Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Existuje web Liberální muslimové, který odmítá např. trest smrti za cizoložství i odpadlictví a zdůvodňuje to:

http://liberalnimuslimove.blog.cz/0611/kamenovani

http://liberalnimuslimove.blog.cz/0606/islam-odpadlictvi-netresta-smrti

Lze vidět určitou analogii s protestantským principem Sola skriptura, protože zdrojům mimo Korán nepřipisují srovnatelnou autoritu. Dokonce porovnávají různá vyjádření Koránu k danému tématu a vyjádření, které vidí v rozporu s ostatními, nerespektují jako závazné.

Je zde ale jeden háček. Autoři zůstávají v anonymitě, a zřejmě moc dobře vědí proč.

2 0
možnosti
LN

..muslimský samizdat....??...třeba budou jednou slavný....;-)

3 0
možnosti
Foto

P53e22t76r 80K22r86á21l

15. 1. 2015 17:27

Já bych byl s tim vyvražděným izraelským kmenem opatrnější, protože to mohla být klidně provokace Mossadu.

4 0
možnosti
MR

M37i13l64a38n 51R37a11d32e65k

15. 1. 2015 17:22

ja to rikal hned jak se to stalo, ze se to okeca, a to nejsem Nostradamus, je to jako po kazdem teroristickem utoku, jsou to ojedineli posukove, dusevne naruseni, atd. V CNN se dokonce uz o teroristech zminuji jako o aktivistech. Zitra treba jako vudce zajmovych spolku.

7 0
možnosti
OF

Správná dedukce, nebo indukce, nebo jak se tomu říká. Ale..... díval jsem se na Mojžíše

na Viasat History. Jen asi 10 minut. Musím ale říct, že to byl pěkný horor. Viděl jsem už konec, a začínalo to jak se Mojžíš odebral na horu Synaj , odkud donesl ty kamenné tabule. Když se vrátil ,spousta Izraelitů / nebo kdo to byl, jeden kmen ?/ se modlila opět k zlatému teleti. A on je nechal pobít.Pak začal cvičit vojsko po egyptském vzoru  a počkal jednu generaci, jen proto aby dobyl zemí Kanán.Aby ji dobyl musel porazit místní kmeny/ národy ?/, jeden z nich byl s Židy dokonce spřátelený a Mojžíš všechny nechal pobít, včetně žen i děti. Nevím co dělal Mohamed, ale horší to být nemohlo. Rozdíl mezi oběma proroky je 18 / ?/  století. Jeden lepší než druhý. Rozdíl je asi v tom, že Mojjžíš žádnou knihu nesepsal, a i kdyby ji sepsal tak ji tak žrát jako mahomedáni islám, asi nebudeme.My se spíše řídíme Novým zákonem, ne ? . Celkem se mi daří dodržovat  5 .a 7. přikázaní, zatím jsem zabil jen jednoho kohouta. Doufám, že mi to vysvětlíte a zase budeme všichni o něco chytřejší. Saalam alejku ;-DR^

0 3
možnosti
MK

Problém je to, že Bible popisuje události co se staly z teologického pohledu. Takže jde o to co se stalo a nikoli o to, co máme následovat, neb to je na věčné časy :)

8 0
možnosti
MK

Myslíte perlu jako autorku anebo to co perlí? :D

5 0
možnosti
Foto

I87v68o 15C67i46l51i50c91h

15. 1. 2015 16:00

To, co píšete, tvrdí ovšem jen naši multikulti kolaboranti. Představitelé islámu hovoří zcela jinak. Vizte prosím můj poslední blog ;-)

7 0
možnosti
MK

Jo, četl jsem Váš blog. Problém je, že tohle tvrdí i islámské autority. Viz jejich prohlášení těsně po útoku. Ovšem jak se jim hodí.

5 0
možnosti
MP

Podle mne celkem jasné a logické závěry. Jenže nějak nepočítáme s tím, že některým mentalitám tento prorok přesně vyhovuje, od středověkých dob až po dnešek. Neomezuje nijak jejich násilnictví a surovosti, žádá hlavně dodržování formálních předpisů o jídlech, hygieně, oděvech, povinných modlitbách atd. Ultraortodoxní židé se od svých arabských bratranců zas tolik neliší, až na to násilí. Nedivím se, že Ježíše nechali ukřižovat.

1 0
možnosti
MK

Tak nic jiného se z prohlášení islámských "autorit" ani vyvodit nedá :)

1 0
možnosti