmítnout s tím, že bud si ČR nebude vybírat a vezme i Muslimy nebo pomoc od ČR nechce a nechá si raději všechny uprchlíky. Slovensko a Polsko se rozhodlo pomoci pouze křestanům. Nikdo je nemůže obvinit z diskriminace.

Kanada chce tuším také přijmout nějaké "uprchlíky" - také jen křestany případně Jezídy.

Je to pro Vás srozumitelné takto polopaticky nebo dál budete šířit ty své demagogie, že je to diskriminace?

Ale můžete být spokojen, vláda ČR jedná proti vůli 90% občanů, přijme jak muslimy, tak možná i nějaké křestany, nemá koule na to, aby stála za svými občany a EU dala najevo, že uprchlíky nechceme, případně pomůžeme jen těm nejvíce pronásledovaným.

3 1
možnosti
JD

J80e44r77r96y 94D67a27n59ě95k

19. 7. 2015 18:32

Co je vlastne henten "slunickar" ?

Co jsou jeho znaky?

0 0
možnosti
MK

Chce pomoci všem, ale nechce se na tom podílet

4 1
možnosti
JR

J84a76r50a 83R30a58n40k

19. 7. 2015 18:11

Dobre napsane, proc si nevzit priklad ze statu, ktere maji stolete zkusenosti s imigraci a vede pouze po zazadani na konzulatech zeme, do niz se chteji dostat. Proces trva delsi dobu, pokud neni dostatek dokumentu, nebo zadne, muze trvat vice let.....to znamena, vybirat z tech, kteri jsou jiz od roku 2012 v zachytnych taborechR^

KarmaR^

1 2
možnosti
Foto

Ať si kdo chce pomáhá komu chce,ale ať nepomáhá stát protože ten jeho  pomocí nám pomůže leda do hrobu a ještě si to nechá od nás zaplatit.

4 0
možnosti
Foto

Velmi pochopitelný názor R^ 

Osobně si myslím, že jakákoliv pomoc by v každém případě měla být DOČASNÁ. Jakmile nebezpečí pomine, azylanty vrátit do jejich rodné vlasti (včetně těch osob, o které se jejich rodiny zde v Evropě rozrostou, rodilé Evropany nevyjímaje) . Evropa není nafukovací, dokonce by jí prospěl spíše pokles počtu obyvatel.

8 0
možnosti
JO

Pokud si vybereme lidi, kterým pomůžeme, podle jejich náboženského vyznání, nejde o diskriminaci. To že těm lidem pomůžeme je čistá charita. Nepotřebujeme je v ČR. A proto si můžeme vybrat, komu tu charitu poskytneme. Každý, kdo dělá charitu si vybírá komu pomůže. Někdo preferuje staré lidi, jiný děti, jiný přispívá zásadně jen útulkům. Vyčítá někdo charitativní organizaci, která se specializuje na děti, že diskriminuje staré? Samozřejmě že ne. Slova o diskriminaci vykřikují pouze ti, kdo chtějí islamizaci Evropy, muslimové a pak ti, kteří nemají argumenty-tohle přece zabíralo vždycky.

Naprostá většina těch nájezdníků, zejména těch z Afriky, jde prostě za lepším životem. V pátek zase daleko od hranic Itálie zachránili nějakou loď s cca 700 nájezdníky. Vzali je na Sicíli, tam je ale odmítli z důvodu přeplněných kapacit. Zachránci se tedy dohodli se Sardinií a chtěli zamířit tam. Ovšem nájezdníci se vzbouřili a odmítli se tam nechat odvézt, vyžadovali cestu na kontinent, aby měli pak snadnější cestu na sever - zejména chtěli do Německa. (Psalo se v rakouském tisku).

9 0
možnosti
JO

Nikdo nemůže obvinit Poláky z diskriminace. Rozhodli se, že na základě "dobrovolných" kvót pomohou křestanům a už jich 150 je v Polsku. Polsko se prostě rozhodlo, že charitu poskytne těm nejpronásledovanějším, nemuseli jí ovšem poskytnout nikomu. Nikdo je nemůže tedy obvinit z diskriminace, protože charitu poskytovat nemuseli, ale mohli. Charita je dobrovolná. Zatím - než si EU něco vymyslí. O diskriminaci řvou na Poláky slunce, které štve, že se polská vláda rozhodla respektovat vůli svých voličů.

15 0
možnosti
MK

Spíše takové zamyšlení. :)

2 0
možnosti
Foto

To je jistě pravda, ale:

Článek 3

(1) Základní práva a svobody se zaručují všem bez rozdílu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnostní nebo etnické menšině, majetku, rodu nebo jiného postavení.

http://www.psp.cz/docs/laws/listina.html

2 1
možnosti
LS

Fajn p. Závladský a čl. 3 platí pouze pro Evropu a pro ostatní arabský svět ne (SA, SAE, Kuvajt, Maroko, Alžírsko atd.)?

2 1
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky