Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HP

Hroznej puberťák

27. 3. 2010 17:53
Emancipovaná žena

Je super, když je žena emancipovaná, všechno zvládne sama  co nezvládne si zvládne zaplatit. Ale je hrozná sranda, když taková chodí a všude říká, jak chlapa na nic nepotřebuje a jak jsou chlapi k ničemu, aby pak s odstupem času chodila a stěžovala si, jak by se strašně chtěla vdávat a míst děti, ale jak chlapi nikde "nejsou", jak se jí "bojej" a podobný pindy...

0 0
možnosti
L

Luborka

26. 3. 2010 19:25
Ale jak jste sám řekl

byli to muži, co přimněli ženy pracovat v továrnách. Připadá mi to jako dobře zorganizovaná mužská konspirace. Asi to s tím jablkem co údajně podsunula Eva Adamovi bylo jinak, spíše dle rčení zloděj křičí chyťte zloděje.  No, jo, ale co teď s tím?8-o

0 0
možnosti
L

lopucho

26. 3. 2010 19:28
Re: Ale jak jste sám řekl

Teď už nic, dohnaly jste to tak daleko, že je vám už zatěžko starat se o vlastní mimino! Budeme nahrazeni úspěšnější civilizací, o kom je řeč je snad jasné.

0 0
možnosti
L

lopucho

26. 3. 2010 19:06
já to říkám pořád

emancipace je to nejelšpí co muže mohlo potkat. ;-D;-DR^

0 0
možnosti
P

papaya

26. 3. 2010 20:18
Re: já to říkám pořád

proč jako ? Co pěkného to přineslo konkrétně vám, podělte se...:-)

0 0
možnosti
J

Jolana05

26. 3. 2010 17:35
autor autorovi

Vazeny autore,tesi me, ze vas zaujal muj clanek ale uz mene me tesi, ze ho spastne reprodukujete. Nevim, jestli jsem to nevyjadrila dost jasne, ale z niceho nevinim jen muze. Byla to jen ma uvaha nad tim, jaky dopad na spolecnost emancipace ma. Ja osobne mam to stesti, ze mam vedle sebe muze, ktery mne podporuje. Me uvahy cerpam hlavne ze sveho okoli a ze svych pozorovani pri cestovani a poznavani jinych kultur. Zdravim jolana dominguez

0 0
možnosti
U

Ulator

26. 3. 2010 16:56
Nejlepší na všem je,

že jedním kým byli feministky inpirovány byl Rousseau, který byl pro emancipované ženy, rád sdílel jejich ložnice, ale doma měl negramotnou manželku, protože tak mu to vyhovovalo. Hodně mužů má rádo emancipované ženy, ale je zajímavé, že třeba Němci si raději berou Rusky než Němky, protože chtějí mít doma ženu a ne babochlapa

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

26. 3. 2010 17:23
Re: Nejlepší na všem je,

A svoje deti nechal Rousseau odlozit do sirotcince kde umrely.

0 0
možnosti
N

norayellow

26. 3. 2010 16:41
Zeny

pracovaly vzdycky, alespon vetsina. Pokud mela rodina alespon male hospodarstvi zena na nem pracovala cely den, zrovna tak starost o domaci uzitkovou zverinu byla na ni. Voda z kohoutku netekla. Pokud hospodarstvi nebylo, pracovala i s detmi na panskem. Zkratka prace zeny byla se postarat nejen o deti, ale i o jidlo, osaceni, atd. Byla to proste jen jina forma zamestnani. Dnes si muzeme vsechno koupit, mame techniku k tomu aby za nas prala, myla nadobi, susila pradlo, atd. Jen na tohle vsechno potrebujeme penize, uloha zeny zustala stejna jen se zmenil zpusob jak pomoci zabezpecit rodinu. Zapomnel jste na to, ze velky nastup zen do prace zacal v dobe valek, I. a II. svet. valky. Muzi byli na fronte a zeny se musely zapojit. Ani povalecna leta bez prace zen nemohla existovat, hodne muzu padlo a hodne zustalo invalidnich. Tady v podstate najdete zacatky toho, co se dnes nazyva emancipace.

0 0
možnosti
N

norayellow

26. 3. 2010 16:54
Re: Zeny

Predstava, ze kdyz uz meli muzi svet opet pod kontrolou a vyrustla nova generace mladych muzu, ze zeny postavi zase zpatky ke skopkum nevysla hlavne kvuli techn. pokroku.Nemyslim, ze byste chtel zit stejne jakdo se zilo pred 100 lety a drive. Neni ani pravdou, ze se drive zeny staraly cely den o deti. Sourozencu bylo vice a protoze mama musela pracovat na hospodarstvi ten nejstarsi vetsinou mival/a na starosti ostatni drobotinu. Postupne melo kazde dite pracovni povinnosti s rodici. Nebylo malo deti kteri pomahaly mame i ve fabrice. Tim ze si zeny vybojovaly pravo volit, moznost studovat, casto vydelavaji i vice penez nez manzel a zjistily ze jejich mozkovy potencial neni mensi nez ten muzsky, zmenila se i jejich role v rodine. Jak se s tim ktera partnerska dvojice vyrovnava je uz veci jejich. Rozhodne pece o deti je ve vetsine rodin na zene a zena se s ni musi poprat stejne, jako jeji prababicka. Rozdil je v tom, ze nejde okopavat brambory, ale vydela penize aby si je mohla koupit.

0 0
možnosti
HB

Hana Borovská

26. 3. 2010 15:25
nechápu, co je sobeckého

na tom, že ženy chtějí mít stejné možnosti, jaké muži měli vždy: mít práci, která by je těšila a uživila a mít hezké soukromé vztahy nejčastěji v podobě rodinného života. Každý normální člověk chce mít ve svém životě obojí a každý asi v jiném poměru - obecně ženy se cítí být více naplňovány vztahy. Emancipace pro mě znamená prosazení tohoto pro všechny, tedy i pro ženy (a hlavně pro ženy). Tento blog je klasicky pokrytecký v tom, že vina a zodpovědnost za stávající společenskou situaci (rozvrat rodinných hodnot)  je kladena výhradně na ženy. Kdyby ty nebyly sobecké a smířily by se se životem, jaký žily jejich matky a babičky a předchozí generace žen, bylo by vše krásnější. Možná bylo - ale jen pro některé typy mužů. A ty asi vyhynou, neboť o ně bude mezi ženami stále menší zájem. Je to vidět i v tom, že přibývá soběstačných a úspěšných žen, které raději žijí samy než s nevyhovujícím partnerem. Mužům a ženám nezbývá než přestat tesknit po starých časech a přizpůsobit se nové situaci.

0 0
možnosti
G

Gmur

26. 3. 2010 15:32
Re: nechápu, co je sobeckého

R^

0 0
možnosti
AA

Saša

26. 3. 2010 13:48
Velmi pěkně napsáno.

Emancipace (česky osvobození) žen přineslo svobodu mužům, ale neplánovaně, jen jako vedlejší produkt.

Muži přestali být zavislí na ženách a jejich péči o domácnost, když práce, které dřív neuměli nebo dělali velmi špatně a které měly v rodině na starosti ženy, začali vykonávat prostřednictvím strojů, nebo je odstranili pomocí nových materiálů a sofistikovaných technologií. Muž již dnes nezávisí na ženě a nepotřebuje, aby mu prala, žehlila, spravovala prádlo a oblečení, vařila, myla nádobí a byt... S tím vším si už muži umí poradit sami.

Zůstala jediná věc, kterou muži bez žen nezvládnou: reprodukce.

Ale mhoné ženy dnes už nechtějí být matkami a když jimi jsou, jsou špatnými matkami. Tak co s takovými?

0 0
možnosti
M

machinist

26. 3. 2010 13:56
Re: Velmi pěkně napsáno.

to nemyslite vazne, ze. ...."Muži přestali být zavislí na ženách a jejich péči o domácnost, když práce, které dřív neuměli nebo dělali velmi špatně a které měly v rodině na starosti ženy, začali vykonávat prostřednictvím strojů, nebo je odstranili pomocí nových materiálů a sofistikovaných technologií".... To je nejsilenejsi blabol co jsem kdy cetl. Vzdyt je to v blogu tak ciste a jednoduse vysvetleno, co se na tom neda pochopit?

0 0
možnosti
M

machinist

26. 3. 2010 13:44
to se holkam libit nebude

:-)

0 0
možnosti
P

papaya

26. 3. 2010 11:34
ještě pár podobných slátanin a budu si zcela jistá...

... po čem se vám vlastně stýská ?

0 0
možnosti
L

lesicatko

26. 3. 2010 12:17
Re: ještě pár podobných slátanin a budu si zcela jistá...

Zase - neviete argumentovať ?

0 0
možnosti