Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro demagoga pana Polického, žena v Římě se žena těšil úctě a společnost věnovala ženě stejnou pozornost jako mužům. V Římě byl uctíván stejně bůh Deo, tak i bohyně Dea. Jenom právní postavení ženy bylo horší. Dcerabyla do doby, než se provdala, zcela v poručenství otce, který za ni nesl plnouodpovědnost a rozhodoval o důležitých věcech v jejím životě. Tohle převzal středověk a ucítíval jak muže tak i ženu ( Viz Mariánský kult ). Právní postavení ženy bylo stejné, ale přesto o proti Římu byly ženy ve středověku panovnicemi, představenými kláštera a učily na vysokých školách. Tohle v islámu není. Ten n emá žádný kult ženy.

10 1
možnosti
Foto

To ale mluvíte jen o nepatrném počtu žen-občanek. mnohem více bylo otrokyň, které práva neměly.

V Islámu jsou například i premierky, což u nás nikdy nebylo

0 10
možnosti

..... ale když vono se to některejm docela zamlouvá a nemožou bez teho byt,- enem si teda nejsu jistej jak to ponesou naše feministky, to bude řehole !

0 0
možnosti
Foto

Kavko opět od vás demagogie a lži.Rv

1/ To, že za války vítěz znásilní ženy poražených dělal to nejen Mohamed, ale bylo to běžné mezi všemi národy i vyznáními. Dělali to křesťané stejně jako muslimové. Stejně tak bylo mezi všemi národy a vyznávání běžné otrokářství a to včetně sexualního násilí proti otrokům. platilo to i v době antiky v Evropě, platilo to i v době křesťanství v Evropě. Dokonce někde šlechta uplatňovala " právo první noci". Tedy věc u muslimů nepřípustnou.

Jednoznačně je demagogií vyčítat Mohamedovi něco co bylo naprosto běžné v jeho době i mnohem později mezi všemi národy a vyznáními. A jednoznačně lžete když tvrdíte, že znásilňování nebylo v Evropské historii.

2/ I v Islámu je znásilnění trestné. Ani v islámu si nesmí vzít muž ženu kdy se mu zlíbí v tomto jednoznačně lžete. Mimochodem ani u nás to není tak dlouho co se sexualní násilí mezi manželi neřešilo.

3/ I u nás byste jen těžko hledal ženu, která nemá zkušenost s dotěrnými pohledy, nevhodnými komentáři, s nežádoucími dotyky nebo dokonce se znásilněním. (to uvádí váš odkaz) Zejména když vezmu v úvahu, že 40% žen u nás se setkalo s domácím násilím-tedy s útokem od příbuzných http://zpravy.tiscali.cz/40-procent-ceskych-zen-se-setkalo-s-domacim-nasilim-200906

4/ Vysvětlete to těm znásilněným ženám Evropany, že jejich znásilnění je zásadně rozdílné od toho když někoho znásilní muslim. Podobnou zhovadilost může tvrdit jen takový fanatik jako jste vy, který rozlišuje zločiny podle toho jaké byl víry pachatel.Rv

0 17
možnosti

Rolničko, mám pocit, že cinkáš po jiným článkem. Vše co se snažíš vyvrátit a s čím se v rámci svých možností snažíš diskutovat v mém článku opravdu není.

BTW. Právo první noci je legenda, nikdo to neexistovalo. Ale jenom to svědčí o tvých argumentech a hlavně znalostech

9 1
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky