Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rovný rovného si hledá, že pane Kavko ;-D

0 2
možnosti
ŠS

No pane, to je blog! 8-o Poklona. [>-] Mám takový dojem, že se ti Čmoudi umlátí argumenty sami. Ale co s těma zoufalcema, který nenávidí náš národ, náš stát? Z našich řad. To je podle mne největší problém.

4 1
možnosti
PF

P23a74v94e70l 48F67a78r19a

21. 9. 2015 7:46

Oni nemají čas na práci, buď mlátí palicema o koberec a nebo ženský přes palice ...

2 1
možnosti
MK

R^ Diskuse je nádhernou ukázkou, jak jsem již vícekrát napsal, že je dobře, že tu Polický je, že ho potřebujeme. Reprezentuje hloupost "slůňat" a dává ostatním diskutujícím příležitost vysvětlit čtenářům, kde se guru "hvězdné pěchoty" mýlí.

K tématu; v minulosti jsem od sluníčkových, pardon, slůňatových (blahodárné sluníčko by se nemělo urážet) arabistů často slyšel vysvětlení, že lenost v arabském světě je dána podnebím, tedy vysokými teplotami. Tuto teorii velmi nabourali židé při budování svého státu. Někdo by mohl namítnout (Polický určitě), co se v arabském světě vybudovalo a i co se dnes provozuje. Ale k tomu přece v islámu byli určeni výkonní otroci (jejich existence i dnes se v islámu uznávaná) anebo dnes přistěhovalci. Těžko uvidíte rodilého Sauda u vrtné věže nebo těžního zařízení.

Proto nelze jinak, než dát islámskému duchovnímu VÝJIMEČNĚ za pravdu.

10 1
možnosti
PC

Vlastněj to pouze proto, že maj ropu...až ropa dojde budou žrát písek z pouště nebo sebe navzájem...Prorok Mohamed měl prý rád prasátka, jen už se neuvádí v jakém slova smyslu

4 0
možnosti
MK

Asi se budete divit, ale muslimovi vepřové není zakázáno. . Ostatně alkoholu a vepřovém v islámských zemích se budu věnovat v jednom ze svých budoucích blogů.

0 1
možnosti
MR

M46i81l69a15n 79R30a15d10e71k

18. 9. 2015 17:25

a opomenul rict ze sice prodavaji ropu, ale vrtaji tam a stavi zapadni spolecnosti, bez tech by sedeli okolo toho cerneho hnoje a nevedeli by jak to dostat do sudu a prodat

17 0
možnosti
MR

M51i60l90a57n 19R46a13d72e89k

18. 9. 2015 17:23

hazeni hrachu na zed. Arabove mavnou rukou, a slunicka, a hlavne evropsti politici si zacpou usi

15 0
možnosti
MO

Islám převzal umění a znalosti Byzance a Peršanů, které porazil a kteří byli tehdy na špici. Pak logicky upadal. Je možné, že pokud se díky našim multikulti politikům podaří islamizovat německo a Západní Evropa tak zase bude na špici - díky práci a vědomostem podrobených národů:-(

A s tím se nechci smířit a budu proti tomu bojovat.

19 0
možnosti
JS

Myslím, že nejlépe popsal tu islámskou zaostalost Bernard Lewis ("What Went Wrong: The Clash Between Islam and Modernity in the Mifddle East"). "Lenost"  jako taková v tom ani nehraje roli - je to spíš důsledek, než příčina.  Nedostatečná motivace pramení z mnoha zdrojů: fatalistický postoj k životu, jenž islám kultivuje, neschopnost oddělovat sekulární a duchovní hodnoty, a - velké překvapení - příliš velká nerovnost mezi lidmi. Z toho posledního by si měla vzít ponaučení dnešní Amerika, která ekonomicky rychle upadá v důsledku ztráty materiální motivace a uspokojování nejširší "střední" vrstvy .

8 1
možnosti
MK

Lewis je vynikající,mám od něj vše, nicméně jako od všech historiků i od něj beru vše , tak nějak s rozvahou. A jsem rád, že uvádíte jeho What Went Wrong, protože díky této publikaci se Lewis hodně zpronevěřil práci historika a stal se z něj obdivovatel Ataturka a to ve všem i zpochybňováním genocidy Arménů. Což jeho vynikající postřehy co se týká světa islámu trochu degraduje.

3 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky